Náhrada za kat

Re: Náhrada za kat

Příspěvekod kopac » 12 srp 2014, 15:59

Ahoj,

malinko to tu oživým, budu dávat pryč kat a nějak nevím co místo něj. mám catback RS*R o prumeru cca 2" a je tam jen koncovej tlumic.

napadaji me 3 moznosti:

1. trubka o prumeru cca 50mm nebo mensi (malinko to tim uskrtit aby to melo protitlak)

2. rezonator

3. sportovni kat (jakej?)

idealne bych byl rad aby to nedelalo o moc vetsi kraval nez ted a aby to neztratilo zbytek vykonu co ma moje 90ti ponikova NA
kopac

Obrázky: 2

Příspěvekod AndrewG » 12 srp 2014, 16:44

tiez to teraz riešim a zvažoval som sportový cat od roadstersport alebo testpipe od nich. nakoniec pojdem do testpipe, kedže je to lacnejšie a možno sa v budúcnosti bude hodiť keď pôjdem do programovatelnej ECU a ladenie moc katalizatoru dobre nerobí...Ak ti nejde o cenu tak si cat určite daj cat, športové caty majú rovnako dobrý prietok ako testpipe takže vôbec nepôsobia vo výfuku ako reštrikcia, a keď aj áno tak ten rozdiel je úplne zanedbatelný. je to ale 2.5". maju ho na goodwinracing, tak keby si mal záujem mozes sa pridať k objednávke vecí z US. viac v hromadnych nakupoch - tema GB z USA.
AndrewG

Příspěvekod MXfanda » 12 srp 2014, 16:48

Já se připojím s dotazem: mám místo catu jen trubku + origo NA 1.8 zadní tlumič i s rezonátorem, ale pořád to dost řve, což mně docela vadí (ikdyž s orig. tlumičem REMUS to byl mnohem větší RÁMUS :lol: )
takže uvažuju o Magnaflow, pro NA by to měl být model 53003.

Má s touto kombinací někdo zkušenost?
MXfanda

Obrázky: 64

Příspěvekod Spider » 12 srp 2014, 17:04

Ja som mal svojho casu catless od supersprintu a robilo to daky ramus, ze sa v tom nedalo jazdit (strasne to dunelo) Znelo to super pre tych, co v tom aute nemuseli sediet :D . A k tomu protitlaku; ja ti nevim karle, protitlaky sa riesia pri dvojtaktoch, tu skor treba poriesit dynamiku plynov, aby nevznikali turbolencie v potrubi. Ja som za rezonator. Ale pokial to je odmerane na brzde, ze zuzenie potrubia nejako pomoze, tak sa hadat nebudem.
Spider

Obrázky: 40

Příspěvekod kopac » 12 srp 2014, 17:05

No vypada to, ze svody budou ladeny. a jednotku (MS2) bych rad resil v zime. jde mi primarne o ten zvuk, ted to mam asi na hrane co bych rad, vic bengalu asi nepotrebuju.

koukam test pipe myslis tu trubku za 80d?
kopac

Obrázky: 2

Příspěvekod AndrewG » 12 srp 2014, 22:24

hej hej testpipe je trubka. na mx5parts myslim ze maju aj s tlmicom keby vam islo o ten hluk...
ale tiež by ma zaujímala úroveň hluku, myslíte že keď budem mať ešte aj na stredovom diele tlmič tak to bude robiť moc randal ?
AndrewG

Předchozí

Zpět na Technika MX-5