Repase podvozku a okolní věci

Re: Repase podvozku a okolní věci

Příspěvekod Otatoy » 31 říj 2016, 19:38

Jo tohle znám dobře. :D Zmíněné siláče tam mám už 3. rok a jsou v pohodě, dokonce přežily bez újmy i nehodu, kdy sem totálně zohýbal obě levý přední ramena. Jen nemám přímes grafitu, tak na nejměkčí nastavení podvozku začali letos občas povrzávat. Ztuhnutí je po změně od gumových znát dost, subejktivně mnohem víc než mi všichni tvrdili. GEO dělám po každým okruhu, stejně jako na gumovejch.. :)
DSC_4173.jpg

DSC_4194.jpg

DSC_4179.jpg
NB 1,8i 1999 10th Anniversary (2587/7500) -Mystique-
NA 1,6i 1991 US verze, automat -Mia-
NA 1,6i 1995

http://www.icabrio.cz
Otatoy

Obrázky: 5

Příspěvekod Magnum_no » 01 lis 2016, 10:57

a jaký postup budete volit při ošetření ? :) já asi zvolim postup z topicu LordaJamese...:) ,, Na radu Andreho - piskovani, pozink, epoxidovej zaklad a PUR barva,,
jen si nejsem jistej jak s tim pozinkem... :oops: zbytek chapu :-D
Mazda MX-5 NB 1999 10th Anniversary second owner
Magnum_no

Příspěvekod Andre_fux » 01 lis 2016, 11:33

tady je k tomu více informací : viewtopic.php?f=4&t=1658&hilit=komaxit
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod Magnum_no » 01 lis 2016, 12:58

tak už chápu i tez zinek :) díky
Magnum_no

Příspěvekod spooon » 30 pro 2016, 22:28

spooon píše:a jak velkej průser je ten hliník?

Já chtěl objednávat tenhle set, je to i s diffem za 3,500 i s poštou
http://www.ebay.com/itm/Mk2-Mazda-MX5-E ... 3ac7221488

vytahuju starší téma, neví někdo, jak moc vadí že je na insert použit hliník a ne třeba nerez?
spooon

Obrázky: 0

Příspěvekod Magnum_no » 01 led 2017, 23:53

trochu aktualizace :-D ted v sobotu pred oslavou prichodu noveho roku jsem dodelal komplet demontaz ramen stabiku a silacu z ramen.delal jsem to celkem 5 dni ale nevim jak dlouho kazdy den. Byl jsem na to sam.

Za sebe muzu rict ze to byl pekelnej o.rd :-D pri demontazi jsem znicil leve cidlo ABS ( nevedel jsem ze zarezaj v tehlici :-D) vsechny tycky stabiku - vyzvejkal se vzdy imbus a jinak nez uzirnout to neslo :) demontaz silacu je kategorie sama pro sebe.... delal jsem to ve sveraku za pomoci 24orechu goly + zavitova tyc + 5mm pasovina jako zarazka pri tom jsem vyplacal 200ml sreje na zarezle spoje a 100ml WDcka :) ale vse je venku, jeste jsem ponicil zavit leveho horniho ramena vepredu jak jsem do toho mlatil aby vyskocilo ven- moje chyba nemam na to spesl vercajk :) jinak na prednich tehlicich mi zustaly vsechny cepy ( spodni a cep rizeni) proste jsem po hodine vzdal zapas se zavlackama ktery jsou po 17 letech total zarezle a jezde tam neni misto do nich mlatit...... jen doufam ze to utrpeni za to bude stat az tam budou SH80 :)

Otazky:

cepy hornich prednich ramen jsou nebo nejsou vymenne? (podle meho ne - meni se rameno s cepem)

jake koupit tycky stapiku? pockat na GB s IL nebo Autokelly , elit, aci ?

cidlo ABS ? starsi? nove? kde sehnat za normalni penize ? :-D

fotky dodam :-D a pro ty co to ceka.......mam to fakt cerstve pod kuzi za dva dny budu tvrdit ze je to jednodcha vec takze se toho nebojte :-D
Magnum_no

Příspěvekod Magnum_no » 01 led 2017, 23:54

spooon píše:
spooon píše:a jak velkej průser je ten hliník?

Já chtěl objednávat tenhle set, je to i s diffem za 3,500 i s poštou
http://www.ebay.com/itm/Mk2-Mazda-MX5-E ... 3ac7221488

vytahuju starší téma, neví někdo, jak moc vadí že je na insert použit hliník a ne třeba nerez?

ted v tydnu mi prijdou domu tak pak poreferuju... ;) od zdejsiho clena jsem byl ujisten ze hlinik bude OK
Magnum_no

Příspěvekod Safa » 02 led 2017, 00:06

Magnum_no píše:jake koupit tycky stapiku? pockat na GB s IL nebo Autokelly , elit, aci ?

Já je kupoval od Japanparts. U nás je dýlujou třeba tihle... http://www.automobilovedily24.cz/nahrad ... 0673/mazda
Kochám se, tedy jsem...
Videa z výletů - zde: http://www.youtube.com/user/Safabox/videos
Safa bloguje - zde: http://www.autickar.cz/blog/safablog
Safa

Příspěvekod TeeJay » 02 led 2017, 01:45

Se starými tyčkami stabíků máš pravdu, nepovolíš, na svým autě jsem taky všechny 4 řezal, Cromolyho na tom nebyly lépe, povolat jsem naštěstí musel jen jeden... :)

Jak se ti povedlo zničit senzor ABS nevím, ramena je taky škoda, ale kde je závit a nejde to, do toho se silou nemlátí, tuhle cennou radu jsem už dostal :D

Siláče jdou vyndat snadno, ale kdo chce kam... :D buď je vypálíš hořákem s plynem a lehce šroubovákem vytlačíš, nebo použiješ tříramennej stahovák a vytlačíš to taky celkem snadno, žádnej voser, ale zábava taky ne ;)
Obrázek
Obrázek

Čepy jdou vyměnit snad jen oba spodní, horní je napevno v rameni, ale prý se skoro nekazí. Nahoře na fotce od Adama vidíš fotku nabarveného předního horního ramene i s původním čepem.

Tyčky si kupo nový odkudkoliv, já mám NK za 250 každej, jsou fajn, ale v zásadě je jedno, co vezmeš, z těhlech standardních.
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod Magnum_no » 02 led 2017, 13:00

TeeJay píše:Jak se ti povedlo zničit senzor ABS nevím, ramena je taky škoda, ale kde je závit a nejde to, do toho se silou nemlátí, tuhle cennou radu jsem už dostal :D

Hele cidlo ABS jsem znicil tak ze jsem utrhnul sroub cidla pak jsem se snazil čidlo vyndat ruznym zpusobem a nakonec mi pulka zustala v ruce a druha zustala v tehlici :-D takze me jeste ceka vypreparovat zbytek sroubu a cidla z tehlice. Na to se taky tesim :-D
Magnum_no

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5