Kryt radici paky NC - prosba o radu

Kryt radici paky NC - prosba o radu

Příspěvekod Vasek - NC » 29 čer 2012, 08:36

Ahoj,

Posunuje se mi kozeny kryt radici paky (viz obrazek). Zda se, ze prumer spodni casti hlavice radici paky je mensi nez prumer kozeneho navleku. Chtel jsem na to vzit oboustranou lepici pasku, ale pak me napadlo, ze tam asi neco chybi. Prosim mohli by jste se nekdo kouknout (pripadne i nafotit) jak ma uchyceni krytu vypadat?

Diky,
Vasek
Přílohy
Radici paka.jpg
Vasek - NC

Re: Kryt radici paky NC - prosba o radu

Příspěvekod jardaj. » 30 čer 2012, 11:13

Václave já se Ti to pokusím popsat, protože se mě to nechce fotit a přetahovat do PC. Kdybys to nepochopil tak pak bych to musel vyfotit. To je opomenuté z výroby. Provedl jsem to takto: vzal jsem al. plech tl 1,0 mm šířky 17 mm v délce cca 9 cm ze kterého jsem ohnul úhelník který má stojinu vysokou asi 10 mm a tento úhelník jsem stočil na spodní válcový průměr plastové řadičky který má osazen průměr, cca 17 mm takže mě vznikl takový kroužek v řezu profilu L, a tím je zvětšen průměr tak že se přes něj kožená krytka přetáhne a zacvakne tím drukem. Připevněno je to třema šroubkama M3. Není potřeba do řadičky nic vrtat, ty dírky tam jsou vč. závitu (aspoň já jsem je tam měl). Aby to šlo nasadit tak se tento vyrobený kroužek přeřízne a vyřízne z něj 16 mm toho kroužku. Do kroužku vyvrtáš díry a přišroubuješ k hlavici řadičky. Čau Jarda
jardaj.

Příspěvekod Vasek - NC » 09 črc 2012, 17:47

Diky moc za radu a inspiraci.

Nakonec jsem ustrihnul kousek tluste gumove trubky, odsrouboval hlavici a nasadil. Ted to drzi jak ma.

Je zajimavy, ze to nemaji domyslene z vyroby.
Vasek - NC

Příspěvekod jardaj. » 10 črc 2012, 15:24

Já Ti nevím, ale myslím že to nějak opomněli, protože jak si matně vzpomínám tak tam ty 3 závity M3 na spodku hlavice řadičky byly vyřezané a tak tam asi něco takového jak jsem vyrobil zapomenuli dát. Hlavně že se Ti podařilo splnit účel. J.
jardaj.

Příspěvekod Pet » 26 zář 2016, 15:44

Mám pocit, že je tam takový kulatý molitan. Ale nerad bych kecal... :)
MX5 NC 2.0 -3,5cm
323F BA r.v.94 - leštěnka
323F BA r.v.98 - zimák a pracant
Pet

Zpět na Technika MX-5