TeeJayova kočkolapka - NBfl 1.8

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: TeeJayova kočkolapka - NBfl 1.8

Příspěvekod vhml » 04 bře 2016, 08:03

Pěkná práce ! ;)
vhml

Příspěvekod hroche » 04 bře 2016, 09:40

díky za ty fotky. často řeknou více než jedno souvětí. dobrá práce!!!
hroche

Příspěvekod m8rinek » 04 bře 2016, 10:27

Pěkně jsi si s tím vyhrál ;).
m8rinek

Příspěvekod voitech » 04 bře 2016, 13:06

Skvělá práce a výborně čtivej příběh! :)
voitech

Příspěvekod Honzik1984 » 04 bře 2016, 13:15

moc hezká rekonstrukce :D
Obrázek mx-5 NA 1,8 BRG
Honzik1984

Obrázky: 1

Příspěvekod TeeJay » 05 bře 2016, 04:35

Díky. A Davide, ty taky ;)
Vojto, "rekonstrukce" mě pobavila :D

A dneska má kočkolapka první oficiální úlovek. Když jsem po příjezdu domů nasazoval hardtop, nechal jsem otevřené dveře, abych nemusel stahovat okýnka, čehož ihned využilo sousedovic kotě, které se nezaleklo ani nastartovaného motoru.
Buď mi s tím chtěla ujet, nebo chtěla jen fotku, když tak pěkně pózovala :lol:
Obrázek
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod Gomez » 05 bře 2016, 18:37

A dneska má kočkolapka první oficiální úlovek.

:-D tož se musím omluvit..nečekal jsem, že by se pojmenování Tvé káry blížilo realitě..ovšem skutečnost je zdá se jiná! Inu byl jsem vyveden z omylu. Maj byg apolodžajz.. *THUMBS UP*
Jedinečnost každé přítomnosti se neustále obětovává nějaké budoucnosti..
NB 12/1999 - 1.6 - ex
NC 12/2005 - 2.0
Gomez

Obrázky: 19

Příspěvekod AndrewG » 05 bře 2016, 20:17

paráda chlape ! veľmi pekná práca a marinek....ma to zmysel ešte komentovať? paradna praca !
Celkovo veľmi pekná oprava, ja som takisto u klampiara nepochodil s prahmi, uź zjavne skusenosť mal, "to je celé vnútri hnilé keď sa to otvorí, ja mám lepšiu prácu"....
ale naštastie mam inych ludí, už len na to po 2 rokoch najsť peniaze, len keď ja tak nerád investujem do údržby...ale hádam na to výjde už teraz, keď viac robím, ako chodím do školy. :)
AndrewG

Příspěvekod TeeJay » 10 bře 2016, 02:00

@Gomez - ještě k nám občas zavítá jedno další koťátko, třeba taky zatouží po projížďce :D ;)

@Andrew - jo, mám z toho radost :) ten klempíř mě upřímně dost nasral, ale co se dá dělat. Jakmile je na něčem víc práce, než obyčejný navaření kusu plechu, už je to moc práce, která za to některým nestojí... a to víš, že se peníze najdou :D prahy mě taky ještě čekají.

No a protože mi mnou absolutně nenáviděná Alza udělala v úterý velmi příjemnou radost, tak jsem se rozhodl, že u nich konečně koupím ledky na osvětlení zadní značky i přes nepochopitelný poplatek 30 Kč za osobní převzetí, když mám na autě tak rád chladnější odstíny světla...
Takže jsem se poučil ze zkušeností MacTeina a vzal 0,96W T10.
Jak se dostat dovnitř mi dalo chvíli laborování, bál jsem se, abych něco nepolámal, ale když se chce, všechno jde, jak jsem brzy po nákupu MX-5 zjistil.
Takže jsem vyndal původní čiré žluté W5W žárovičky, dal tam T10 LEDky a světe div se, nesvítilo to :D stačilo ale naohýbat drátky na patici LEDky tak, aby byly jen tam, kde jsou na původní W5W žárovce (z obou stran jen na pravé straně patice) a dotýkaly se kontaktů jen v tom místě a problém vyřešen. Šajnují solidně, rozhodně znatelně víc, než originální žárovičky :) fotka trošku zkresluje (značka je pěkně čitelná), ale intenzita na fotce sedí - je pěkně kolem auta :D
Obrázek
Taková blbost a zase jsem měl celej večer hroznou radost :)

A protože ráno svítilo sluníčko, tak jsem "zahodil" hardtop a užíval si konečně cestu do školy i večer zpátky topless :) Hned mám Cobalt ještě o něco radši.
TeeJay

Příspěvekod TeeJay » 04 dub 2016, 01:58

Tak konečně zpátky na letňákách, tak krásně auto ztvrdlo... :)

Zároveň jsem konečně zajel na geometrii (Hradec Králové, pneuservis Kuthan), odkud jsem odjížděl s tím, že přední silentbloky v předních dolních ramenou jsou kaputt a snažit se s nimi o nějakou pořádnou geometrii nemá cenu. A taky s tím, že v hlavní přezouvací sezóně mi kompletní geometrii stejně neudělají, jen sbíhavost.
Tak mi udělali aspoň sbíhavost, ale jak jsem sjel z rampy, volant byl dost doleva, namísto doprava, kde byl po sundání nápravy, kvůli které jsem vyrazil vstříc geometrii... a chtěli za to 800, "super". ;) Ale aspoň jsem mohl být celou dobu u auta.
Tak jsem to jel reklamovat, že mi jako fakt nepomohli, takže mi to podle oka srovnali a je to lepší, ale stejně volant nemám přesně uprostřed. Teď, abych jel rovně, mám vodorovnou osu volantu cca na 8. a 2. hodině ciferníku. Každopádně už auto jede rovně, když si to přeju, ne chvíli doleva a chvíli doprava a to je podstatný (měl jsem asi -7° na obou kolech, takže místo sbíhavosti rozbíhavost jako blázen).
Obrázek

Stejně mě to ale štve, takže se ptám - dá se přesazením pozice volantu měnit pozici volantu dostatečně jemně, abych si jen přesadil volant o zub-dva vedle? Prostě to příští víkend zkusím a uvidím, jestli vůbec půjde sundat, viď Fernie :D

Tabulku hodnot sem ani dávat nebudu, protože to, co v ní je, platilo jen do tý doby, než jsem sjel z rampy... :D nicméně odklony jsou blízké nule z kladné strany, takže žádná sláva, zadek dokonce ani nedokážou změřit, leda by přendali měřidla z předku na zadek... :D tolik k pneuservisu Kuthan v HK.
Takle to vypadalo v průběhu ladění, s tím, že na záklon ani odklony se nesahalo, takže ty hodnoty asi platí
Obrázek

Střeše jsem opět nedávno dopřál impregnaci od Autoglymu, funguje krásně :)
Obrázek

A když už nám svítí slunko a všechen sníh je definitivně pryč, tak jsem konečně vyměnil koberečky za nové origo Mazda, Luxury Black. Původní u řidiče byl v tak dezolátním stavu, až jsem se při každým nastupování styděl.
Obrázek
Obrázek

A během slunečného víkendu jsem si udělal dvoudenní výlet za kamarádkou z Polska, kde jsem ve Wroclavi potkal hned 3 Mazdy během jediného dne a druhý den v Karlowě vedle nás zaparkoval traktor... :D
Obrázek
TeeJay

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora