od schimi » 11 dub 2017, 22:50
Ahoj, snižovat, nesnižovat. 1.8, nebo 2.0litr. Kůže nebo hadr. Plátěná střecha nebo tvrdá,černá nebo stříbrná atd. co člověk to názor. Berme to prostě tak, že každej má něco, k čemu nějakým způsobem přišel, stačí mu to, nebo se s tím prostě naučí žít, ale přestaňme z kompromisů dělat přednosti.
Někdo tady tvrdil, že prvoplánově chtěl 1.8, já si zoufám i z dvoulitru, min.40koní by se ještě hodilo. Snižovat, nesnižovat. Někdo si to vysvětlí tím, že je jízda komfortnější. Proč jste si kupovali MX5ku? Abyste měli limuzínu? Přikoupit hardtop - abyste měli auto na zimu?
Proboha vždyť to popírá smysl toho, proč to chceme.
Chceme si zablbnout s nebem nad hlavou a cokoliv nám výrobce nabídne k umocnění tohoto zážitku,sem s tím.
Když jsem se rozhodoval při koupi, absolvoval jsem všechno co ostatní.
Nekonečné šmírování Autoscoutu, mobile de aj. Teď se tam objeví něco za nějaký zajímavý peníze a teď: Je to v látce, nevadí.Někdo tu měl názor, že látka je lepší, že kůže studí.Za prvé: Kůže má ohřev a když si představím, kolik toho ten přede mnou do těch molitanů každý léto vypotil ..... Nebo: Je to na šestnáctkách s dírou jak offroad, ale zase to nebude tak drncat. A že se to v zatáčce víc kroutí, no co závodit s tím nebudu. ( To že je to v základu tak vysoko je ovšem prý jen úlitba homologaci, aby prošla testy s chodci. A vypadá fakt blbě, hlavně v rejdu).
Tyto dilemata jsem řešil taky, ale protože se znám, tak jsem zvolil variantu bez kompromisů protože bych to neunes.
Zkazil bych si všechnu radost tím, že bych přemýšlel, jestli jsem neměl radši připlatit za tohle a za tohle.A není to o tom, jestli to potřebuju.
Abych to zkrátil, řešením byla limitovaná edice, tam už je to všecko a já nemám co řešit. A je klid.(Ikdyž těch 40koní navíc bych tam moc chtěl).
Ale v zásadě, spojuje nás přízeň ke značce,typu a stylu, ten máme společný, někdo si tu radost užije i s holotou v 1.8 druhej může mít SLkáčko od Brabusu za pět mega a stejně bude furt nasranej.
Důležitý je, aby bylo počasí, když se potkáme, tak si mávnem a den je hned veselejší, víme že v tom nejsme sami a je jedno jestli máme pod prdelí samosvor nebo lepčí vejfuk. Ale hlavně, abysme se vždycky bezpečně vrátili domů.Amen.
A nejhezčí jsou stejně NÁčka.
[album][/album]