Kombinace destiček a kotoučů EBC

Kombinace destiček a kotoučů EBC

Příspěvekod ADix » 13 srp 2011, 09:44

Mám v plánu měnit kotouče a destičky, při jednom tam dám lepší hadice a kapalinu. Co říkáte na kombinaci EBC green stuff destiček a turbogloove kotoučů? Zkusil sem jízdu ne redstuffech a hladkých brembo kotoučích a brzdný účinek se mi nezdál nějak výraznější. Popř bych rád slyšel jakou kombinaci by ste volili vy

PS: brzdový kit nemám v plánu kupovat
...because still in progress...
ADix

Re: Kombinace destiček a kotoučů EBC

Příspěvekod PavelV » 13 srp 2011, 22:55

Kotouče TG od EBC a k tomu destičky Ferodo DS2500, DS3000, Hawk HP plus nebo Hawk DTC-30. Destičky EBC nestojí za nic, je to škoda peněz. Ideálně sehnat brzdový válec a membránu z modelu NBFL.
PavelV

Příspěvekod Ryba » 15 srp 2011, 16:11

zvláštní, že já mam přesně tuhle kombinaci (ebc redstuff a hladký brembo) a rozdíl tam je podstatně znatelnej, ať už co se týče výkonu tak hlavně výdrže na okruhu... ono to mohlo bejt spíš tim, že ty desky nebyly na provozní teplotě, nebo je blbě zajel. Pokud sou studený, tak brzděj stejně blbě jak serie...

Každopádně neřek bych, že ebc destičky nestojej za nic, ale taky se určitě daj najít lepší. viz třeba ty ferodo nebo hawk co psal pavelV (ozkoušený je nemám, ale plánuju do nich taky na příští rok jít)
Ryba
špion

Příspěvekod Winie » 15 srp 2011, 18:41

no ja mam zatim taky favority TG kotouce a green stuffy :D . ale rad si necham poradit a premluvit :lol:
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod PavelV » 16 srp 2011, 09:28

Já měl na Mazdě Yellow stuff a brzdilo to otrošku líp než série (prašnost destiček hrozná, výdrž na okruhu malá). Kamarád měl Greeny a ty nebrzdí vůbec. Je to taková klasická levnější náhrada za originál (brzdí asi hůř než originál). Červený EBC měl kámoš na Civicu a tam to fungovalo na normální ježdění, dal jedno Mýto a bylo po destičkách (je pravda, že je asi brutálně přehřál), pak přešel na žlutý a brzdilo to o něco líp. Všechny destičky EBC hodně práší, ale narozdíl od Hawku a Feroda nepískají. Žlutý fungujou slušně s orig. kotouči. Na tvrdších už moc ne. Destičky Hawk HP plus (DS2500) brzdí rozdílem dvou tříd. Práší stejně nebo míň, trošku pískají při zajíždění a mají dvojnásobnou životnost. Nepotřebují ohřát, na okruhu nevadnou. Ferodo DS3000 jsou někde jinde, ale hodně ničí kotouče (vím z doslechu), potřebují ohřát, cena je taky někde jinde. Když chcete jít do lepších (závodních) destiček, tak určitě dejte i lepší brzdovku a hadice. Brzdovku to chce měnit jednou ročně.
Než si dát na auto desky od EBC, tak dám raději nějakou lepší náhradu. Bude to míň špinit kola a brzdit stejně.
PavelV

Příspěvekod Winie » 16 srp 2011, 12:18

takze idealni kombinace TG a hawk desky jestli sem to dobre pochopil?
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

Winie

Příspěvekod PavelV » 16 srp 2011, 14:47

Ideální pro moje auto ;) .
PavelV

Příspěvekod Winie » 16 srp 2011, 17:33

:lol: to jsem zvedavej co nakonec vyberu
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

Winie

Příspěvekod ADix » 16 srp 2011, 18:56

Já taky...
...because still in progress...
ADix

Příspěvekod Dee #4 » 19 srp 2011, 20:55

Muzu potvrdit ;) Mam FL Sport brzdy, ktery uz v serii brzdej narozdil od vsech ostatnich brzd na mx-5 dost slusne, a par mesicu zpatky jsem delal komplet vymenu na obou napravach: EBC TurboGroove kotouce, Hawk HP+ desticky (bohuzel Ferodo DS2500 na verzi Sport nedelaj), pancerove omotane hadicky a lepsi brzdovku EBC 307. A komentar "si se asi posral neee??!!!" par lidi ktery sem svezl a ukazal jim plny brzdy hovori za vse :D Za me maximalni spokojenost, testovano v beznem provozu i na okruhu a nemam absolutne zadne vyhrady. Ze zacatku celkem dost piskali pri lehkem brzdeni a dobrzdovani na svetlech ale to po zajeti po nekolika stech kilometrech zmizelo. Davkovatelnost skvela. Nebyla to nejlevnejsi zalezitost ale stalo to kurna za to :mrgreen: Jedinej "downside" by pro nekoho mohl byt, jak uz na JDM nebo Subaru foru nekdo zminoval, "susteni" brzd. Uprimne miatka dela takovou hromadu ruznyho bordelu ze to neni pri jizde vubec slyset, jedine kdyz mate stazenou strechu a jedete hned vedle svodidel nebo zdi. Na zaver: dal jsem na doporuceni PavlaV a vubec nelituju, naopak, takze dik Pavliku ;)
Obrázek
www.autobeky.cz - Prodej náhradních dílů, servis a úpravy, mytí a detailing
Dee #4

Zpět na Technika MX-5