Vysouvání antény u NB

Vysouvání antény u NB

Příspěvekod michal.filip » 05 kvě 2011, 22:34

Prohazoval jsem dnes na zkoušku v NB rádio a překvapilo mě, že u jednoho byla vysunutá anténa jen při poslechu FM, zatímco u druhýho i při volbě CD/AUX... Plánuju koupit něco novějšího, co by bralo aspoň SD karty, ale samozřejmě bych nerad vozil vytaženou anténu jen tak pro parádu. Nevíte někdo, na co koukat příp. jak takový chování před koupí zjistit?

Alternativně, máte rádio, který se tak chová a jste s ním spokojený? ;-)
michal.filip

Re: Vysouvání antény u NB

Příspěvekod dopr » 05 kvě 2011, 23:04

No ja jsem si to u meho pioneera uplne deaktivoval (jsou tam v zapojeni 2 kable, ktere budto spojis pro aktivaci, nebo nechas rozpojene a vysouvani je neaktivni), takze mi nevyjizdi vubec. Radio stejne neposloucham a kdyz jsem ho zkousel se zatazenou antenou tak hralo v pohode.
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod michal.filip » 05 kvě 2011, 23:35

To by mi zase bylo líto z hlediska toho, že vysouvání beru jako zajímavou "feature" :-) Je pravda, že udělat si na tom volnym místě nalevo od volantu kolíbku pro zasunutí/vysunutí antény by taky bylo řešení, ale znám svoje "schopnosti" a do nestandartních úprav se tak pouštím až nakonec :D
michal.filip

Příspěvekod dopr » 06 kvě 2011, 00:22

No me se ta antena totiz moc nelibila a navic jsem mel stejny problem, jako ty. A sice, ze vylezala nahoru po zapnuti pristroje ;)
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod riderhenry » 06 kvě 2011, 01:13

Nejlepsi je, kdyz jezdis par let se zasunutou antenou, potom ji zacnes znovu pouzivat, ale nejak tomu neprizpusobis zvyk otvirat si garaz jen do poloviny :mrgreen:

Dopr: To me zase radio nefunguje v podstate vubec, ani v centru Brna, tam tak pul na pul. Ale kdyz se vysune o par cm, tak je to skoro 100%
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Borgi » 06 kvě 2011, 06:34

Každý rádio ale doopravdy každý, který dneska koupíš má vzadu modrej kabel většinou připojený standartně na ISO kterej se jmenuje REMOTE, a funguje pouze jako přepínač přídavných zařízení, jako zesilovač, handsfree, changer, u případě mazdy jak vysouvání antény, když zapneš/vypneš rádio. Záleží už pouze na vybavení rádia jestli umí tento v nastavení zapínat a vypínat třeba že se má funkckci pro anténu že ti ji zasune když zapneš CD a naopak vysune když zapneš rádio. Většinou se ale používá na externí zesilovač tak většina výrobců už tutu funkci neposkytuje a má ji standartně on/off. Pokud by si chtěl anténu ovládat ta stačí když modrý REMOTE přerušíš přepínačem a anténa bude plně v tvé režii ;-)
Borgi

Příspěvekod petr007 » 13 kvě 2012, 09:10

Měnil jste někdo vysouvací prut antény ? Potřebuji se poradit co jsem udělal špatně, anténa se mi začala vysouvat úplně, až vyjede i ten plast. řemen a anténa vypadne. Po namontování v garáži to chodilo normálně, ale při vysunutí, tam nebyla na pevno, ale kývala se na všechny strany.
Přílohy
IMG_5085 - Kopie.jpg
NB 1,8 vyrobená : 14/12/1998, LSD, SPORT SUSP, stříbrná
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Obrázky: 1

Příspěvekod Rudy » 13 kvě 2012, 11:09

Tu anténu som nikdy nemal rozobratú takže možno trepnem blbosť. Ale podľa fotky to vyzerá že ten hrebeňový prút ma na konci ukončenie a motor sa zastaví až keď má odpor a nemože sa pohnúť. Takže či náhodou nový prút nie je dlkší ako ten starý, možno by stačilo odrezať 3-4 zuby a celé by to nešlotak vysoko.
Rudy

Obrázky: 2

Příspěvekod George » 13 kvě 2012, 11:29

pokud by ti to pomohlo, mohl bych ti vyfotit funkční origo anténu takhle rozebranou, ale henry by z toho asi neměl moc radost :D
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod Zed » 13 kvě 2012, 12:14

Anténu jsem měnil asi před rokem, ale tohle se mi teda nestalo a bylo to u NA, což by mělo být +- stejny. Vyndal jsem starou, vyčistil pořádně vnitřek a zkontroloval, jestli tam nemám ještě nějakej ulomenej kousek starýho prutu a pak jsem si to vše připravil pro nasunutí nové. Novou jsem maximálně vytáhnul a zbytek koukajícího prutu jsem zastrčil kam až šel, bylo to cca cm za podložku v pravo dole na tvé fotce pokud si dobře pamatuju a po zadělání nezbytnejch věcí pro správnej pohyb prutu uvnitř jsem anténu zkusil zasunout. Pěkně se mi to cely navinulo a po namontování do auta se mi vysunula na max, nevypadla a zase jsem ji zasunul, vše ok. Ještě si vzpomínám, že když jsem potřeboval vyndat starou anténu, tak jsem musel odšroubovat celou tu dutou trubku ve které je zasunutá a vyndat ji spodem, horem nešla. Ve všech návodech ji vyndávali horem.

Edit: K tomu co píše Rudy - novou anténu jsem měl taky takovou, tzn, že prut nakonci byl stejně širokej jako po celé délce a zkracovat jsem ho nemusel.
charged "beauty"
charged beast
Miata simply begs to be driven hard!

MX-5 Cup 2018 - http://mx-5cup.cz/
Zed

Další

Zpět na Technika MX-5