PeterS - Miata NA

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: PeterS - Miata NA

Příspěvekod noose » 30 pro 2015, 11:02

Vypada paradne, musi dat praci takovrjhle kousek sehnat :)

Odesláno z mého SM-G900F pomocí Tapatalk
NA BRG
noose

Příspěvekod Leo29 » 30 pro 2015, 11:54

takže som správne tipoval :-)
Mazda MX5NC, 2,0,118kW, 2006, LSD, KONI+Progress, Výstuže podvozku IL Motorsport
Leo29

Příspěvekod AndrewG » 30 pro 2015, 12:43

no aspoň že tak :D
AndrewG

Příspěvekod PeterS » 01 led 2016, 12:36

Naspäť ale k Miate lebo čiernej kočke asi vytvorím nový topic.
Tak medzi sviatkami som usilovne pracoval na Miate aby som skompletizoval motor a dokončil všetky plánované úlohy.
Bolo treba očistiť spalovací priestor a pripraviť motor na nasadenie hlavy, všetky tesnenia dať atď a potom test.
pripravil som si AFM z RX-7 najprv otestoval jej funkčnosť ale k jej zapojeniu potrebujem redukciu z 2" na 3" na sanie.
IMG_0355.JPG

Na auto prišiel rám za hlavu je z hrubostenej nereze a bude ideálny základ na Roll-bar
IMG_0370.JPG

Moj krásny darček až z CA USA za 50usd od priatelky pod stromček :D
IMG_0358.JPG

motorček očistený :)
DSCF3189.JPG
aj piestiky krásne čistučké
DSCF3229.JPG
skompletizovaná hlava aj s vačkou na Exh-Intake ... potom ešte guferá na vačky, tesenie na veko, sanie, výfuk,... sviečky... a brm brm brm
Aha zabudol som na podstatné :P sanie CAI JR ... Vianočný darček a zároveň finálne riešenie nešťastného sania.
DSCF3246.JPG

a tu je to skompletizované...
IMG_0396.JPG

najhoršie bolo že to nepasovalo lebo sanie bolo určené pre modely poFL :( takže deň trvalo len dopasovávanie, nesedeli držiaky, celé to sanie došlo na úplne iné miesto takže to bolo treba preložiť a dopasovať. Po dokončení a naštartovaní som neodol sa ísť previezť pocity neskutočné po všetkých tých úpravách :D 8-) výsledok sa ukáže na jar na brzde. Ale ťahá a dostavil sa požadovaný výsledok :D . Vačka pridala v celom rozsahu, sanie na vrchu, zvody v strede, predzápal medzi stredom a aj na vrchu. Motor dostal prejav ako pri serií zo zvyšujúcimi otáčkami rastie aj výkon paralelne akurát je omnoho silnejší!!! takže výsledok na brzde po namotovaní AFM z RX-7 a new výfuku bude super som zvedavý na nárast z pôvodný 90kW ;) milujem B6-ZE RS :D

a pre vás mala ochutnávka pri jazde krásne hučí viac ako výfuk...
https://youtu.be/8vMw5eu60XU
RX7 SA22C 1979
Miata USA 1989
MX-5 Impuls 2005
PeterS

Obrázky: 14

Příspěvekod PeterS » 28 bře 2016, 19:13

Tak jedna spoločná a rozdiel 16 rokov ale obom to pristane aj keď nikdy nedám dopustiť na Miatu celý čas čo ju nemám v Brne sa teším až sa do nej posadím veď je vo všetkých ohľadoch lepšia :!:
DSCF3361.JPG
DSCF3371.JPG
Tak aj červená Miata sa teší už jazdeniu výfuck totiž dorazil z USA a dobre ho upravili. Motor je fantastický hydraulické zdvihátka po oprave motoru vôbec neklepú ,motor ide jak hodinky, tichučko na volnobehu a od voľnobehu krásne do otáčok až cez 7,000 a bez vibrácií, spotreba asi tiež ok :lol: . Teraz sa snažím čo to ide motor zabehnúť zatiaľ mám približne 1000km. Prerobil som snímanie teplôt a narezal do hlavy do vodného kanálu otvor na snímanie teploty. Teraz už viem koľko a zatiaľ max v záťaži na horskom prechode 99°C a olej 115°C.
IMG_0860.JPG
Mám aj nové botičky na Miate keď už ich žerie spolu s benzínom :D každých 3,5mm/10 000km 8-) tento krát moja voľba padla na Nokian X-Line a sú perfektné doporučujem.
IMG_0872.JPG

Je radosť počuť ten krásny zvuk motora a výfuku a sania keď je vytočené nad 4,500rpm a ešte jedna funkčná stopa https://youtu.be/EEzTSYQkQN8 pekne obe aktívne. Som rád ,že som ostal pri atmosfére a nešiel turbiť, kompresorovať či dávať ITB. Zaručený spôsob ako poladiť atmosféru a zároveň si udržať spoľahlivosť aby som mohol využívať Miatu na roadtripy a nepripravil sa o nefalšovanavú radosť z jazdy je toto. Som maximálne spokojný s prejavom a zvukom a aj výkonom.
Jediný zaujímavý fakt čo som vypozoroval ,že z lavej idú horúce plyny a z pravej studené a pravú aj zasiera. Motor v otáčkach občas zadymí na čierno ... len uvažujem či nemá bohatú zmes ale v podstate nemám kat a výfukové plyny idú von mám len rezonátory takže tak asi to bude ok :lol: snáď :? zas niesom ako TDi ... Ten Dym Ignorujem ... veď pokial neni fialový dobré :P a olej je po pretesnení stále rovnako.

Ostáva mi ešte central dash panel prehodiť :roll: hlavne že je už 4 mesiace v nalakovaný, motor zabehnúť poriadne a odladiť, následne nahodiť AFM z RX-7, a skúsiť čo nám povedia na brzde :P , vymeniť PP ložisko ... a už ostáva len nový lak a strecha a budem šťastne spávať.

Termín predstavenia ND na Slovensku sa blíži bol som u dealera sa predbežne dohodnúť čo a ako a dostal som veľmi krásny darček nástený obraz skoro 3D :lol: hliníkový A3 formát ...
IMG_0922.JPG

jediný malý :?: stojí nad voľnobehom pri zohriatom motore :roll: https://www.youtube.com/watch?v=Z3mjCh2nccg začínam to pripisovať ostrosti motoru a prerobenému saniu či? občas sa ustáli a občas poskakuje...
RX7 SA22C 1979
Miata USA 1989
MX-5 Impuls 2005
PeterS

Příspěvekod Bass.Boi » 28 bře 2016, 19:47

Dobre ti to jde ;)
Fakt respekt :!:
Jo ten obraz jsem dostal taky na hliniku A3, je to nadhera 8-)
...::: NC 2.0 Sport, 118kW/160 HP, LSD, 6speed, Bilstein :::...

..:: Ex ::..
...::: 1.8 NB Miracle, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech :::...
...::: Ex - 1.6 NB 81kW/110 HP' - "Rote Sau" :::...
Bass.Boi

Obrázky: 5

Příspěvekod Ryba » 29 bře 2016, 14:22

To bys musel mít hodně ostrý vačky aby ti to takhle kolísalo, tohle spíš vypadá na špatnej podtlak někde...
Ryba
špion

Příspěvekod PeterS » 29 bře 2016, 15:07

Ryba píše:To bys musel mít hodně ostrý vačky aby ti to takhle kolísalo, tohle spíš vypadá na špatnej podtlak někde...

Nevím spíš než podtlak mi to prijde na to že predzápal je hodne velkej nastavoval sem ho cca na 16-18st. a možná to skrácení sání a nizkej volnobeh, jiná vačka,... ako v podstate si to sedlo. Podtlak by se projevoval jinak...
RX7 SA22C 1979
Miata USA 1989
MX-5 Impuls 2005
PeterS

Příspěvekod AndrewG » 29 bře 2016, 22:41

velky stupen predzapalu by zase "len" klepal. kazdopadne 18stupnou s tym ze si daval dole hlavu je fakt vela na 95oktane urcite
AndrewG

Příspěvekod vincent.miata » 30 bře 2016, 07:17

Stejný problém u NBFL - odcházející váha vzduchu, nemohl jsem na to vcelku dlouho přijít, pak jsem se to dočetl ve světě, ale stejně jsem tomu nevěřil, až jsem vyzkoušel úplně všechno, tak jsem koupil váhu vzduchu a po problému...
vincent.miata

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora