Notabene - NC 2.0 Revolution

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Notabene - NC 2.0 Revolution

Příspěvekod riderhenry » 24 bře 2015, 23:59

to si pleteš s M3 CSL ;)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod notabenex » 25 bře 2015, 07:11

SMG fakt nee, zlatej manuál.
Jinak m3 je samozřejmě skvělé auto. Já pokukuju po něčem ojedinělejsim, po Z3MC :-)
MX 5 NC 2.0dead->2.5 2014 / Special Force Turbo GT3071R // 3" Enthuza // ID 1000ccm // ACT HD Xtreme // Ohlins DFV + RX 8 sways + IL braces // Carbotech XP 10/8 // Federal FZ - 201 + ENKEI RPF1 17x9
notabenex

Obrázky: 0

Příspěvekod cafe-racer » 25 bře 2015, 15:17

notabenex píše:Kamarád si pořídil M3 e46 se SMG. Tak jsme si dali z 90ti na 4ku.. Bohužel jsem pravou rukou točil takže video nic moc :D Gopro jsem ztratil v alpách, musím koupit nové :)

Video zde https://vimeo.com/123121239

Když jsi se pustil do úpravy tak čekals, že to bude taková raketa nebo je to ještě nad očekávání ?
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod notabenex » 25 bře 2015, 17:43

cafe-racer píše:
notabenex píše:Kamarád si pořídil M3 e46 se SMG. Tak jsme si dali z 90ti na 4ku.. Bohužel jsem pravou rukou točil takže video nic moc :D Gopro jsem ztratil v alpách, musím koupit nové :)

Video zde https://vimeo.com/123121239

Když jsi se pustil do úpravy tak čekals, že to bude taková raketa nebo je to ještě nad očekávání ?

Já nevěděl co čekat. Ten kit je jenom jeden ve Francii co vím něco posílal do Ruska jinak nic.
Rozhodně se nedá jenom tak zvýšit výkon bez dodatečných úprav, to bylo na začátku a byl jsem zklamaný. Podvozek, sway bary a braces na celé auto a je to super.. motokára..

Jak jsem psal, s mazdou nejezdím sprinty ani žádné takové blbosti, jen mi u toho auta chyběl výkon např. v alpách, často s tím jezdím na víkend do rakouska, do itálie a prostě ve dvou + věci na lezení + pět párů bot přítelkyně na večer a auto je najednou líný... proto jsem tomu chtěl pomoct, dopadlo to takhle.. :D

Koho jsem zatím svezl byl nadšený a nikdo nečekal že se auto bude chovat tak dobře jako celek.. MX5 je super auto, já si ji jenom upravuju k obrazu svému..

Teď řeším jestli vyměnit RS-R za Kumho V700 :) a tak.. příjemný starosti
MX 5 NC 2.0dead->2.5 2014 / Special Force Turbo GT3071R // 3" Enthuza // ID 1000ccm // ACT HD Xtreme // Ohlins DFV + RX 8 sways + IL braces // Carbotech XP 10/8 // Federal FZ - 201 + ENKEI RPF1 17x9
notabenex

Příspěvekod hospodský » 27 bře 2015, 21:59

Můžeš tím vůbec jezdit s normální řidičákem? To už je pomalu na letecký průkaz, ne? :)
Die Kurvenstar
hospodský

Příspěvekod notabenex » 06 zář 2015, 11:46

Dlouho jsem nic nenapsal :)

Nemám moc čas jezdit, pokud jo tak vyjedu směr Rakousko, v ČR nejezdím vůbec.

S úpravama mám najeto 15000km, auto mne nikdy nikde nenechalo, jen je občas potřeba něco vychytat.
Řešil jsem nějakou dobu vysoké teploty, což jsem bral jako vlastnost, ale ukázalo se že to byla klasická bolest starších NC a to praskající nádobka na chladící kapalinu, která pak nedrží správný tlak atd..
Vyřešilo se výměnou za 70e z IL a mám teploty stejné jako série.. tudíž větší chladič atd není potřeba pro okreskové blbnutí. Olej jezdím 10W60 Castrol a měním po 4000km.

Schrnuto, investice šílená, ale zase mne to nutí si auto nechat napořád, přemýšlel jsem jestli ho upraovat ještě víc (rám, sedačky, pásy, klima ven atd.) ale asi ho nechám jak je.. jako pořádný sleeper car :)

btw. jezdím 12,5PSI, a nemám problém ujíždět ani Z4 35i.. na okreskách už tuplem..

Přes zimu dostane Ohlins podvozek a přemýšlím o lepších brzdách.
A aby mu nebylo smutno, dostane k sobe do garáže nějaké vyvoněné NA.
notabenex

Příspěvekod George » 06 zář 2015, 12:44

klimu nevyhazuj, časem ji doceníš :D
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod notabenex » 29 říj 2015, 12:33

Po nějaké době update. Jezdím stabilně 13,5 PSI, mělo by to být 300whp. Nechám změřit. Budu potřebovat širší pneu, s těma UHP 215kama si to občas hrábne i na 3ku :)

Objednal jsem Ohlins FDV což by měl být nejlepší coilover na NC má někdo zkušenost? http://www.good-win-racing.com/Mazda-Pe ... -0015.html

Zvažuju i BBK Wilwood má někdo zkušenost? http://www.good-win-racing.com/Mazda-Pe ... -1304.html
notabenex

Příspěvekod riderhenry » 29 říj 2015, 22:08

K podvozku - kamarád teď zrovna instaluje podvozek od FCM, což by mohla být hodně dobrá varianta (http://www.fatcatmotorsports.com/).

K Wilwood brzdám - sám mám jejich nejekonomičtější sadu (jen na přední nápravu) a i když z hlediska účinku a použití třeba na okruhu je to super, tak nejsou úplně neprůstřelně vyrobené a spolehlivé. Nemají třeba vůbec prachovky, nějaké úchyty se po pár okruzích ohnuly a musel jsem je nechat dělat nové na zakázku... Wilwood má taky dost špatné desky - doporučuji pořídit rovnou desky Carbotech třeba od http://www.949racing.com. Od Wilwoodu jsem zkoušel desky BP-10 a BP-20 s tím, že bych měl být uživatel někde na pomezí právě těchto dvou směsí. Jedna okamžitě zmizela, druhá neuvěřitelně píská. Navíc obě práší zatím asi nejvíc, co jsem zažil, ale tohle jsem až tak nikdy nesledoval. Ty Superlite šestipístky teď dává kamarád na auto a mechanik si taky docela stěžoval na kvalitu, ale osobní zkušenost nemám.
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod notabenex » 29 říj 2015, 22:16

riderhenry píše:K podvozku - kamarád teď zrovna instaluje podvozek od FCM, což by mohla být hodně dobrá varianta (http://www.fatcatmotorsports.com/).

K Wilwood brzdám - sám mám jejich nejekonomičtější sadu (jen na přední nápravu) a i když z hlediska účinku a použití třeba na okruhu je to super, tak nejsou úplně neprůstřelně vyrobené a spolehlivé. Nemají třeba vůbec prachovky, nějaké úchyty se po pár okruzích ohnuly a musel jsem je nechat dělat nové na zakázku... Wilwood má taky dost špatné desky - doporučuji pořídit rovnou desky Carbotech třeba od http://www.949racing.com. Od Wilwoodu jsem zkoušel desky BP-10 a BP-20 s tím, že bych měl být uživatel někde na pomezí právě těchto dvou směsí. Jedna okamžitě zmizela, druhá neuvěřitelně píská. Navíc obě práší zatím asi nejvíc, co jsem zažil, ale tohle jsem až tak nikdy nesledoval. Ty Superlite šestipístky teď dává kamarád na auto a mechanik si taky docela stěžoval na kvalitu, ale osobní zkušenost nemám.

Díky moc za odpověď. Popravdě jsem nečekal že tu někdo bude mít zkušenosti s FatCat, taky jsem je zvažoval, jenže ohlins koupím v pohodě v ČR za 48. FatCat stojí stejně +DPH, clo a doprava.. Jay od kterého mám turbo a spoustu jiných věcí je vozí taky, takže to ještě proberu i s ním. Ten tvůj kamarád je má na NC?

Wilwoody jsem chtěl já, nemam rad použité věci, můj mechanik mne tlačí do brzd z Porsche nebo Subaru.
notabenex

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora