Miata za jízdy chcípla

Re: Miata za jízdy chcípla

Příspěvekod George » 18 pro 2015, 07:56

zemnící kabel mezi motorem a karoserií je už z továrny, takže pokud ho nemáš oddělaný, je to podle mě zbytečné. Normálně je chycený zezadu na motoru a na kastli na řidičově straně pod hadicemi k topení
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod Pavel260 » 18 pro 2015, 11:33

tohle mi dělalo taky, ještě na 1,6 byl to špatný pin v konektoru v zadní části motoru (u přepážky)
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod dopr » 18 pro 2015, 11:51

Jj, zkontroloval bych hlavne vsechny konektory a zemneni. Taky jsem s tim mel kdysi problemy.
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod TeeJay » 19 pro 2015, 00:07

Malý update, přijel jsem domů pozdě, ještě k tomu za tmy a deště, tak jen pár postřehů...

Zemnící kabel vzadu je, nezkorodovaný, pevně spojený oběma konci, takže zemnění by mělo fungovat.
Obrázek

Zkusil jsem vyndat CAS, vzhledově vypadá ok (což je mi stejně k prdu :D ), jen byl ze spodu v jednom místě až skoro bílý, jako plast unavený ohýbáním. Ale po otření oleje hadrem to už vidět nebylo...
Obrázek
Obrázek

Mám teď ale silné podezření na ten spodní senzor klikový hřídele - celej je jak vymáchanej v oleji. Tam jsem motor nikdy neutíral. Mohl by to být zdroj problému?
Obrázek

Pavle, který kontektor to přesně je? Mohl bys mi to vyznačit třeba na tomhle obrázku nebo poslat jinou fotku? :)
Každopádně diagnostika bude snad v pondělí doma, ta tomu snad dá definitivní rozuzlení. Ale mnohem radši bych už dávno zase jezdil... :D
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod mojžo » 19 pro 2015, 00:14

sensor vačky vždy vyzerá dobre, kým ho niekto nerozmláti kladivom :) On proste prestane správne fungovať a treba ho vyhodiť.
olej na snímačy kľuky nejak nezaváži popravde... na funkčnosti to nemení nič
mojžo

Příspěvekod cafe-racer » 19 pro 2015, 16:09

TeeJay : myslím že dokud se jmenovala "black shadow" tak jezdila dobře, ne ? :) :)
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod TeeJay » 19 pro 2015, 19:16

@cafe-racer - na tom něco bude! :lol: na druhou stranu, tohle je taková blbost, vymění se to a bude se jezdit dál :)

Každopádně jsem dneska našel něco zapomenutého ve schránce...
Obrázek

Tak jsem to hnedka zapnul. výsledek? Zlatej bludišťák m8rinkovi! ;) Ale mojžo byl taky blízko.
Obrázek

Ještě mě zajímá jedna věc - tyhle výpisy z diagnostiky jsou stoprocentní? Neexistuje významnější šance, že to kecá? :)
A máte doporučení, kde koupit? Do Mazdy se mi moc nechce, mx5parts má tenhle senzor za 81 liber... Na německém ani anglickém eBayi nemám účet, z ameriky to posílat je blbost... asi si ten účet budu muset založit :)
TeeJay

Příspěvekod m8rinek » 19 pro 2015, 19:20

Mam tenhle z ebay a funguje už rok bez problému http://www.ebay.de/itm/MAZDA-MX-5-Mk2-M ... SwPgxVShA5
m8rinek

Příspěvekod cafe-racer » 19 pro 2015, 21:52

Zatím mě tahle krabička nezklamala, to máš plnou verzi toho Auto Doctor ?
Většinou co najde odpovídá oficiální diagnostice a jedinej problém bývá s tím, že mazďácká diagnostika toho prostě vidí víc.
Kdybys potřebooval něco přes ebay tak dej vědět.
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod TeeJay » 21 pro 2015, 05:09

Zjistil jsem, že ebay.com/.co.uk/.de jsou propojený, takže mi účet z americkýho nakonec funguje všude, ale díky Martine :)
Koupím tenhle z anglického eBay, protože je slušná šance, že ho dostanu už před silvestrem. Jen se bojím, abych to nebyla nějaká čína, která je na americkým eBayi za 3 stovky :D ale snad ne... a pokud bude fungovat, tak mi to bude stejně jedno.

A OBD Auto Doctor mám ten jedinej, co jsem ve Windows Store našel. Někde jsem četl, že upgrade je třeba ke smazávání kódů, ale já placenou verzi nenašel, tak nevím. Třeba to je někde v aplikaci, ale zatím to neřeším... :)
TeeJay

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5