Brzdy -jaké destičky,jaké kotouče-zkušenosti

Re: Brzdy -jaké destičky,jaké kotouče-zkušenosti

Příspěvekod radep » 05 srp 2013, 21:37

Nejlevněji vyjde ebay z usa (odhadem asi 5500-6000,- za kompletní sadu - pošta + 20% dph). Nicméně nechtělo se mi absolvovat to měsíční čekání a jednání s celníky... V tom shopě to vyjde na 6600,-. RacingBeat asi 8500,-... Nic moc přijatelného jsem nenašel. Ale je to možná tím, že jsem googlil jenom obchody z .co.uk a .de (případně i .pl) a na ten tvůj vůbec nenarazil (odradilo mě .com)

Štve mě to, protože jsem si říkal, že bzdy ještě vydrží a chtěl jsem je udělat v klidu před novou sezónou :-) místo toho se mi začal zadrhávat třmen a zjistil jsem že jedna destička je ko.
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod PavelV » 05 srp 2013, 22:23

Andre_fux píše:jsou nějaké zkušenosti s EBC Blue? Hodili by se mi barvou k třmenům, ale píšou o nich, že jsou určeny výhradně na okruh :(

Nevím o nich nic, ale ta barva je vidět jen do prvního zabrždění. pak jsou ze všech Black Stuff :)
PavelV

Příspěvekod PavelV » 05 srp 2013, 22:26

radep píše:Nejlevněji vyjde ebay z usa (odhadem asi 5500-6000,- za kompletní sadu - pošta + 20% dph). Nicméně nechtělo se mi absolvovat to měsíční čekání a jednání s celníky... V tom shopě to vyjde na 6600,-. RacingBeat asi 8500,-... Nic moc přijatelného jsem nenašel. Ale je to možná tím, že jsem googlil jenom obchody z .co.uk a .de (případně i .pl) a na ten tvůj vůbec nenarazil (odradilo mě .com)

Štve mě to, protože jsem si říkal, že bzdy ještě vydrží a chtěl jsem je udělat v klidu před novou sezónou :-) místo toho se mi začal zadrhávat třmen a zjistil jsem že jedna destička je ko.

Kontaktuj člena "Stepan P" memberlist.php?mode=viewprofile&u=106. Má zdroj na desky Hawk za slušný ceny.
PavelV

Příspěvekod MXfanda » 09 srp 2013, 09:37

Andre_fux píše:jsou nějaké zkušenosti s EBC Blue? Hodili by se mi barvou k třmenům, ale píšou o nich, že jsou určeny výhradně na okruh :(

Blue budou uz asi na zavody http://www.honda-club.cz/forum/files/gr ... bc_194.jpg
ale uvazuju o Red na V8. Uz si je objednal? Ze bysme udelali spolecny nakup ;)

A nejaka recenze http://www.mazdaclub.cz/clanek/recenze-brzdy-ebc-57

Mimochodem, co znamena " přemrazit kotouče" ??? priznam se ze jsem to slysel poprvy.
MXfanda

Obrázky: 64

Příspěvekod kousmen » 09 srp 2013, 09:41

To se dělá obyčejným kotoučům aby víc vydržely, pokud je mi známo. Je to běžná výrobní technologie, třeba u nás ve výrobě ložisek. Materiál se tady zmrazí dusíkem a tak se změní jeho vlastnosti. Blíž by to popsal někdo, kdo ví přesně o co jde. Já o tom vím jen z doslechu...
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod radep » 09 srp 2013, 10:18

Jo jo... materiál se pomalu a postupně zmrazí na velmi nízkou teplotu (ten tekutý dusík asi)... V materiálu se tím odstraní vnitřní pnutí, které při zahřátí může způsobit to zvlnění. Ta slitina pak má vykazovat lepší vlastnosti a být homogennější. Dělá se to na jakékoliv motorové díly (kliky, písty, ojnice, kroužky) a brzdy.
Ale v zásadě problém to tady sehnat - taky jsem to teď scháněl a žádné aktuální informace nemám. Pár lidí to tady v ČR dělalo, ale vesměs to fungovalo tak, že se čekalo než se sejde více lidí aby se naplnila ta jejich vana. Byla o tom nějaká diskuze od člověka co to dělal, ale poslední příspěvek snad z r 2009 nebo tak :-) jinak viz:
http://www.cryo-centrum.cz/auto-moto.html
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod kousmen » 09 srp 2013, 10:51

Jak říkám, dělá se to u nás ve fabrice, takže se na to můžu zkusit zeptat. ;)
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod radep » 09 srp 2013, 10:51

To by bylo super :-) zrovna mi včera přišly nové kotouče...
radep

Příspěvekod MXfanda » 09 srp 2013, 12:24

Pokud by se nějaký "freeze grupáč" dělal a bylo to za rozumnou cenu, tak se rád přidám :lol:

Jo André, já už mám vybráno, ale nakonec půjdu do Greenů, já zas takovej "závodník" nésu :D

Destičky http://ebcbrake.cz/katalog-produktu/des ... uff/dp2240

a k tomu i nový kotouče http://ebcbrake.cz/katalog-produktu/kot ... vane/gd718
MXfanda

Obrázky: 64

Příspěvekod radep » 09 srp 2013, 12:42

Já už mám doma kotouče :-) jinak vyšly mě na asi 4500,- z anglie i s 2l EB307+ kapaliny a TurboGroove vyšly na stejné peníze - tak jestli máš tu možnost tak si je objednej tam... viz:
http://www.brakes4u.co.uk/itemdetail.asp?catID=16885
(kotouče 107 GBP, desky green 55 GBP, pošta 8 GBP = cca 5100,- celkem :-D dodání asi 5 dní, jestli chceš slevu 5% tak kód je s060104j)

Na destičky Hawk ještě stále čekám, zatím rozebírám třmeny, oderzuju je (budu je barvit) a dávám nové těsnění. Andre pošle nové pancéřové hadice.... A podezřele rezavou trubku od zadních brzd jsem dal do servisu jako předlohu na výrobu nové.
Přílohy
IMG_20130808_172453.jpg
radep

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5