od PetrT » 30 bře 2020, 16:19
Je to až s podivem, ale stejné hodně otravné chrčení při brždění motorem se objevuje i u dvoulitrové motorizace se samosvorným diferenciálem nejnovější generace MX-5 vyráběné v letech 2016 - 2018 !!! Já mám MX-5 z března 2018 a už od první jízdy z prodejny mě při brždění motorem chrčí přesně tak jako na videu z You-tube. Jen je třeba mít trochu zahřátý motor (stačí 5 minut), chrčení se vždy dostaví.
Uběhlo již spousta let od prvního příspěvku na toto téma - vypátral prosím někdo z vás za tu dobu, jak to chrčení odstranit ?
Jen tak pro zajímavost či pobavení, moji MX-5 celý měsíc (!!!) postupně zkoumali zkušení automechanici ve dvou autorizovaných servisech v Praze, najeli s autem cca 200 km a nic nevyzkoumali. Nejprve tvrdili, že to je jednoznačná závada a vyměnili postupně zadní a střední část výfuku, pak jsem ale najednou dostal oficiální stanovisko "ze shora" (rozuměj Mazda ČR - dovozce), že to není závada, ale jen projev vozu. Takže neotravuj a vypadni....
Běžní majitelé to většinou neslyší, protože vítr (při otevřené střeše) nebo déšť (při zavřené střeše) chrčení přehluší. Já mám ale provedení RF, s kterým jezdím často se zavřenou střechou, protože se pak dá v zatáčkách přesněji dávkovat jízda kolem limitu. Takže předem díky za jakoukoliv radu.
Ondras NA 1.6 85 kW