Tak jedna spoločná a rozdiel 16 rokov ale obom to pristane aj keď nikdy nedám dopustiť na Miatu celý čas čo ju nemám v Brne sa teším až sa do nej posadím veď je vo všetkých ohľadoch lepšia
Tak aj červená Miata sa teší už jazdeniu výfuck totiž dorazil z USA a dobre ho upravili. Motor je fantastický hydraulické zdvihátka po oprave motoru vôbec neklepú ,motor ide jak hodinky, tichučko na volnobehu a od voľnobehu krásne do otáčok až cez 7,000 a bez vibrácií, spotreba asi tiež ok
. Teraz sa snažím čo to ide motor zabehnúť zatiaľ mám približne 1000km. Prerobil som snímanie teplôt a narezal do hlavy do vodného kanálu otvor na snímanie teploty. Teraz už viem koľko a zatiaľ max v záťaži na horskom prechode 99°C a olej 115°C.
Mám aj nové botičky na Miate keď už ich žerie spolu s benzínom
každých 3,5mm/10 000km
tento krát moja voľba padla na Nokian X-Line a sú perfektné doporučujem.
Je radosť počuť ten krásny zvuk motora a výfuku a sania keď je vytočené nad 4,500rpm a ešte jedna funkčná stopa
https://youtu.be/EEzTSYQkQN8 pekne obe aktívne. Som rád ,že som ostal pri atmosfére a nešiel turbiť, kompresorovať či dávať ITB. Zaručený spôsob ako poladiť atmosféru a zároveň si udržať spoľahlivosť aby som mohol využívať Miatu na roadtripy a nepripravil sa o nefalšovanavú radosť z jazdy je toto. Som maximálne spokojný s prejavom a zvukom a aj výkonom.
Jediný zaujímavý fakt čo som vypozoroval ,že z lavej idú horúce plyny a z pravej studené a pravú aj zasiera. Motor v otáčkach občas zadymí na čierno ... len uvažujem či nemá bohatú zmes ale v podstate nemám kat a výfukové plyny idú von mám len rezonátory takže tak asi to bude ok
snáď
zas niesom ako TDi ... Ten Dym Ignorujem ... veď pokial neni fialový dobré
a olej je po pretesnení stále rovnako.
Ostáva mi ešte central dash panel prehodiť
hlavne že je už 4 mesiace v nalakovaný, motor zabehnúť poriadne a odladiť, následne nahodiť AFM z RX-7, a skúsiť čo nám povedia na brzde
, vymeniť PP ložisko ... a už ostáva len nový lak a strecha a budem šťastne spávať.
Termín predstavenia ND na Slovensku sa blíži bol som u dealera sa predbežne dohodnúť čo a ako a dostal som veľmi krásny darček nástený obraz skoro 3D
hliníkový A3 formát ...
jediný malý
stojí nad voľnobehom pri zohriatom motore
https://www.youtube.com/watch?v=Z3mjCh2nccg začínam to pripisovať ostrosti motoru a prerobenému saniu či? občas sa ustáli a občas poskakuje...