NBFL těsnění příruby konc. tlumiče

NBFL těsnění příruby konc. tlumiče

Příspěvekod awSirius » 20 čer 2016, 23:43

Ahoj, už jsem trochu bezradnej. Netěsní mi výfuk na přírubě mezi středovým a koncovým dílem. Dnes jsem vyměnil staré vyrezlé tesnění za nové (tahle potvora, jen verze z AutoKelly - http://www.ilmotorsport.de/shop/article ... 5?aid=4055), rozměrově odpovídá původnímu. Problém je, že to tesnění by se tam vešlo tak třikrát. Jak ta příruba má vypadat? Díl u koncáku je prakticky rovný, ale díl od středu je dost prohnutý a vzniká tam mezera. Zkoušel jsem to narovnat, bez výsledku. Vypadá to, že je to tak původně, ale pak si nedokážu představit jak by to těsnění mělo něco utěsnit...

Zatím jsem to zapatlal cementem na výfuky a uvídím zítra, jestli to aspoň chvíli vydrží. To původní těsnení bylo dle všeho také oblepené nějakým bordelem.
Přílohy
vejfuk.png
Očištěné a nasazené nové tesnění
awSirius

Re: NBFL těsnění příruby konc. tlumiče

Příspěvekod vodi » 22 čer 2016, 19:42

Měnil jsem středovej kus za nový a příruba u zadního kusu výfuku vypadá nějak podobně jako to tvoje na foto. Zachránil jsem to klingeritovým těsněním a na něm z obou stran tu pastu na vejfuky. Drží to už rok, ale přes zimu mám v plánu zadní díl vyndat a nechat někde převařit přírubu. U toho středu nevim, jestli je lepší zachraňovat origo střed převařením přiruby, nebo koupě bosalu...
NB-FL Sportive 107 kw, 2001, H&R -35, 215/40/16, A'PEXi custom intake, EBC RedStuff
Subaru Legacy 2.0, 121kW, 2007 - daily
Škoda Felicia 1.3 MPi, 50kW, 1998 - čeká na projekt
-->https://voderamartin.rajce.idnes.cz/
vodi

Příspěvekod awSirius » 25 čer 2016, 20:22

Díky za odpověď. Právě že převařování teď moc nepřipadá v úvahu. Potřeboval jsem to asap zadělat abych byl pojízdnej a zatím to drží. Ale vyvztekal jsem se na tom slušně, kvůli jedné malé dírce na původním těsnění jsem to postupně dostal do stavu, kdy s tím nešlo jezdit. :D

Kdyby to do budoucna někdo řešil - těsnění co jsem postoval a pod i nad něj jsem dal pastu na výfuky, resp. kousek obvazu opatlanej tou pastou, aby se nevydrolila a držela nějak pohromadě. Těsní to. :)
awSirius

Příspěvekod vhml » 25 čer 2016, 21:00

Měl jem stejnej problém. Přiruby byly zohýbané a netěsnily. Čím víc jsem je roval, tím to bylo horší. Tak jsme tam dal těsnění dvě a bylo vystaráno :-)
vhml

Zpět na Technika MX-5