Silentbloky

Re: Silentbloky

Příspěvekod Tommy014 » 17 úno 2016, 20:04

Souhlasim s tim ze kazdej by si mel poridit co jim nejvic vyhovuje:)
Jen me napada...neodnasej to trochu ostatni komponenty pokud jsou ty silenty opravdu tvrdy?...trochu pak postradaj svuj vyznam ne?:-))

Jinak nechci pusobit jako rejpal ale nekde sem cetl zkusenost na PURy ze auta meli pak uskakoval na okruhu zadek :)...ale byla to uz stara diskuze O:-)
Tommy014

Obrázky: 2

Příspěvekod Banji » 18 úno 2016, 13:22

AndrewG píše:mam dojem, že problém pri polyuretanoch je hlavne v ľudoch a v tom, že nerozumejú ako fungujú... mnoho ludí tu, napr. maže aj vonkajšiu stranu silentbloku a to je chyba, mal by sa práve poistiť - krátkou skrutkou maznicou alebo nejakou prekážkou aby sa zabránilo jeho točeniu v ramene... myslím si že 90% vrzavých zvukov ide z tohoto spojenia a nie zo spojenia silentblok - insert ... ale samozrejme si to len tak nahováram a dúfam že mi to nezačne vrzať...každopádne, rozobrať ramená a vytlačiť tie inserty von neni nič náročné, no keď to vieš mať bez údržby, prečo nie ;)

To je právě to, co mi vrtá hlavou, kde to namazat. Co jsem študoval po těch internetech, tak se většinou píše mazat vnější i vnitřní stranu vazelínou na bázi lithia. Tak jsem z toho ocas. :D
enášestcéé
Banji

Příspěvekod Efko » 22 úno 2016, 12:58

hroche píše:Ve čtvrtek ti můžu říct moji zkušenost s polyuretanama i s gumovými od Ilu

Tak jaka je ta zkušenost ? Co z toho mám koupit ? :)
NBfl 2003 1.6, MaisterR Zeta CRD, IL bushings, G5-like rám
Efko

Příspěvekod hroche » 22 úno 2016, 13:21

spolu jsme se o tom přece taky bavili. Já koupil gumový od ILu.
hroche

Příspěvekod dopr » 22 úno 2016, 13:54

Jj, myslim, ze hroche je ten nejlepsi clovek na referenci, protoze presel prave z PURu na gumove, a to prave z duvodu spatneho komfortu a chovani auta.
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod hroche » 22 úno 2016, 15:17

dopr píše:Jj, myslim, ze hroche je ten nejlepsi clovek na referenci, protoze presel prave z PURu na gumove, a to prave z duvodu spatneho komfortu a chovani auta.

Pro ty co mají auto převážně na blbnutí a ježdění na okruhu tak si kupte PURy. Já mám mazdu na ježdění po Čechách a výlety po Evropě a proto jsem přešel na gumové od ILu. Myslel jsem si že když budu mít PURy s 70Sh tak se s tím bude moct jezdit denně a dálky a to jsem se mýlil. Zpětně si taky myslím, že když už si člověk dá PURy s vyšší tvrdostí tak by měly přijít i další úpravy podvozku.
hroche

Příspěvekod Tommy014 » 22 úno 2016, 15:37

hroche píše:
dopr píše:Jj, myslim, ze hroche je ten nejlepsi clovek na referenci, protoze presel prave z PURu na gumove, a to prave z duvodu spatneho komfortu a chovani auta.

Pro ty co mají auto převážně na blbnutí a ježdění na okruhu tak si kupte PURy. Já mám mazdu na ježdění po Čechách a výlety po Evropě a proto jsem přešel na gumové od ILu. Myslel jsem si že když budu mít PURy s 70Sh tak se s tím bude moct jezdit denně a dálky a to jsem se mýlil. Zpětně si taky myslím, že když už si člověk dá PURy s vyšší tvrdostí tak by měly přijít i další úpravy podvozku.

Myslim ze jsi to naprosto vystihl :-)
Jinak kdyz jsem se ptal v dilne kde mi opravujou mazdu tak ty zas maji dobre zkusenosti s powerflexama, ale celkove je to jak pise hroche.
Tommy014

Obrázky: 2

Příspěvekod spooon » 22 úno 2016, 17:15

další úpravy podvozku jako coilovery? Nebo ještě něco?
spooon

Obrázky: 0

Příspěvekod hroche » 22 úno 2016, 20:33

spooon píše:další úpravy podvozku jako coilovery? Nebo ještě něco?

myslím si že tady jsou daleko fundovanější lidé než jsem já. spíš bych to viděl jít cestou nejdříve tlumiče pružiny, kvalitní gumy, stabilizátory a na konec tužší uložení ramen a stabilizátorů
hroche

Předchozí

Zpět na Technika MX-5