Klepani oken

Re: Klepani oken

Příspěvekod radep » 02 dub 2013, 17:09

kubec99 píše:Ja dufam ze sa tento tyzden dostanem do garaze a rozoberiem dvere, nech mozem skontrolovat stav toho nylonoveho ulozenia vo vodiacej liste. Ak bude opotrebovane, tak ho bud dam vyrobit alebo objednam z ameriky z toho shopu, co som tu minule dal.

Vzhledem k tomu, že se u mě rysuje stejný problém (levé jde těžko dolů, pravé se klepe).. tak se na to taky chystám o víkendu.. Případně bych se mohl přidat k objednávce atd...
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod kubec99 » 03 dub 2013, 23:41

Dnes sa mi podarilo dostat do garaze. Rozobral som vodicove dvere (na ktorych mi isiel posuv okna najtazsie) a zistil som, ze spominany vodiaci pin je uplne vporiadku a ani ziadne ine opotrebenie mechanizmu stahovania okna som nenasiel. Jedine co ma teda napadlo, bolo vycistit vodiace listy (boli zaprasene a vazelina ztuhnuta) a namazat ich po celej dlzke cerstvou vazelinou. Teraz ide okno hore aj dolu uplne lahucko a rychlo, bez naznaku odporu alebo priecenia. Odporucam tento zasah kazdemu. Ak aj zatial nepocitujete problematicke stahovanie okien, tak namazanim vodiacich list im pomozete v ich praci a znizite ich opotrebovavanie.
Na namazanie vodiacich list som pouzil vazelinu, ktoru v praci pouzivame na mazanie plastovych vodiacich puzdier pre hriadelky krokovych motorov. No myslim ze kazda (nie moc husta ) vazelina vam dobre posluzi. Hlavne je pouzit jej hodne a po celej dlzke tychto list.

Po zlozeni dveri som pre porovnanie skusil otvorit a zavriet spolujazdcove okno, a rozdiel medzi namazanym a nenamazanym je DOST ZNACNY !!!
Prikladam par fotiek ;-)

P1080945 - kópia.JPG
plastove vodiace piny v listach

P1080947 - kópia.JPG
lava vodiaca lista

P1080948 - kópia.JPG
prava vodiaca lista
Obrázek
NBfl Sportive r.2001 1.8l, Torsen, 6st. prevodovka, BC Racing 6/5, Buddy Club P1 Racing SF...
kubec99

Obrázky: 8

Příspěvekod Dad » 04 dub 2013, 00:04

diky za report, na to uz se nejakej cas chystam
Dad

Obrázky: 2

Příspěvekod kubec99 » 04 dub 2013, 00:14

budem rad ak to niekomu pomoze ;-)
Obrázek
NBfl Sportive r.2001 1.8l, Torsen, 6st. prevodovka, BC Racing 6/5, Buddy Club P1 Racing SF...
kubec99

Obrázky: 8

Příspěvekod cavan » 04 dub 2013, 07:08

no.. asi to budem musiet vycistit a namazat.. spolujazdcove okno ma problem pri vypnutom motore.. dik za tip.. :)
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod hava » 12 kvě 2014, 09:05

Zdravim kluci. Nechci zakládat nový téma, tak se zeptám tady. Namazání lišt mi nepomohlo, nebo sem se tam nedostal dostatečně abych to pořádně vyčistil. Tak se vás zeptám, jak mám postupovat, abych toho dostal co nejvíc ven. Tím myslím vodící lišty, motorek atd. Našel sem návod akorát na NA. Je nějaká poloha okna, která se musí dodržet při demontáži? Nechci u toho trávit zbytečně hodiny navíc. Zatím to mám naplanovaný tak, že odšroubuju dorazy a pak okno, který vyndám. A pak nějak dostat toho ježka z klece :D Když byste mi někdo poradil, byl bych fakt moc vděčnej ;)
hava

Předchozí

Zpět na Technika MX-5