Zkušenosti se servisy

Re: Zkušenosti se servisy

Příspěvekod IvanGS » 02 srp 2012, 09:28

Mimochodem první "zkušenost", zatím jen mailem. Na dotaz kolik by stály rozvody, olej v motoru a výměna brzdovky a zda se dá měnit jen samotný řemen mi po 2 dnech odpověděli, že všechny ty práce by stály kolem 15 tisíc a na zbytek neodpověděli. Poslal jsem doplňující požadavek zda by mohli cenu rozdělit na jednotlivé práce. Přiznám se, že tato odpověď mne příliš neuspokojila, i když mohou dělat super kvalitní práci.
Ale kamarádi z STK mi doporučili Mazdu v HK, se servisem zkušenost nemají ale znají personál a jeden z techniků má snad MX-5. Tak jem tam včera v 16.50 napsal stejný mail a dnes v 7.10 jsem měl odpověď: rozvoďák po 90000km nebo 10-ti letech, lze vyměnit samotný řemen, 3500,- vč. práce. Olej 2500,- vč. práce, brzdovka 300,- vč.práce, ceny jsou vč. DPH. Sumasumárum 6300,-, samozřejmě si olej dokážu vyměnit sám, ale asi to tam dám a nechám auto prohlédnout celkově.
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod PavelS » 02 srp 2012, 10:38

Hh - sem čekal :D Za jakej rok? Seš blbě informovanej :lol:
PavelS

Příspěvekod PavelV » 02 srp 2012, 11:54

PavelS píše:Hh - sem čekal :D Za jakej rok? Seš blbě informovanej :lol:

Jsem myslel k prvnímu inzerátu. On se Golf taky neprodá hned :D .
PavelV

Příspěvekod PavelS » 02 srp 2012, 14:02

Jestli odkazuješ na první prodej loni, tak to bylo z víceméně stejných důvodů jako letos - a neprodal sem protože sem nakonec vyměkl - letos jsem už prostě vydržel do konce :)

Nedělej experta na VW, Golf IV s ARL se prodává okamžitě - je to pomalu stejnej exot jako MX-5 :D

A dost OT už prosím ;)
PavelS

Příspěvekod PavelV » 03 srp 2012, 14:07

Jasně :) . Musel jsem tě pozlobit ;) .
PavelV

Příspěvekod IvanGS » 06 srp 2012, 16:58

Další info ze Smidar - napsali,že když má auto najeto 18 tisíc km, výměna rozvodů asi nemá smysl (psal jsem jim že je 9 let staré)... Výměna oleje + brzdovky 3000,-. Vzhledem k předchozí informaci, kde to i s rozvody mělo stát 15 tisíc usuzuji, že rozvody za 12 tisíc nejsou nejlevnější. Třeba to blbě chápu, ale přijde mi že v tom mají trochu zmatek. Možná jsou šikovní, ale v tomhle konkrétním případě zatím vítězí autorizovaná Mazda v HK...
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod MAXsport » 06 srp 2012, 17:32

Teda za olej a brzdovku 3 000Kč, to je docela pálka. Jinak materiál má taky svoje opotřebení (zase je pravda, že různý složkyv řemenu na silikonový bázi by měli takovýmu opotřebení zabraňovat) i když "stojí" a v případě rozvodů bych to moc neriskoval.
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod Mike » 13 srp 2012, 09:55

Přidám svoji zkušenost s Otou Švankěm z Prahy: Většina ho asi zná, ale zmínka v tomhle vlákně ještě není.
Dělá z 80% mx-5 a tomu odpovídá i odvedená práce.Zkušenost mám zatím jenom jednu, ale velmi pozitivní. V podstatě zachráněná klikovka po blbě odvedený práci některýho "automechanika", který měl moje auto v pazourách v minulých dobách. Za výměnu oleje (valvoline plná syntetika), chladicí kapaliny, rozvodů, včetně materiálu a k tomu oprava tý "neopravitelný" klikovky cena 12k. Když k tomu připočtu, že uvítání je spojený se slovy "dáš si kafe?" Místo obvýklýho "kdo vám to dělal?" Tak si nemůžu ani v nejmenšim stěžovat. Práce odvedená dobře, vylepený štítky s infem o novejch rozvodech a oleji, což není v malejch servisech běžný. Nemám důvod s Miatou jezdit jinam...
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod notabenex » 06 dub 2013, 13:28

Co jižní morava a okolí Brna? Máte tip na servis pro MX 5 NC?
MX 5 NC 2.0dead->2.5 2014 / Special Force Turbo GT3071R // 3" Enthuza // ID 1000ccm // ACT HD Xtreme // Ohlins DFV + RX 8 sways + IL braces // Carbotech XP 10/8 // Federal FZ - 201 + ENKEI RPF1 17x9
notabenex

Obrázky: 0

Příspěvekod jardaj. » 06 dub 2013, 17:02

Jezdím na servisky do Žďáru n.S. Ta genese vznikla takto. Když nadešel čas servisní prohlídky tak jsem volal k Balvínovi do Brna, protože je to pro mě otázka cca 15 minut. Cena 7 tis. a více. Volal jsem do Žďaru řekli 3,5. Jel jsem tedy do Žďáru a tak si nějak představuji přístup k zákazníkovi. Při druhé servisce už mě dovolili být u auta a dívat se pod ruce (a zavazet). Cena byla 3200. Loni to bylo 3722. (měnili mi i brzdovku). Při odjezdu jsem dostal ve značkové tašce na zip 1l Dexelia Ultra 5W30, na výběr z asi 4 značkových čepic a ještě mě požádali jestli mi můžou vyměnit podložku pod SPZ a dát s jejich logem s čímž jsem pochopitelně souhlasil. Po asi měsíci mě volala slečna s dotazem jestli jsem byl spokojen s jejich službami a jestli je všechno v pořádku. Toto se mě ještě nikdy nestalo. Mají mě ve své databázi i s kontaktem na mě. Majitel je příjemný pán (má také kabrio, ale Ford Mustang). Je to firma Auto activity s.r.o. a servisují jak je ostatně často kombinované Mazda, Ford. Pokud by sis tam chtěl zavolat tak Ti můžu dát eventuálně kontakt. Mám takový dojem že v těch menších městech nejsou ti majitelé ani zaměstnanci tak zvlčilí !!!
jardaj.

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5