piskanie, falosny vzduch

piskanie, falosny vzduch

Příspěvekod qweqwe » 19 kvě 2013, 11:36

http://www.youtube.com/watch?v=ZnpjlAeIoMo

pri pridani plynu v nizkych otackach sa niekde z motora (akoby medzi sacim potrubim a blokom motora) ozyva tento zvuk.
strata vykonu nie je, len sa obcas stane, ze pri prudsom pridani plynu v 1. alebo 2. rychlosti akoby plyn reagoval oneskorene. vo vyssich otackach je vsetko ok.
urcite to nepiska zo sania pred skrtiacou klapku, bolo nahodene komplet druhe sanie aj vaha vzduchu a piska to tak isto.
gumene hadice zo sacieho potrubia boli skontrolovane, sacie potrubie komplet pretesnene pastou. skrtiaca klapka vycistena.
este je tu jeden tip, spodne tesnenie na vstrekovacoch, moze to s tym suvisiet?
pripadne mate niekto nejaky napad, co este pozriet, vyskusat?
2002 1.8 NBFL Phoenix (predana)
qweqwe

Re: piskanie, falosny vzduch

Příspěvekod LordJames » 19 kvě 2013, 12:36

video je asi soukrome....nicmene...dela ti to od zacatku co auto mas, nebo to zacalo az dyl?
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod qweqwe » 19 kvě 2013, 13:36

vsimol som si to pred par tyzdnami. obcas motor zdochol na volnobehu, tak som zistoval co to moze byt. vymenil som ventil volnobeznych otacok (ten bol ok), potom vahu vzduchu (ta bola zla, prestalo to zdochynat). zhruba po tejto druhej vymene to asi zacalo piskat. skusil som nahodit inu vahu, piskalo to stale. dal som na skusku aj druhe sanie k&n a nepomohlo.

to video by uz malo ist
qweqwe

Příspěvekod radep » 19 kvě 2013, 14:35

To píská škrtící klapka - dělalo mi to taky... Pravděpodobně máš špatně nastavený doraz klapky - je to maličký šroubek hned u toho táhla na kterém máš ruku. Zezhora, je to taková zarážka na kterou dopadá klapka. Když máš klapku pootevřenou, nedoléhá na stěny, tak při přidání plynu to takhle pískne. Trošku vyšroubuj ten šroubek a uvidíš...
Opožděné reakce na plyn jsou pro mě záhadou :-) taky se mi tohle stává... zajímalo by mě čím to je.
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod qweqwe » 25 kvě 2013, 20:17

tak az teraz som sa dostal k autu.
dik za tip, vyzera ze to pomohlo.
uvolnil som tu skrutku na maximum, otacky klesli z cca 900 na 800. piskanie skoro uplne prestalo. len obcas piskne, o dost tichsie ako predtym.
qweqwe

Zpět na Technika MX-5