Denní svícení - možnosti

Re: Denní svícení - možnosti

Příspěvekod holda » 28 lis 2016, 07:30

Radši rovnou napiš cenu sem. :-) Stačí třeba +/- autobus. Taky bych nad takovou sadou uvažoval. ;-)
Červená NA 1.6 85 kW bez úprav. :-)
holda

Příspěvekod Pelko » 28 lis 2016, 12:28

Asi som po víkende ešte nestihol naštartovať mozgovú bunku, ale nejak nechápem čo to vlastne Fernie vymyslel. Pochopil som správne že odstráni zo svetla oranžové clonítko, a miesto toho bude denné svietenie?
Či ide o niečo sofistikovanejšie s ledkami, kde bude aj denné svietenie a zároveň aj zachovaná funkcia blinkru?
Pelko

Příspěvekod Fernie » 28 lis 2016, 13:19

Pelko: je zachovaná funkce blinkru a když ho zrovna nepotřebuješ, tak je to denní svícení. Při rozsvícení obrysovek se vypne, přesně tak jak má.

Co se ceny týká, ještě nevím. Prototyp dělám nějak tak po volnejch chvílích a kromě objímek a žárovek, kterejch jsem už pár vyzkoušel, tak používám věci, co mám po ruce a nic mě nestojej. Jakmile to bude na autě, tak budu mít jasnou představu o tom, kolik materiálu je potřeba na sadu a pak i o tom, kolik času s tím strávím. Ještě bych rád někde sehnal konektory a objímky do potkávaček, aby to mohlo bejt fakt plug&play namísto solder&play. Jo a přerušovače. Moje verze nepotřebuje zátěžový rezistory, ale místo toho potřebuje upravenej přerušovač. Takže fakt nechci předbíhat.
Rudá Potvora - NA6, BP, ILmotorsports header, 6q, LSD, MeisterR ZetaCRD.
NA OEM+ DRL - viewtopic.php?f=6&t=5043
http://www.autickar.cz
Fernie

Příspěvekod MaxCZ » 28 lis 2016, 15:17

Zvládneš to i na NC?
___________________________________________________________________________________
Mazda MX-5 NC 2.0 2009
MaxCZ

Obrázky: 0

Příspěvekod Fernie » 28 lis 2016, 15:43

Vymyslet nějaký rozumný DRL? Tam by asi nejlíp fungovalo použít nějakej existující kit kterej to sloučí s mlhovkama. Ale jestli chceš vymyslet něco úplně vlastního, tak to můžem zkusit. Kdyžtak mi napiš SZ.
Fernie

Příspěvekod Pavel260 » 28 lis 2016, 16:01

fernie, napiš si mě taky, aby to neměli jen brňáci
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod tslany » 28 lis 2016, 16:10

MaxCZ píše:Zvládneš to i na NC?

Mělo by to být o objímkách a žárovkách a přerušovači na jakýkoliv auto. Já mám třeba na hyundai taky zálus udělat denní svícení a už taky přemýšlím že bych dal switchback LEDku do blinkru :D Konkrétně u mýho auta tam je BA15S a potřebuješ BA15D objímku, natáhnout drát, relátka nebo něco řídícího aby ti to pouštělo šťávu jen když běží motor a když je spínač světel v poloze AUTO a senzor nesepnul světla, el. přerušovač blinkru už mám (ten stojí asi nějakých $4 na aliexpressu co jsem se díval nejlevnější, ale kdo ví co to bude zač za kvalitu :D ). Žárovky jsem si na zkoušku objednal tyto(levný a stačí na vyzkoušení, kdybych to chtěl na ostro tak koupím nějaký za $20; samy přeruší bílou při připojení žluté a ještě nějakou chvilku ji podrží vypnutou po odpojení) a teď ještě vymyslet jak to tam prostě zapojit aniž bych musel cokoliv pájet a stříhat.

Jinak mlhovky jo, na NC by i slušely normální cold LED, což mi k NB moc nesedí, chtěl bych buď warm LED a nebo žárovku, žárovkový denní i s mlhovkama od helly stojí dost přes 3k což je volovina, LEDkový denní se dá sehnat za 2k3 plus tomu vyměnit LEDky místo cool na warm zhruba pětikilčo ať nekecám, ale asi to zas na druhou stranu bude nejlepší řešení
NC 2006 1.8
Hyundai Grandeur 2009 3.3V6
tslany

Příspěvekod Fernie » 28 lis 2016, 16:32

Vona je ještě u BAY15D sranda, že ne všechny mají zajišťovací caple stejně jak Mazda. Tadyhle sem si na tom trochu vylámal zuby, než došly správný a nebyly to úplný mrdky. Jinak switchbacky jsou docela použitelný, ale chce to zase přebírat, protože ne všechno spíná jak má a když jo, tak zase svítěj naprd a tak (a sranda na tom je, že dost často vypadaj naprosto stejně). Ty levný přerušovače jsou nic moc, osobně bych vsadil na modifikovanej OEM. Další řešení jsou zátěžový rezistory, ale je to fuj a hnus, alespoň podle mě. Jinak nevím, jak máš na Grandeuru blinkr, ale taky bych si dal záležet, jak velkou plochu bude mít.

tslany píše:a teď ještě vymyslet jak to tam prostě zapojit aniž bych musel cokoliv pájet a stříhat.

No, nechci ti to kazit, ale jen tak to nepude :D

Pavel260: píšu si ;)
Fernie

Příspěvekod spacekiller » 29 lis 2016, 01:47

Když bude ještě volná kapacita, tak bych měl také zájem! ;)
NA6 90' Mariner Blue "SC" - Eaton M45 + IC, MegaSquirt II, Momo Steering wheel
spacekiller

Příspěvekod evlo » 29 lis 2016, 09:04

Tak u me je to vis ja, kdyz to udelas driv nez ja vubec zkusim bastlit, tak to taky beru :D

Jinak ja to teda mam v planu udelat bez strihani, ale mam v aute navic to rele na svetla, protoze v nich mam krom h4 i takovy ty zarovky co sviti malo (parkovacky?), ale uvidim no, mozna to ani u me nepujde jak si predstavuji.

Switchbacky jsem vzal pro ten muj pokus nejaky superdrahy z korea, samsung, ale je to stejny jako cina jen to ma znackovy ledky.

K cene - urcite na to moje hrani jsem do toho dal vic nez litr :D
evlo

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5