neklidná řemenice na klice

neklidná řemenice na klice

Příspěvekod Mike » 06 črc 2012, 10:06

Neklidná řemenice na klice.
Začnu popořádku:
1) Cca před měsícem mi prasknul středovej tlumič, zatím nahrazeno trubkou, stejně chci řešit výfuk od svodů až nakonec jinak. A to ještě není dovařeno. Nedostal jsem se k tomu, takže to tam solidně fouká
2) Dva týdny zpět, se mi po nastartování jednou zhoupne volnoběh a to tak, že motor skoro zhasne (rozsvítí se dobíjení atd). Pak OK.
3) včera po poměrně ostrejch 200km sem si všimnul docela velkýho tepla od řadičky a ručky - možná je to normální, měl jsem tak po 2000km měl nataženou střechu a jenom si to teplo neuvědomuju (od toho výfuku?)
4) 20km na to se mi rozblikala kontrolka motoru a po chvíli už jen svítila. Po vypnutí a nastartování motoru svítí pořád
5) Teď okolo toho běhám a zjistil jsem, že se mi nějak chvěje řemenice na klice. Když přidám tak se to zklidní.

Některý věci spolu souvisí, některý ne, ale radši jsem to napsal všechno.
Kde začít hledat chybu? Je mi jasný, že diagnostikou, ale k tý dojedu nejdřív zítra. Druhý dotaz, dojedu k tý diagnostice?:) Třetí dotaz, jaký je rozdíl mezi svítící a blikající kontrolou check engine.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Re: neklidná řemenice na klice

Příspěvekod Mike » 08 srp 2012, 10:56

Takže vyřešeno.
Předchozí majitel, buďto osobně, nebo někdo komu auto svěřil, pravděpodobně nezvládnul výměnu rozvodů. A) zřejmě vyměnil jenom řemen, nikoliv kladky-holt jsem nechal udělat B) ale hlavně (není to jistý, ale s největší pravděpodobností) nedotáhnul správným momentem řemenici na klice. Výsledek byl takovej, že čep mezi klikou a spodním kolem na rozvodech byl na s*ačku, vymletá ta drážka na klice a pár dalších mechanickejch závad. Pohyb rozvodů a vlastně i zapalování posunutý tak o půl zubu. Takže problém častej u prvních NA, se může objevit i u NBFL - otázkou je, jestli mizerným servisem nebo chybou ve výrobě - vzhledem ke šlendriánu vládnoucímu v českejch zemích sázim na to první.
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
Obrázek
Mike

Příspěvekod IvanGS » 08 srp 2012, 11:48

Zeptám se laicky - při výměně rozvoďáku se řemenice na klice sundává? Mimochodem budu měnit samotný řemen, protože už je tam 9 let ale kilometry na výměnu ještě zdaleka nemá, takže chci měnit to, co i nečinností trpí a to je řemen, nikoliv kladky. V Mazdě mi sdělili, že výměna samotného řemene je možná.
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod radep » 08 srp 2012, 11:50

Určitě je to způsobeno nedodržením specifikací při utahování. To bylo důvodem už u NA (společně s tím, že se ten šroub musel po každém uvolnění vyměnit za nový, protože se natáhl).
Jak jsi to vyřešil? Jiná klika?

IvanGS: U NB (nevím jak NA) se sundává prostřední "držák" velké řemenice. Bez toho nejde řemen sundat z menší řemenice, která je úplně vzadu. Takže ten šroub musí ven.
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod bmxdave » 08 srp 2012, 17:19

Taky tam nemám kat a jde mi nějak moc horko od středového panelu a i na nohy, ale nic mi to neukazuje jako vyšší teplotu. Teplota motoru pořád stejná (doufám že ukazatel ukazuje aspon trochu dobře) :? :)
bmxdave

Obrázky: 1

Příspěvekod LordJames » 08 srp 2012, 17:24

řekl bych, že hřejou všechny,mně je taky brutální teplo odevšaď a kufr mám pěkně vytápěnej i přes ten plech mezi kufrem a výfukem :)
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod bmxdave » 08 srp 2012, 17:27

LordJames píše:řekl bych, že hřejou všechny,mně je taky brutální teplo odevšaď a kufr mám pěkně vytápěnej i přes ten plech mezi kufrem a výfukem :)

V zimě se aspon pořádně ohřejem ;) :lol:
bmxdave

Obrázky: 1

Příspěvekod LordJames » 08 srp 2012, 17:29

v zimě bude v garáži, protože by mi jí na soli bylo líto :) končim OT,sry ;-)
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod George » 08 srp 2012, 17:35

koukněte pod konzoli, v jakym stavu máte těsnění u řadičky, pokud je potrhaný, výměna za nový trochu pomůže
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod Mike » 12 srp 2012, 19:43

řemenice byla v pohodě. Problém je na přechodu klika-čep-unašecí kolo pro rozvody. Projevovalo se to na tý řemenici, ale jinak ji nic nebylo. A vyřešil to Ota Švaněk nějakou magií:)
Obrázek
Mike

Další

Zpět na Technika MX-5