Odtokove kanalky NA/NB/NC

Re: Odtokove kanalky NA

Příspěvekod kubec99 » 03 kvě 2010, 23:29

ano ano, ked das auto nad jamu, tak to uvidis pred zadnymi kolesami taky vyvod. normalne prepchaj dlhsi drat zvrchu az pod auto, a vtedy budes mat istotu kde to je:-) ale opatrne nech nie je na konci ostry, nech si nerozparas tu hadicu zvnutra. Tym dratom to aj pekne vycistis. A samozrejme ze strechu musis mat dole:-) Idem uz spat, tak dalsie dotazy asi az zajtra. :-)
Obrázek
NBfl Sportive r.2001 1.8l, Torsen, 6st. prevodovka, BC Racing 6/5, Buddy Club P1 Racing SF...
kubec99

Obrázky: 8

Příspěvekod seatik » 07 kvě 2010, 15:16

Velmi vrele doporucuji vsem co si mx5 koupili podivat se na odtokove kanalky...ja se dnes zhrozil,mel sem venku auto na desti pres noc,oschlo to a koukam na jedne strane louzicka pred zadnim kolem,vsude okolo sucho..vzpomnel sem si na odtokovy kanalek,slozim strechu a voda na jedne strane,pekne jezirko,na vnitrnim koberecku na ktery se strecha polozi plisen...hledam shora odtok diru a bohuzel neni videt.Tak saham zespoda(diky kluci za tip kde je hadicka) a bingo...obalena bahnem,kus sem odloupl,pak hrst bahynka a zaroven v tom total zrezla matka a jeste kus nytu...no byla z toho slusna hromadka,trubicka pekne mazlava..vzal sem koax kabel 5mm a pekne zespoda ho tam prostouchaval,az si nahore nasel cestu..od toho nejhorsiho venku,trubicka vsak vevnitr pekne mazlava,tak jarova voda,proplach a uz je krasne cistounka :) Ted mam pred kolem hotove vodopady kdyz pustim vodu na strechu :twisted:
Jsou jeste nekde odtokove kanalky? Jjde mi predevsim o predek z celniho skla a u motoroveho prostoru...da se to nejak vycistit?
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Obrázky: 1

Příspěvekod George » 07 kvě 2010, 15:42

od skla to teče pod blatník a ven a z motoru to odtéká prostě dolu, neni tam co čistit
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod PavelS » 08 kvě 2010, 00:03

Tak jsem dnes zjistil taky úžasnou novinu - mokrej koberec pod sedačkou spolujezdce :( Sem celej víkend od rána do večera v práci, tak musim nějak vymyslet jak to vysušim kua... Pak budu čistit trubku jak divej... Co jste na to použili?Ten Trombone brush se zdá bejt aspoň u NCčka super nástroj, netušíte kde to sehnat?

http://i297.photobucket.com/albums/mm22 ... G_0783.jpg
PavelS

Příspěvekod seatik » 08 kvě 2010, 00:30

Tenci koax kablik(vypada podobne jak Tva pomucka),nakonci zahnes vnitrni zilku aby nebyl ostry konec a na to pripevnis treba tenky latkovy kapesnik s lemem na kraji,aby ti to tam nezustalo a pekne dirku protahnes...pak bych to prolil jeste nejakym odmastujicim saponatem.Tak sem to udelal ja a trubicka cista a vytrena do sucha :)
seatik

Příspěvekod PavelS » 08 kvě 2010, 00:54

Hmm, to na miata.net psali taky no...sakra, sem myslel ze to je jen vlastnost NCcek, dnes jsem si precetl, ze to maj vsechny generace - u toho myho NA sem to nikdy nemusel delat - divny, ne? Ale je fakt, ze ten kamos co to ode me koupil rikal ze mel uz dvakrat za sebou mokro v kufru - muze to bejt z toho??
PavelS

Příspěvekod seatik » 08 kvě 2010, 01:00

Staci blbe zaparkovat pod stromem,naimpregnovat strechu necim mastnejsim,do toho prach a je za chvilku zadelano na prusvih....s tim kufrem a safr porte..to abych zacal hledat jeste dalsi kanalek?U toho kufru fakt nevim,ale rekl bych dost divny,tam by to melo jit v rozich u zadnich svetel pod zadni naraznik
seatik

Příspěvekod riderhenry » 08 kvě 2010, 01:40

Jo dneska jsem taky koukal, kdyz jsem vytahl promoceny notas z kufru - trochu jsem nechapal, kudy se tam ta voda dostala, nejdriv jsem si myslel, ze vytekl nejaky obsah nakupu, ale po dalsim zkoumani bylo jasno... Zajimave, ze po vsech tech zimach se to objevilo ted, po mensim destiku... Ty bocni odtokove kanalky mne zatim vzdycky fungovaly a myslim, ze funguji porad, spis budou ale derave...
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Re: Odtokove kanalky NA/NB/NC

Příspěvekod PavelS » 11 kvě 2010, 19:30

Dovolil jsem si upravit název tématu - doufám, že ti to nebude vadit Vašku - řeší se tu všechny generace... :oops: ;)

dneska jsem konečně proštouchl ty u svý - u NC máme trochu problém s přístupem, ale nakonec za pomocí Otový hadičky jsem to dal... :) Ještě mi zbývá sehnat malej kartáček, abych z toho to bahno vypucoval úplně, ale to je jen kosmetika 8-)

Pár fotek pro představu že to není úplně snadný jako na NA/NB :? :)

Nejdřív jedna cizí - z miata.net:
Obrázek

tady moje pokusy - nejdřív protáhnout a zašíbovat hadičkou a pak i s hadičkou na místě prolejvat vodou... Pravej kanálek byl až nahoru plnej mazlavýho bláta, levej byl úplně čistej... :roll:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
PavelS

Re: Odtokove kanalky NA/NB/NC

Příspěvekod seatik » 11 kvě 2010, 20:37

Pavle,jisteze nejsem proti.Ja jen potreboval okamzitou radu k urcitemu modelu,proto jsem rychle specifikoval muj model,takto je to uz lepsi a spravnejsi :) .

Mas tam pekne spatny pristup koukam..ja mel plnou trubicku na strane ridice,druha byla cista..kazdopadne i po vycisteni sem mel trubicky mazlave na stenach,hodne tomu pomohlo ze sem do hadicky poustel jarovou vodu,proplachnul 3x a trubicka byla krasne odmastena...jeste by se dalo Tvoji hadicku napojit a prostriknout vzduchem docista,pak aplikovat jar a mas to jako z vyroby :)
seatik

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5