K&N čistící sada

Re: K&N čistící sada

Příspěvekod riderhenry » 16 dub 2010, 18:44

KN bych tam klidne prdnul, i ta vlozka trochu zmeni zvuk a hodnotil bych to jako dobrou investici, obzvlast kdyz uz potom nemusis menit, ale jen cistit, tudiz do budoucna usetris. Nez ale davat nejakych 1500 za vlozku, nebo kolik to stoji, uz bych spis zainvestoval do nejakeho CAI. ;)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod kubec99 » 21 črc 2012, 16:16

Ja som nedavno vymenil vlozku K&N za univerzal sisku K&N a zaujalo ma ze na baleni tej sisky nikde nebolo spomenute ci ju treba naolejovat pred namontovanim do auta, alebo uz je olejovana od vyroby. Kdezto na obale vlozky to bolo napisane. Viete mi niekto poradit ci ju mam este strieknut tym olejom, alebo su vsetky K&N filtre uz od vyroby naolejovane? Vyslovene sucha nebola ale ani o nejakej povrchovej mastnote sa hovorit neda:-)
Vopred diky za radu...
Obrázek
NBfl Sportive r.2001 1.8l, Torsen, 6st. prevodovka, BC Racing 6/5, Buddy Club P1 Racing SF...
kubec99

Obrázky: 8

Příspěvekod riderhenry » 22 črc 2012, 00:28

jestli ma stejnou barvu, jako vlozka, nechal bych to byt. Kdyby nebyl naimpregnovany, mel by asi o dost jinou barvu (prave ten olej je cerveny, jestli si to pomatuju dobre)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod kubec99 » 23 črc 2012, 07:16

Presne tak, siska je cervena tak ako aj vlozka. Necham to tak.
Diky
Obrázek
NBfl Sportive r.2001 1.8l, Torsen, 6st. prevodovka, BC Racing 6/5, Buddy Club P1 Racing SF...
kubec99

Obrázky: 8

Příspěvekod Pet » 24 črc 2012, 08:24

Ano, pokud je filtr červený tak je naolejovaný. Nová vložka vybalená z igelitu, už je naimpregnovaná.
MX5 NC 2.0 -3,5cm
323F BA r.v.94 - leštěnka
323F BA r.v.98 - zimák a pracant
Pet

Příspěvekod IvanGS » 17 srp 2012, 16:09

Já koupil filtr KN do původního airboxu. S těmito filtry mám už 10 let vynikající zkušenost z několika motorek a mám i originál čistící sadu. Ta vydrží dlouho a tak nelituju že jsem ji koupil. Nové filtry jsou už nastříkané, je třeba si cca zapamatovat barvu a po vyčištění nastříkat "tak akorát", chybou spíš bývá přemazání, opravdu staší slabá souvislá vrtstvička, ono se i počítá s nalepením prachových částic a paradoxně pak to filtruje nejlíp. Vyčištěný filtr není červený, spíš takový bílo-šedý. Čištění je na chvilku, vždy to dělám když je tepl, aby vyčištěný filtr rychleji vyschnul.
Na MX jsem po instalaci (2 minuty:-)) pozoroval razantní zlepšení, ale samozřejmě to záleží i na tom, jak moc KO je původní filtr - sametovější chod motoru, zátah z nižších otáček, snazší vytáčení. Uvažuju o kompletním kitu sání KN, ale zatím nevím co s tím udělá teplo od motoru...
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Předchozí

Zpět na Technika MX-5