Dnes sa mi podarilo dostat do garaze. Rozobral som vodicove dvere (na ktorych mi isiel posuv okna najtazsie) a zistil som, ze spominany vodiaci pin je uplne vporiadku a ani ziadne ine opotrebenie mechanizmu stahovania okna som nenasiel. Jedine co ma teda napadlo, bolo vycistit vodiace listy (boli zaprasene a vazelina ztuhnuta) a namazat ich po celej dlzke cerstvou vazelinou. Teraz ide okno hore aj dolu uplne lahucko a rychlo, bez naznaku odporu alebo priecenia. Odporucam tento zasah kazdemu. Ak aj zatial nepocitujete problematicke stahovanie okien, tak namazanim vodiacich list im pomozete v ich praci a znizite ich opotrebovavanie.
Na namazanie vodiacich list som pouzil vazelinu, ktoru v praci pouzivame na mazanie plastovych vodiacich puzdier pre hriadelky krokovych motorov. No myslim ze kazda (nie moc husta ) vazelina vam dobre posluzi. Hlavne je pouzit jej hodne a po celej dlzke tychto list.
Po zlozeni dveri som pre porovnanie skusil otvorit a zavriet spolujazdcove okno, a rozdiel medzi namazanym a nenamazanym je DOST ZNACNY !!!
Prikladam par fotiek
- plastove vodiace piny v listach
- lava vodiaca lista
- prava vodiaca lista
NBfl Sportive r.2001 1.8l, Torsen, 6st. prevodovka, BC Racing 6/5, Buddy Club P1 Racing SF...