TeeJayova kočkolapka - NBfl 1.8

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: TeeJayova kočkolapka - NBfl 1.8

Příspěvekod Spider » 17 pro 2015, 09:27

Tak ja ti gratulujem, ze sa ti usiel ten tlmic ;) . A vitaj v COBALT klube 8-) . Mozno niekedy dame COBALT zraz :lol: To budu ludia cumet, ze jaky zvuk maju tie mazdy...
Spider

Obrázky: 40

Příspěvekod m8rinek » 17 pro 2015, 09:55

Kočkolapka = když ji zaparkuješ oťapká Ti ji kočka a vyválí se na střeše. Sbalit na to můžeš leda hezkýho kluka :D.
m8rinek

Příspěvekod Gomez » 17 pro 2015, 10:28

m8rinek píše:Kočkolapka = když ji zaparkuješ oťapká Ti ji kočka a vyválí se na střeše. Sbalit na to můžeš leda hezkýho kluka :D.

:D tak nějak jsi to vystihl..
Jedinečnost každé přítomnosti se neustále obětovává nějaké budoucnosti..
NB 12/1999 - 1.6 - ex
NC 12/2005 - 2.0
Gomez

Obrázky: 19

Příspěvekod TeeJay » 17 pro 2015, 17:34

Dík Spidere, třeba někdy ;) :D

@m8rinek - kočičí ťapky beru, kluky ani hezký :D
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod TeeJay » 30 pro 2015, 03:12

Tak konečně vyřešen problém Miata za jízdy chcípla, dneska přijel balíček z Anglie s novým senzorem polohy klikové hřídele. Dneska jsem absolvoval cca 20 km test, zítra mě čeká dalších 120.
Obrázek
Obrázek
Co je to za značku, netuším, v ruce nepůsobí nijak levně ani draze, na pohled vypadá stejně jako ten, co jsem v autě měl, jen má tenhle navíc popsanej kabel... :D stál 1500 i s poštovným, objednaný 20. prosince z Anglie přes eBay, 29.12. doručen, což je fajn.

Samozřejmě jsem ho musel hned nahodit, 14 dní bez Miaty je hrozná věc. Nevím, jak to vy, co ji máte zazimovanou, přežíváte :lol:

Na některých částech motoru se mi za těch 14 dní, co auto stálo, udělaly drobné bílé flíčky, snad plíseň nebo co. To jsem ještě neviděl, ale je to blbost a zítra ji spálím :twisted:
Největší sranda byla překvapivě ani ne nasazení nového senzoru, ale sundání starého. Konektor senzoru je samice, která má svůj úchyt na bloku motoru, a vycvaknout ho bez úzkých kleští je zážitek. Použil jsem dva tenté pilníky, ze kterých jsem si kleště naimprovizoval, abych rozevírací upínák na konektoru mohl smáčknout a konektor z bloku oddělat.
Obrázek
Obrázek

Navíc je jeho kabel propletený kolem řemenu serva a to tak blbě, že je potřeba značnou silou řemen napnout směrem k sobě, aby se z druhé strany podařilo konektor prostrčit.
Obrázek

Tady ještě fotka starého. Stejně jako na druhé straně u spojky, mírně tu uniká olej. Ale dolévat jsem ještě nemusel (3k km), tak to asi nebude tak horký, jen je tohle vrstvička vytvořená za pár let... a že je to kolo povrchově rezavý snad není takovej problém, všechny čtyři body na kole pro senzor jsou pevné a v původní velikosti, na funkčnost to tedy nemůže mít vliv.
Obrázek

Sranda byla vymezování vůle mezi senzorem a tím kolem klikové hřídele, jak se mu říká, nevím. Neměl jsem ho zrovna otočené tak, aby byl zub pro senzor přímo pod senzorem (když tam jsou jen 4, tak to jde taky docela blbě), takže jsem si našel dřívko, které se přesně vešlo mezi kolo a původní senzor, a když jsem šrouboval nový, vůli jsem vymezil oním dřívkem a bylo hotovo.

A když už jsem to měl tak hezký všechno otevřený, rovnou jsem tam prdnul K&N vzduchovej filtr. Že bych cítil nějakou změnu, říct nemůžu, a s hardtopem moc nechci posuzovat ani zvuk, jestli je tam změna, tak není výrazná. Ale motoru se určitě lépe dýchá a další poznatky budu mít až zítra, až s ním něco najedu a ne jen těch pár km, co jsem najezdil dneska. Starej papírák jsem konečně zahodil.
Obrázek
Obrázek

A na závěr celé dílo. Kdyby mi někdo loni řekl, že si jednou budu takhle s autem hrát a měnit věci, o kterých jsem ještě nedávno nevěděl, že v autě jsou, nevěřil bych... :)
Obrázek

Další v pořadníku jsou bílé odrazky a blinkry, snad zítra, nová těsnění pod řadičku (IL, jsou doma), nové svičky (NGK, jsou doma) a kabely (Magnecore, v letadle).
Mimochodem, ví někdo, jaká jsou označení žárovek v autě (potkávací, dálková, blinkry)? :) Nejvíc potřebuju koupit oranžové žárovky blinkrů a vytvořit či koupit krabičku povinné výbavy, co pásne na Miatku :)
TeeJay

Příspěvekod m8rinek » 30 pro 2015, 11:02

HB3 a HB4, blinkry nevim...

Bílý fleky na hliníkovejch dílech je oxidace urychlená posypovou solí...
m8rinek

Příspěvekod vhml » 30 pro 2015, 11:32

Bílá plíseň je od soli.
vhml

Příspěvekod spooon » 30 pro 2015, 16:02

s tím umístěním senzoru si hlavu moc lámat nemusíš. Když sem zabudovával motor po GO zpátky, tak sem musel dokonce chvíli přemýšlet, od čeho je tahle serepetička. Pak sem ji tam nějak od oka prdnul a všechno fungovalo na poprvé ;-)

(teda až na přívod paliva, prohodil sem hadičky, ale to s tím nesouvisí)
spooon

Příspěvekod mojžo » 30 pro 2015, 22:03

Umiestnenie sensoru: medzi zubom a snímačom má byť šírka tak akurát na platobnú kartu.

predné smerovky: Ba15s, biele. oranžovú si z toho spraví samotný svetlomet
mojžo

Příspěvekod mojžo » 30 pro 2015, 22:10

A ten K&N filter som mal, nemá to žiadny efekt. Ale že žiadny. akurát len ten že toľko oddiaľuješ jeho pracné čistenie miesto výmeny za nový papierový za minútku, že jazdíš potom so špinavým KaN a auto potom zrazu stále horšie ide :)))
mojžo

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora