Krenstik NB

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Krenstik NB

Příspěvekod PavelS » 15 bře 2011, 15:56

Dobře ty :)

Až se někde potkáme, tak mi můžete osobně říct jestli to oslňuje nebo ne ;) Takhle to moc neberu... 8-)

Já jsem zásadně proti svícení mlhovkama ve dne z principu - rozhodně ne proto, že by mě to oslňovalo - co to je za řeči??? :) Ty paraboly mlhovek (zvláště u mýho ubernízkýho auta) svítěj jen ve svý rovině a do stran, už z proncipu to nemůže oslňovat. Na "mlhovkáře taky reaguju "prstem" často, ale jen když evidentě svítěj mlhovkama (jako Koby :D ). Já jsem to zapojil tak, aby to víceméně splňovalo požadavky na denní světla.
PavelS

Příspěvekod Frankie Sporty » 15 bře 2011, 16:02

PavelS píše:. Na "mlhovkáře taky reaguju "prstem" často, ale jen když evidentě svítěj mlhovkama (jako Koby :D ). Já jsem to zapojil tak, aby to víceméně splňovalo požadavky na denní světla.

takže si to zapojil a nepoužíváš to??? :?
No matter what you do in live... MAKE IT YOUR OWN!!
Frankie Sporty

Příspěvekod PavelS » 15 bře 2011, 16:13

?? tim jsem chtěl říct, že já odlišuju lidi co schválně rozsvítěj mlhovky (parkovačky+mlhovky, některý borci i zadní pro jistotu) a ty (protože to nejsem jenom já co to po chvíli lidem došlo), kteří si dali práci s předěláním elektriky a používaj mlhovky jako denní světla. Třeba to budete moct zhodnotit na nějakým srazu, ale mě nikdy seřízený mlhový světla neoslňovaly.
PavelS

Příspěvekod woody » 15 bře 2011, 16:31

Mě teda jo, taky to nemám moc rád... U BMW se to řeší tak, že se na DRL použijou dálkový světla, ale sníží se intenzita třeba o 50 %. Tady by podle mě šlo vymyslet taky něco v tom smyslu - mlhovky, ale jen s polovičním výkonem.
woody

Příspěvekod PavelS » 15 bře 2011, 16:38

Jak řikám woody - povíte osobně ;)
PavelS

Příspěvekod Krenstik » 15 bře 2011, 16:55

U me maji mlhovky tri funkce, ted jako denni sviceni, jak jsem psal, planuju snizení výkonu obvodem, nicméně to chce "něčím" ten obvod uchladit.
Že by to osvětlovalo, vzhledem k limitní spodní výšce umístění DLR, nejde říct. Mlhovky mám vceku dost utopené a svítí ve vodorovné linii před auto do stran. Nemyslím si že by tedy jakkoliv osvětlovaly.

Potom jsem si je dopojil k dálkovým, v noci moje Mazda svítí vcelku mizerně. Vyřešil jsem to lepšíma žárovkama do hlavních světel, nicméně kvůli dennímu svícení mi tyhle žárovky odcházely vcelku pravidelně po 3 měsících. Což je k nasrání a proto DLR z mlhovek.

A třetí fci kterou jsem si zapojil je výstup centrálu pro Comming a leaving home. A právě protože vím jak to večer svítí dolů nemyslím si že to za jasného dne oslňuje.
Mazda 3 a k tomu nějaký fašista.....
Krenstik

Obrázky: 36

Příspěvekod PavelS » 15 bře 2011, 17:06

Přesně...ono se vždycky vyrojí x lidí který oslňujou xenony, denní světla,pak mlhovky...doporučuju sluneční brejle :D
PavelS

Příspěvekod Frankie Sporty » 15 bře 2011, 17:50

Tak bez slunečních brejlí nesedám za volant, ať je den nebo noc :D a myslím si, že se to dá shrnout docela jednoduše.. Mlhovkama by se denní svícení dělat nemělo, na tom bychom se asi shodli všichni. O těch paskvilech nalepenejch na předku auta s 6 led bodama ani nemluvím. Má se svítit, aby bylo auto jasně vidět. Dřív se jezdilo i bez toho, ale když teď potkám někoho kdo nesvítí, tak mám takovej pocit, že prostě spline s okolím daleko víc. No a jelikož jde o zvýšení bezpečnosti, mělo by se svítit aby to splnilo účel. Svítit tak, aby body osvětlení byli na stranách vozidla a ohraničovali jedoucí vůz. To je základní myšlenka, když se to obchází utopenejma mlhovkama, které jsou občas posazeny více do středu nebo těma nesmyslama s ledkama, já bych klidně dával pokuty.. Třeba se opotřebovávají xenony, žárovky nebo co si kdo koupí.. Jako berete potřebnou výměnu pneumatik po ojetí, tak prostě by měl člověk měnit světla, když mu méňe svítěj...

A k celý problematice oslňování.. je to blbost! v denním světle se ztratí všechny světla, možná nějaký dálkový můžou být nepříjemný.. Každej má něco, mě zase vadí SUV se světlama v úrovni mejch očí, ale v denním světle je to kravina..
No matter what you do in live... MAKE IT YOUR OWN!!
Frankie Sporty

Příspěvekod riderhenry » 15 bře 2011, 23:17

Mne jeste taky oslnujou LED brzdovy svetla, ted jsem stal za jednim novym BMW par minut a malem jsem zemrel :D
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Krenstik » 25 bře 2011, 20:55

Par novych fotek při měření geo

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Mazda 3 a k tomu nějaký fašista.....
Krenstik

Obrázky: 36

PředchozíDalší