Nabízím montáž konverzníko kitu na E85

Re: Nabízím montáž konverzníko kitu na E85

Příspěvekod Mike » 04 dub 2012, 09:46

ADix píše:To stím, že se rozpouští těsnění a hadice je fáma...mám na E85 v poměru 50:50 s N95 nalítané asi 40tkm, přez zimu mi tedka několik měsíců stála tahle směs i v nádrži a nikde žádná rez a nikde žádné rozpuštěné hadice...kdo to kdy viděl aby líh byl na gumu, silikon a pryž více agresivnější než benzín...

Je možný, že to co jsem se dozvěděl, byla blbost, zmiňoval jsem, že to bylo z druhý ruky. Ale na druhou stranu je taky možný, že se to projevuje jenom při 100%E85. U tebe je to trochu jiný, když to mícháš. A ohledně úspěšnosti benzinu a lihu v likvidaci gumy: Guma neboli pryž, může mít různý složení a dokážu si představit, že ty těsnění jsou dělaný s nějakou příměsí, díky, který je to odolnější proti benzinu, ale nepočítá se s tim, aby to bylo odolnější proti lihu.

Tohle jsem ted v rychlosti našel někde na netu: Další situací, která po přechodu z benzínu na E85 může nastat ve vozidle, v němž byly hadičky palivové soustavy z PVC měkčeného ftalátem, je, že ftaláty jsou směsí E85 postupně rozpouštěny a vyplavovány a tak hadička pomalu tvrdne a křehne a při vibracích způsobených provozem může za nějaký čas i prasknout.

Ale obecně bych se toho nebál...ale co bych určitě udělal, a to neškodí udělat u staršího auta tak jako tak, je hadičky a těsnění povyměňovat. Je to atrakce na jedno deštivý sobotní odpoledne, investice je tříciferná a člověk má klid. Jednou mi stářím prasklo těsnění u vstřiku a vytek mi tam tudy benzin za cenu všech těch hadiček a ještě se v tom autě nedalo dejchat:)
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Zaplik » 04 dub 2012, 16:30

jezdím na čistý E85 už druhým rokem a nikde nic neprasklo, jediny co sem měnil tak těsnění pod vstřikovačema, ktery odejdou i na benzín ale to tady možná někdo zná že mu smrdí benzin při akcelaraci
bez turba dneska jezdí už jen sekačky
Zaplik

Příspěvekod Alessio » 04 dub 2012, 21:11

ohledně lihu:

bla bla bla (mluví se o benzinu s biosložkou)...Líh a voda se totiž mají rádi, líh je hydroskopický. Dochází postupně k porušení rovnovážného stavu a vzniku lihovodní směsi s větším korozním potenciálem. Čím je nádrž vozu plnější, tím je palivo stabilnější. Pokud jezdíte, bát se nemusíte: etanol je schopen vodu do určitého množství rozpustit, pokud je jí ale více, tvoří na dně nádrže onu nezamrzající, leč korozivní lihovodní směs.
Alessio

Příspěvekod dopr » 05 dub 2012, 13:43

Zaplik píše:jezdím na čistý E85 už druhým rokem a nikde nic neprasklo, jediny co sem měnil tak těsnění pod vstřikovačema, ktery odejdou i na benzín ale to tady možná někdo zná že mu smrdí benzin při akcelaraci

Jo, to je muj pripad. Nicmene i po komplet pretesneni vstrikovaci listy to citim.
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod Ricardo » 21 dub 2014, 11:50

Taky jsem přemýšlel nad přestavbou na E85, ale v mazde mi to rozmluvili. Tak nevím, čemu věřit.
Ricardo

Obrázky: 2

Příspěvekod PavelS » 22 dub 2014, 13:00

Ty těsnění jsou nesmysl :) Ve švédsku se na to jezdí fest, teda...ale jeden známej mi zas říkal, že se na to po roce vybodnul, že spotřeba byla velká... Mohly by se tu říct nějaký zkušenosti od lidí co je přímo maj...
PavelS

Příspěvekod Otatoy » 22 dub 2014, 16:48

Já vám nevím. Nic proti E85 jako takovému, ale "KIT" který jde poslat poštou ve mě moc důvěru nevzbuzuje. Možná to přeháním, ale představoval bych si, že auto půjde na brzdu a emise předtím i potom, že motor někdo alespoň napíchne a zjistí výchozí hodnoty a kondici motoru a že výsledné naladění se bude dělat podle konkrétního kusu.

Je to stejně jako s chipem- všechno jde udělat kvalitně, ale "plug and play" krabička za 3333,- to většinou neni.. ;)

To že autor vlákna nám nevěnoval po 2 letech ani jednu odpověd, mu taky zrovna na důvěryhodnosti nepřidá..
NB 1,8i 1999 10th Anniversary (2587/7500) -Mystique-
NA 1,6i 1991 US verze, automat -Mia-
NA 1,6i 1995

http://www.icabrio.cz
Otatoy

Obrázky: 5

Příspěvekod LordJames » 22 dub 2014, 16:57

Za brzdou si stojim v pripade vyfuku, ruznych foukatek a tak...ale kvuli tomuhle? Je o tom hromada diskuzi a referenci na internetu (ne jako treba u diskutovaneho AMA vyfuku)...Navic tohle ani neni nic jineho nez plug&play zalezitost neni. Dukazem budiz i to, ze spousta lidi (starsi auta) nic neresi a proste zajede ke stojanu s ethanolem misto naturalu.
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod PavelS » 22 dub 2014, 17:04

Nepletl bych si použití E85 ke zvýšení výkonu (hejbání s mapama) a E85 přestavby na prosté spalování... Do daily bych podobnou sadu klidně koupil. Do Mazdy ne - za prvé nežere na sportovní auto a za druhé si zaslouží druhou variantu 8-)
PavelS

Příspěvekod spooon » 22 dub 2014, 17:12

docela zajímavý článek je zde, popisuje to docela přesvědčivě a jestliže to je fakt pravda, tak nechápu, proč si to lidi dobrovolně do auta instalují.
spooon

Obrázky: 0

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5