jaké motory do mx5

Re: jaké motory do mx5

Příspěvekod Winie » 14 pro 2012, 11:26

kousmen: K20 tam nedas, protoze tam nedopasujes prevodovku. Je to stejný jako B16, B18 z hondy, i kdyz prehodis ten motor tak aby ti sla prevodovka dozadu, tak budes mit svody na druhy strane, nebude ti sedet prevodovka ktera neni primo razena, ale potrebujes tahla. Kdyby to šlo, tak uz mi v aute nejaka ta B16A2 vrčí (jediny co jeste zjistuju, je přestavba převodovky z NA na B16 od hondy). U F20 je to jednodussi, protože to je motor pro zadokolku. Tam vetsina tehle problemu neni, jen budes muset převařit tunel pro převodovku, a nechat si vyrobit kardan, k tomu samozrejme lepsi brzdy, palivovou pumpu a dalsi veci spojeny se swapem. Swap z S2k se da sehnat za 100000, k tomu jeste ty veci okolo a myslim ze je realny se vejit do 150000. Par miat s F20 pod kapotou jsem na netu potkal.
co se tyka swapu wankelu, tak je mi taky asi nejblizsi, ale volil bych spis atmo verzi, nejak mi ty velky vykony k miate nesedi. proste max 200 koni. Ale zastavba seriovyho motoru z FC do NA bude taky vcetne motoru aspon 50000 aby to za neco stalo.
Co se tyka motoru ktery jsem videl v miatach, tak se tam da narvat LSx, potom V12 od jaguaru, pak samozrejme CA18DET, SR20DET, RB25DET, urcite se tam vejde i V6TT z 300ZX (kód si nepamatuju), jde tam taky 4AGE, ale taky 1UZFE jak psal george, myslim si ze tam pujde i řada M motorů od BMW. Ale vsechno bude financne a časově náročnější, než upravit standartni motor.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod MAXsport » 14 pro 2012, 11:27

Myslim, že to co Mikeu hledáš je ITB s externí jednotkou a postaveným spodkem s upravenou hlavou :)

Jinak si taky stojím za tím, že opravdu nejlepší by bylo přeplňování, co se týká výkonu/ceny/spotřeba
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod kousmen » 14 pro 2012, 11:50

Winie: Já jsem se ho právě ptal na F20, ale ty nedělá, tak se mi rozkecal o K20. Nějak mi nedošlo, že je to jiná koncepce. Každopádně to bylo jenom ze zvědavosti, kde se tyhle swapy cenově hýbou. Sám bych to mazdě neudělal a finančně je to trošku extrém...
Když jde o swap, pak rotary.
Pokud by se mělo najít nejlepší řešení pro majka, pak bych to na swap neviděl. Jednoznačně bych se přikláněl k pořízení kompresoru. ;)
S ITB je hodně patlání, protože je třeba udělat nějaký ty úpravy na motoru aby se začaly výhody projevovat a to pak zase jenom leze dál do peněz a spotřeba jakbysmet. Nehledě na tu patlačku jak jsem psal. To už chce odbornou ruku při stavění motoru, zatímco kompresor tam snad narve každej a je tam ten výkon hned bez dalších úprav a s lepší spotřebou...
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod George » 14 pro 2012, 12:05

jiri.l píše:
George píše:při zhruba stejné potřebě, 1UZFE

:lol:

čemu se směješ? :D v autech, kam se dával (těžký krávy) se spotřeba pohybuje mezi 9 a 14l/100, takže bych se nedivil, kdyby ses v miatě dostal na 8/8.5 l a to je moje průměrná spotřeba s B6 :D
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod riderhenry » 14 pro 2012, 16:38

S Wankelem bych pocital se spotrebou spis pod 15, kdyz za 15 jezdi o 200 koni tezsi RX-8, a to se bavime o verzi s 240 HP, ne 200, jak jsi psal - urcite by to nemelo papat 20 litru ;) Sice je to uplne jiny motor, ale k MX-5 se hodi proste perfektne, musis ho zdimat (i kdyz oproti BP/B6 by mel kroutak i na spodku jako TDi asi :D ), je maly, lehky, nizky = niz teziste, centralizace hmotnosti... Ale jestli se ti nelibil jeho projev, tak pak to chapu ;) No, spis toleruju :mrgreen:
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod jiri.l » 14 pro 2012, 18:40

George píše:
jiri.l píše:
George píše:při zhruba stejné potřebě, 1UZFE

:lol:

čemu se směješ? :D v autech, kam se dával (těžký krávy) se spotřeba pohybuje mezi 9 a 14l/100, takže bych se nedivil, kdyby ses v miatě dostal na 8/8.5 l a to je moje průměrná spotřeba s B6 :D

No me jen neprijde, ze tahle V8 bude zrat stejne (nebo shruba stejne) jako B6, ikdyz B6 je slusny zrout na to co je to zac :D

Mike: Nelibi se ti projev 13B? http://www.youtube.com/watch?v=Jy-qfBbnnao ? :shock: je treba rict, ze snad zadne video na youtube nedokaze zachytit opravdovy zvuk rx8, je uplne neskutecny! Ale jestli se ti nelibi, tak proti gustu....
1993 NA6 socialni verze

Obrázek

Vozíme HSD MeisterR coilovery, díly DW, kola ENKEI KONIG RAYS SSR WORK XXR , pro více info SZ!
jiri.l

Obrázky: 3

Příspěvekod Mike » 14 pro 2012, 19:56

Já se přiznám, že jsem v ničem s wanklem nejel...ale co o něm vim (kamarád dlouho váhal o RX7 mk2) A zaprvý mě ujišťoval, že se nejde dostat s timhle motorem pod nějakejch 12l (80-100 dlouhý přesuny). A je pravda, že bych o tom asi dokázal uvažovat...je dobrý si otevírat obzory...to video je dobrý;) Zkusim sehnat někoho s RX7(8) a svézt se:)
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod jardaj. » 15 pro 2012, 08:16

Tak to jsem slyšel lepší zvuk. RX8 s jiným koncovým tlumičem a když točí 11 tis. tak takový zvuk nemá žádnej motor !!! Pro svoji Mazdu jsem byl v Autopalace na Spořilově a nebyl jsem napevno rozhodnutý jestli RX8 nebo NC. Protože nepotřebuju vozit více lidí tak nakonec zvítězila NC a to hlavně kvůli ekonomice. Měl jsem tam dost dlouhý rozhovor se slečnou co mě "měla na starosti" a nakonec jsem se rozhodl jak jsem se rozhodl. Wankel aby nemusel po 50 tis.km do GO chce dodržovat specifické zásady. Má svoje výhody i nevýhody. Výkon, průběh kroutícího momentu, zvuk motoru, jsou pozitiva ostatní je horší než u klasiky.
jardaj.

Příspěvekod Mike » 15 pro 2012, 10:13

on ten rebuild toho wankelu není až takova tragédie...toho bych se nebál...každopádně ne u auta se kterým najedu kolem 6k za rok.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod vojtiiisek » 15 pro 2012, 15:05

Ja bych sel do FE3 http://solomiata.com/FE3info.html .. Nekdo z Uk uz tenhle motor do mx5tky swapoval:)
NA > NBFL > NB > NC

*Se silným autem jsi rychlý na rovinkách, s lehkým autem všude* Colin Chapman
vojtiiisek

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5