TeeJayova kočkolapka - NBfl 1.8

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: TeeJayova kočkolapka - NBfl 1.8

Příspěvekod vhml » 30 pro 2015, 22:48

spooon píše:s tím umístěním senzoru si hlavu moc lámat nemusíš. Když sem zabudovával motor po GO zpátky, tak sem musel dokonce chvíli přemýšlet, od čeho je tahle serepetička. Pak sem ji tam nějak od oka prdnul a všechno fungovalo na poprvé ;-)

(teda až na přívod paliva, prohodil sem hadičky, ale to s tím nesouvisí)

Až se skrz malou vůli to čidlo rozřeže o ten rotující zubatej plech, tak se bude drbat na hlavě, že to asi seřídit měl :D Konkrétně tam má být vůle od zubu 0,4 - 1mm jestli si to pamatuju správně.
vhml

Příspěvekod spooon » 31 pro 2015, 00:41

předpoklad samozřejmě je, aby to s ničím nekolidovalo. Ale dal jsem to kousek od zoubku a funguje :)
spooon

Obrázky: 0

Příspěvekod TeeJay » 31 pro 2015, 01:15

Bílou srandu jsem setřel. Že by tam rok od poslední zimy ještě byla sůl a i nahoře na víku pod kapotou? To je drsný.

Gap jsem nenastavoval úplně oka, nejsem blázen, když jsem kvůli tomu 14 dní stál :D zrovna přes Vánoce, když bylo hezky, ještě k tomu.
Správnej gap se udává velkoryse jako 0.020 - 0.059 palce, takže 0,5 - 1,5 mm, ale řídil jsem se heslem platební karty, to dřívko bylo dost silný. Ještě to ale pro jistotu zkontroluju :) Dneska jsem ale najezdil 180 km bez problému, kdybych ho rozšlehal, tak bych zřejmě ani nedojel. A ne, nešetřil jsem to :)

Díky za info o žárovkách. Boční blinkry jsou taky Ba15s? Dneska jsem s LordJamesem nasadil bílé blinkry a odrazky v bílé (díky za zařízení dopravy a i tomu, kdo svoje nechtěl, jestli je tady :D) a žárovky bočních blinkrů jsou stále čiré, takže blikám žlutě, což asi není úplně správně... ale vzhledově nemají chybu 8-)
Obrázek
Obrázek

A konečně přiletěly kabely, tak jsem se pustil do výměny kabelů i svíček a vyčištění víka hlavy... a zjistil, že na svíčky potřebuju special klíč :D ale víko je tak nějak čisté a kabely nové. Jen se mi nelíbí ten kabel, co vede k cívkám, ale vede do toho velkého tučného elektro svazku, tak s ním asi nic neudělám :roll:
Obrázek
Obrázek

A na závěr ještě jedna fotka, která mě baví :D
Obrázek
TeeJay

Příspěvekod AndrewG » 31 pro 2015, 01:49

hezky ! asi si chcel napísať že máš žiarovku číru takže blikáš bezfarebne nie ? žlto blikať predsa má :D
keby si nechcel každopadne pod čírimi mať žltú žiarovku, dá sa kúpiť niečo taketo
http://www.ebay.co.uk/itm/380756348607? ... EBIDX%3AIT

link som len hodil, neviem či to je na mazdu asi nie, kupoval som to bratovi na Fiestu ST :)
AndrewG

Příspěvekod TeeJay » 31 pro 2015, 04:01

Možná jsme se nevyjádřil úplně jasně - žárovka je čirá, ale je to klasika s wolframovým vláknem a ten když se rozsvítí, tak je žlutý, obyčejná teplá barva světla.
"Bezbarvé světlo" je z fyzikálního principu blbost, když není barva, není světlo, ne? :D
A blinkr nemá být žlutý, ale oranžový, a já tak potřebuju žárovky, které budou svítit oranžově, ne klasicky, ať tomu říkáme třeba bílá, žlutá nebo bezbarvá :D
Díky za tip na chromovaný žárovky, ty by mohly být cool :)
TeeJay

Příspěvekod AndrewG » 31 pro 2015, 11:29

no cool necoó svietia oranzovo zatial co ked nesvietia nie su oranzove takzr nekazia dojem z tych cirich skiel :-)
AndrewG

Příspěvekod RON » 03 led 2016, 17:49

Kdyby to Lord nepopletl, tak jsi měl žárovky barevný :D i tak mu děkuji za dopravu
Jinak rovněž děkuji za origo blinkry, pasují k mojí zelené lépěji
Mazda 323F BA, 1,5 16V, rv.1997
Mazda MX-5 NB, 1,6 16V, rv.1999
RON

Příspěvekod TeeJay » 04 led 2016, 04:27

Tak to jsi byl ty :) díky ti. Žárovky jsem zatím moc neřešil a že mám bílé, mě zas tak moc netrápí, svítí žlutě, to je skoro oranžová :D ale to by si nemuseli myslet příslušníci PČR, takže brzy někde za pětikorunu koupím oranžové a když se mi pod čirými blinkry nebudou líbit, tak až budu chtít vyčerpat paypal konto, objednám tuhle srandu. S dopravou skoro 3 stovky, to je za dvě pidižárovičky bočních blinkrů docela dost a výrazně levnější jsem nikde neviděl.

A k mé spokojenosti si myslím, že naopak k brilliant black jdou lépe čiré / bílé. Kéž by všechno bylo vždycky takhle win-win :lol:
TeeJay

Příspěvekod TeeJay » 04 led 2016, 20:52

Dneska jsem konečně pořídil klíč na svíčky, abych se k nim tak hluboko dostal a mohl je vyměnit. Ale samozřejmě není magnetickej, takže jsem svíčky lovil magnetem na provázku a připadal si jako kdysi s magnetickým prutem nad lavorem :D
A ten někdo, kdo měnil svíčky přede mnou jako poslední, nezklamal, byly tam stejné, jako jsem kupoval já - NGK BKR5E-11 (6953).

Obrázek
TeeJay

Příspěvekod m8rinek » 04 led 2016, 21:20

Trénuj nasazování gumičky:D
m8rinek

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora