Uznávám, že AMA má mouchy
. Jsou odborníci a věřím, že ke zvýšení výkonu dojde, jinak by nedělali výfuky na závodní auta, jen za pocit a randál jim nikdo peníze nedá. Ale vadí mi certifikát, nerad bych měl v zahraničí problémy. Třeba by to šlo obejít certifikovanou koncovkou a necertifikovanými svody a sportovním katem, ale tam je zase otázkou výkon a jestli by se stejného výsledku nedalo dosáhnout i sériově vyráběnými svody, tj. mj. levněji.
Mimochodem - jste si jistí, že všechno "sériového", co si někde kupujete, má homologaci pro silniční provoz? S auty velkou zkušenost nemám, ale s motocykly ano a většina běžně prodávaných plexiskel, kufrů, výfuků, přídavných světel, blinkrů apod. homologaci nemá!
Lord James - mohl bys mi tedy doporučit prodejce svodů, koncovek apod. v ČR/SR, jehož výrobky jsou sériové, atestované pro běžný provoz a odzkoušené i na brzdě, tj. zvýšení výkonu oproti sériovému stavu je ověřené? Já myslím, že nikdo takový neexistuje a to možná ani ne v zahraničí. Snad kromě originálního příslušenství - mám na Majdě originál duplex, je zapsaný v servisce a zřejmě certifikovaný. Ale netuším, jestli jen lépe vypadá a zní nebo má i i větší výkon, kupoval jsem auto už s ním... Ale otevřené sání nebo celá výfuková soustava jako originální příslušenství neexistuje, nebo ano?