Chlazení-->Přehřátí

Re: Chlazení-->Přehřátí

Příspěvekod vojtiiisek » 13 zář 2012, 13:12

George píše:to bys měl buď emulzi ve vaně nebo bílej dým z výfuku... pozoruješ něco z toho?

Ivan: to ti ale s rozvody měnili i vodní pumpu ne? jen kvuli řemenu se chladič sundavat nemusí

Nepozoruji ani jedno.. Ale voda se Mi z expanzky ztrácí :(

A problém s termostatem bych vyloučil, auto se zahřeje do pár km. Možná odchází vodní pumpa. Už je taky nejvyšší čas na výměnu kdo ví kdy ji někdo měnil :( Jen nejsou nějak love.

Jak správně vypustit a napustit chladící systém? Jak odvzdušnit? Zkusím cestu nejmenších financí.

UPDATE:

Nastartoval jsem auto s otevřeným víčkem chladiče a čekal co se stane až naběhne provozní teplota. Stalo se to že obě hadice s chladiče se dají jednoduše zmáčknout rukou.Na fotkách jde vidět co myslím a nějaký bublinky v chladiči. Doufám že nejezdím bez vody protože jinak je to v prdeli.
Přílohy
photo 5.JPG
photo 4.JPG
photo 3.JPG
photo 2.JPG
NA > NBFL > NB > NC

*Se silným autem jsi rychlý na rovinkách, s lehkým autem všude* Colin Chapman
vojtiiisek

Příspěvekod Honzik1984 » 13 zář 2012, 14:51

v otevřeným chladiči by mělo být vidět, jak pumpa roztáčí vodu. Mě odešla pumpa, hřalo se to jak kdy, vody dost, ale nekolovala...
Obrázek mx-5 NA 1,8 BRG
Honzik1984

Obrázky: 1

Příspěvekod IvanGS » 13 zář 2012, 19:20

George - pumpu neměnili ale chladič přesto sundávají... ;)
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod bmxdave » 13 zář 2012, 20:34

Sem zvědav co to nakonec bude ale i tak si myslím že to určitě je nějaká celkem blbost za pár stovek, na to že motor má bez GO nalítáno přes 320000km tak je to furt pohodička :) ;)
bmxdave

Obrázky: 1

Příspěvekod vojtiiisek » 13 zář 2012, 20:51

Uz mam 326500km :D
NA > NBFL > NB > NC

vojtiiisek

Příspěvekod Mike » 13 zář 2012, 21:26

Ta rychlost není úplně nesmysl...mě NA s teplotou trochu zlobilo, když jsem jel rychlejc. A myslím, že za to mohla SPZ. Dělala nějakej vír před nárazníkem a dovnitř pořádne nšel vzduch. Ale už si nepamatuju, jestli se to vyřešilo jejím sundáním...je to už docela dlouho
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Ryba » 14 zář 2012, 09:22

je to tak, pokud máš blbě spz co zasahuje do otvoru v nárazníku pro chlazení tak na dálnici čim rychlejš pojedeš, tim víc se to bude přehřívat... vyzkoušeno vlastní blbostí
Ryba
špion

Příspěvekod vojtiiisek » 14 zář 2012, 11:07

SPZ nemám v nádechu pro chladič.

Včera jsem postavil auto do kopce aby byl chladič nejvyšší místo, oddělal víčko chladiče a nastartoval.
Po zahřátí a sepnutí termostatu jsem viděl kolovat vodu, časem se mi zapl i ventilátor.
Mačkal jsem i hadice a snažil se vymačkat nějaký vzduch ale žádný tam nebyl.
Uvidíme jestli mi tohle pomohlo :?
NA > NBFL > NB > NC

vojtiiisek

Příspěvekod radep » 14 zář 2012, 11:28

Dolil jsi vodu přímo do chladiče? Můžeš ji tam dolít až po vrch... žádný postup na odvzdušnění prakticky není, jenom doléváš vodu do chladiče při nastartovaném motoru a zahříváš. Přes expanzku se to dělá dost špatně a dlouho :)
Jestli ti mizí voda, tak to tipuju na víčko chladiče. Čas od času neudrží tlak, vystříkne ti vodu do motorového prostoru a vlivem ztráty tlaku v okruhu začneš okamžitě vařit. Špatné těsnění se projevuje klasicky bílou emulzí v oleji nebo párou z výfuku. Můžeš zkusit vyndat svíčky a mrknout s baterkou zezhora na písty. Stává se, že voda ve válcích vyčistí usazeniny. 3 písty bys pak měl třebas zanesené (černé) a jeden by byl krásně kovový. Ale to je jenom tip, není to žádná exaktní diagnostika :-) jestli je špatné těsnění dokážou jinak zjistit v servise...
Jestli nepomůže víčko, tak je druhý krok termostat - stojí pár stovek a výměna je jednoduchá... může už být unavený a špatně otvírat (nebo zavírat). Vodní pumpa je pod rozvody a mění se většinou zároveň s nimi... rozvody jsou dělané kdy naposled?
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod pajo106 » 18 zář 2012, 10:27

neni pravda ze musi byt voda v oleji alebo olej vo vode.. je uplne bezna vec ze podfukuje tesnenie pod hlavou, bez vyssie uvedenych priznakov...zvycajne to ma nasledovne priznaky - pri teplom motore idu bublinky do expanzky (cez hadicku z chladica), teplota stupa pri rychlej jazde, resp. jazde vo vyssich otackach... este viac stupa po zastaveni (pri normalnom jazdeni je naoko vsetko ok), straca sa voda, vytlaca vodu do expanzky a nenatiahne ju spat do chladica pocas chladnutia motora... da sa s celkom velkou istotou diagnostikovat takymi papierikmi, ktore indikuju pritomnost vyfukovych plynov v chladiacej kvapaline
honda accord coupe 3.0V6/AT/200k/LPG
honda civic 4D 5G 1.5/AT/101k
honda NC700S ABS

ex: mazda MX-5 miata 96 1.6 turbo
pajo106

Předchozí

Zpět na Technika MX-5