Jsou tohle sportive brzdy?

Re: Jsou tohle sportive brzdy?

Příspěvekod m8rinek » 13 pro 2015, 14:55

Taky tak, na malejch brzdách je mám, na velkejch nebyly...
m8rinek

Příspěvekod AndrewG » 14 pro 2015, 18:29

drzko píše:mam sportive brzdy a takisto tam nemam tie V a W pruzinky a takisto mi jemne pocut oter platniciek o kotuce
ak tie pruzinky zozenies daj vedet, ja som ich videl tusim len na IL a tam stoja hodne, Mazda ich robi iba ako sadu spolu s platnickami tusim..

oni na mx5 parts prave píšu, že tie pliešky čo idú okolo platničiek predávajú len spolu s platničkami. o pružinkách nepíšu nič
AndrewG

Příspěvekod kubec99 » 15 pro 2015, 01:28

AndrewG píše:
drzko píše:mam sportive brzdy a takisto tam nemam tie V a W pruzinky a takisto mi jemne pocut oter platniciek o kotuce
ak tie pruzinky zozenies daj vedet, ja som ich videl tusim len na IL a tam stoja hodne, Mazda ich robi iba ako sadu spolu s platnickami tusim..

oni na mx5 parts prave píšu, že tie pliešky čo idú okolo platničiek predávajú len spolu s platničkami. o pružinkách nepíšu nič

Presne ako pise AndrewG. Pliesky su v original sade platniciek Mazda, ale pruzinky k velkym brzdam nepatria.

Momentalne mam rozobrate predne strmene a na jednej strane mi chybal jeden pliesok zo sady plieskov (cerveno zakruzkovane na obr.) :-D Nahodou by sa tu nenasiel nejaky dobrak, ktoremu zostal taky pliesok zo starej sady platniciek? :-D Potrebujem len jeden a nechce sa mi vyhadzovat 20€ za celu sadu, kedze vsetky ostatne su ako nove :-D Ten pliesok sa nachadza na spodnom usku vnutornych platniciek, takze na kazdom z prednych strmenov je len jeden dolu na vnutornej platnicke.
mGFU3B6HiJrZc8VWoBjz9eg.jpg
mGFU3B6HiJrZc8VWoBjz9eg.jpg (18.78 KiB) Zobrazeno 2729 krát

1N40961i.jpg

Este mam dve otazky ;-) V niektorych navodoch spominaju, ze treba natriet stycnu plochu zadnej strany platnicky so strmenom/valcekom. Je to vazne potrebne? Nie som si tym uplne isty...
Druha otazka sa tyka plechov ktore su zo zanej strany platniciek. Na YelowStuff platnickach su zozadu nalepene Nois reduction shims, cize nejaka obdoba tychto "plechov" predpokladam ze tie co boli na starych platnickach uz tam tym padom nemusim davat. AndrewG, ty si ich pouzil na tvojich YS, ci nie? Natieral si zozadu platnicky tou vazelinou na brzdy?
Obrázek
NBfl Sportive r.2001 1.8l, Torsen, 6st. prevodovka, BC Racing 6/5, Buddy Club P1 Racing SF...
kubec99

Obrázky: 8

Příspěvekod TeeJay » 15 pro 2015, 02:59

Alespoň u mých ATE destiček na zadku to bylo tak, že v krabičce byly 4 ks destiček, 4 ks krycích plíšků na destičky, 8 ks pružinek k uchycení destiček... a četl jsem i návod :D

kubec99 píše:V niektorych navodoch spominaju, ze treba natriet stycnu plochu zadnej strany platnicky so strmenom/valcekom. Je to vazne potrebne? Nie som si tym uplne isty...

Ona styčná plocha mezi válečkem třmenu a destičkou je vlastně ten plíšek, který jsem měl k destičkám přibalený. V návodu se zmiňují o natření jen toho plíšku destičky, která je z vnitřní strany auta, já ale natřel oba, pro jistotu a kvůli rzi. Ten druhý je na následující fotce hnědý - natřený tenkou vrstvou měděné pasty. Dneska už je černý, ale rozhodně ne rezavý, což je super :) Na druhé destičce z druhé strany to vypadá úplně stejně a tam o to zřejmě jde nejvíc.
Obrázek

kubec99 píše:Druha otazka sa tyka plechov ktore su zo zanej strany platniciek. Na YelowStuff platnickach su zozadu nalepene Nois reduction shims, cize nejaka obdoba tychto "plechov" predpokladam ze tie co boli na starych platnickach uz tam tym padom nemusim davat. AndrewG, ty si ich pouzil na tvojich YS, ci nie? Natieral si zozadu platnicky tou vazelinou na brzdy?

Ony noise reduction shims jsou právě ty plíšky, o kterých píšu výše a které jsem mazal pastou ;) jejich účel je stručně popsaný tady - zkrátka zajišťují ticho od brzd tím, že destičku zpevňují, tlumí vibrace, starají se o rovnoměrné zahřívání destiček... jen se musí destičky dobře dotýkat, ohnuté jsou tedy k ničemu.
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod drzko » 15 pro 2015, 12:38

AndrewG píše:

plechy k doskam boli, cakaju na nahodenie, len mam auto uplne inde momentalne :D
1.8 NBFL
drzko

Předchozí

Zpět na Technika MX-5