objem nadrže

Re: objem nadrže

Příspěvekod PavelS » 23 čer 2010, 20:41

To přeci můžeš mít i když nejezdíš do "nuly", to že si už na to jednou doplatil je jen známka toho jaká je to hloupost dělat - nemluvě o tom, že kontrolka by ti v tom přeci nepomohla... :?
PavelS

Příspěvekod George » 23 čer 2010, 21:10

taky myslim, za tu dobu, co jsem měl budíky s kontrolkou mě to akorát znervózňovalo a tankoval jsem ještě dřív, než bez ní
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod riderhenry » 23 čer 2010, 23:26

Znamka hlouposti? Neni nahodou ze vsech moznych hledisek nejlepsi tankovat co nejvic a jezdit na to co nejdyl? :D
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod PavelS » 23 čer 2010, 23:43

riderhenry píše:Neni nahodou ze vsech moznych hledisek nejlepsi tankovat co nejvic a jezdit na to co nejdyl? :D

eh...ne... :D

Nějak to rozveď, nenapadá mě moc plusů - pokud se nebavíme o nějakých dlouhých cestách kdy jako teď jsme s Kobym chtěli přejet drahý benzínky apod. Každopádně k tomu ti prostě kontrolka nepomůže, toleranci má stejnou jako jiná indikace ne?
PavelS

Příspěvekod riderhenry » 24 čer 2010, 02:01

z praktickeho hlediska je to snad jasne, komu by se chtelo tankovat vickrat, kdyz muze jen jednou? Druha vec je, ze se pak nadrz lepe proplachuje. Spis me nenapada zadna nevyhoda, nebo vyhoda jineho "zpusobu".
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod PavelS » 24 čer 2010, 06:08

Pro mě je nejdůležitější to že mi to nechcípne někde, proto tankuju až na posledním (nebo tak dvou) dílku. Nic s čim by mi světýlko pomohlo :) Jinak s tebou souhlasim, ale radši budu tankovat 0.5krát ( :lol: ) častějc, ale s vědomím že mi to nechcípne :)
PavelS

Příspěvekod Koby » 24 čer 2010, 11:08

tak kontrolka je šikovná věc, ale samozřejmě auto bez ní si dokážu představit uplně v pohodě, tankuju vštšino tak když mám 1/3 až 1/4 nádrže, málokdy jí nechávám rozsvítit.. Je to o tom, že kontrolka se rozvití a mám jasno o tom - od TED - já počítám 80km. Kdežto kdy nastane ten okamžik u tý ručičky?? tam o tom jde polemizovat, neni to zkrátka zdaleka tak přesný... bude o 0,05m jinak což okem nevidíš a hned je to o 10-20km jinak... A vzhledem k tomu, že vim jak je ta ručička hubená a ocejchování tlustýma čárama tak vim, jak se z toho blbě odečítá... Ale to je fakt detail tohle řešit.. :) prostě tankuju chvíli předtim než to tam doleze abych měl sichr a jede se dál.
Free willy2.0
Koby

Příspěvekod PavelS » 24 čer 2010, 13:14

Pokud vim, tak u NA psali v manuálu, že když je ručka na posledním dílku, tak je rezerva tušim šest litrů - na to jsem spolýhal a nikdy mě to nevypeklo...
PavelS

Příspěvekod Alessio » 26 čer 2010, 11:08

Koby píše:tak kontrolka je šikovná věc, ale samozřejmě auto bez ní si dokážu představit uplně v pohodě, tankuju vštšino tak když mám 1/3 až 1/4 nádrže, málokdy jí nechávám rozsvítit.. Je to o tom, že kontrolka se rozvití a mám jasno o tom - od TED - já počítám 80km. Kdežto kdy nastane ten okamžik u tý ručičky?? tam o tom jde polemizovat, neni to zkrátka zdaleka tak přesný... bude o 0,05m jinak což okem nevidíš a hned je to o 10-20km jinak... A vzhledem k tomu, že vim jak je ta ručička hubená a ocejchování tlustýma čárama tak vim, jak se z toho blbě odečítá... Ale to je fakt detail tohle řešit.. :) prostě tankuju chvíli předtim než to tam doleze abych měl sichr a jede se dál.

Na mě jak ta mrcha nenažraná kontrolkovská mrkne, tak už začínam hledat benzinku...nějak si to neumim užívat, když mi svítí kontrolka :?

Teď mě napadá, asi jí propláchnu nějakou Vervou (ta 95 nevypadá špatně), už se zase blížim k 0.
Alessio

Příspěvekod Jaco » 07 pro 2013, 17:49

No, tak jsem si právě zažil horký chvilky na světelný křižovatce, kde mi to chcíplo (prvně a dost nečekaně). Kontrolku nemám a standartně tankuju, když se ručička dotkne písmena "E" (vím, že pak jde ještě najet nejmíň 60km), teď ještě ani nebyla u E a já stál na křižovatce, všici na mě troubili a byl jsem za debila.

Tak si říkám, že buď si palivoměr dělá co ho napadne, nebo je průšvih někde jinde. Tak jsme to v tom nečase nějak "dopravili" (rozuměj: všemožně dopostrkovali) na benzinku a vešlo se tam 49,97 litrů po hrdlo. Přitom kolikrát tam nacpu tak 46 litrů a to už celá ručička překrývá písmenko "E" na palovoměru, teď se k "E" sotva přiblížila. To jsem z toho jelen.

Takže ono to s tou přesností palivoměru asi nebude tak horký :D
nbfl 1.6
eternal fire.
Jaco

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5