Nesetkal se někdo s tímto zvukem?
https://www.youtube.com/watch?v=bvVp8GcoIfk Auto mi tento zvuk dělá od té doby, co jsem ho minulé léto koupil. Bývalý majitel nevěděl co s tím, vyměnil oleje v převodovce, diferenciálu a ještě nějaká ložiska - beze změny - prý s tím zvukem žil celou dobu vlastnictví auta. Zvuk se objevuje v určitém spektru otáček při brždění motorem (řekněme hlavně kolem cca 3000 nejvíc). Jakmile vyšlápnu spojku, zvuk mizí. Řazení i zbytek auta naprosto v pořádku. Zvuk se nedá reprodukovat bez pohybu auta, při vytáčení motoru na místě se zvuk neobjeví. Myslel jsem, že se zvuk nemění a zůstává stejný, ale poslední dobou ho slyším i při akceleraci kolem cca 2000 otáček (jen pokud přidám hodně plynu. Pokud šlapu na plyn málo a zrychluji pomalu, zvuk se neobjeví). A do třetice nějaké chrčení slyším při studeném startu, než spadnou otáčky. Jakmile šlápnu na spojku, zvuk mizí.
Zní to jako převodovka, ale to by bylo moc jednoduché. Na anglicky psaných fórech je informací o tomto zvuku spousta. Strávil jsem pročítáním už asi 10 hodin a nemám uspokojivé řešení problému. Vypadá to, že to lidi řeší třeba 7 let, vymění vše od motoru, přes ložiska v kolech, výfuk, až po diferenciál a pořád se toho hluku nemůžou zbavit. Ti, kteří se toho zbaví, navrhují vždy jiné řešení problému - vyměnit 1.6 open diff za Torsen, nová převodovka, úprava spojky, jakési vycentrování PPF (power plant frame) vůči převodovce a difu, atd.... Podle toho co jsem viděl se to objevuje hlavně na NAčkách 1.6...
Takže moje otázka zní, kdo to má? Popřípadě jak to vyřešil?