Stavba autoradia

Stavba autoradia

Příspěvekod birda » 12 pro 2012, 19:53

Rozhod sem se si postavit vlastni autoradio,bude to vice mene jen zesilovac s ovladanim hlasitosti a idealne nejakou korekci bas/stred/vyska. To proto ze sem nenasel vhodne zapadajici radio,vetsina jich sviti jako kolotoc,a chci mit pripravenej panel na budiky a knofliky,tak to chci zabudovat do dvoudinu. Resim ale otazku nejake vhodne stavebnice,zivit to bude nejaky ipod na 3.5mm jacku co bude vyvedenej v prihradce na tunelu, jde mi o to jak to poskladat za sebe,vhodny stavebnice zesilovacu sem nasel,ale nevim jestli "ekvalizerovat" u vstupu zesilovace nebo az na vystupu. Resil ste tohle nekdo? Nepotrebuju FM modul. Spajim si to a vyrobim sam.
Obrázek
Silver NA 1.8 | custom made exhaust | IL NB radiator | rám AMD | sicny a čtyřbody
birda

Re: Stavba autoradia

Příspěvekod whisper » 13 pro 2012, 00:15

Nie je toto téma skôr na nejaké "elektro bastl" fórum?

Ja len tak, že mi príde veľmi optimistické hľadať odpoveď práve tu ;)
Ponúkam celý sortiment produktov SkidNation so zľavou pre členov - napíšte správu.

Radosť je moje palivo.
whisper

Obrázky: 6

Příspěvekod birda » 13 pro 2012, 08:16

Je to právě špíš na nějaké elektro fórum, ale nápady zdejších členů už mi několikrát pomohli, tak sem to zkusil, pokud je to moc mimo, tak ať to někdo klidně smaže ;)
Obrázek
Silver NA 1.8 | custom made exhaust | IL NB radiator | rám AMD | sicny a čtyřbody
birda

Příspěvekod Tomik » 13 pro 2012, 09:31

Něco podobného vozím už rok.
Teda zatím to je bez ovládaní na panelu, ale to je v plánu (už od února :-D )
Vyvedení do středového kaslíku je největší blbost co jsem mohl udělat. Dost blbě se tam za jízdy sahá a pokud se tam ještě potřebuješ podívat, no hrůza. Budu to předělávat aby to bylo vyvedené někam dopředu.
Co se týče ovládání, tak jediné co jsem našel, je že to musíš regulovat ještě před zesilovačem, pak už je velký výkon a součástky jsou násobně dražší pokud vůbec jsou. Budu tam dávat jen kolečko na hlasitost protože ten zbytek stejně nevím jak bych udělal (na elektro jsem dost levý). Zatím mám vyvedený jen 3,5mm jack a usb napájení.
Většinou jezdím topless takže nějakou kvalitu zvuku jsem moc neřešil, ono to stejně splyne s tím kraválem. Rádio používám hlavně k přehlušení různých pazvuku co se linou z auta.
´92 NA, No ESP, No ASR, No ABS -> fun as Fu*k
Tomik

Příspěvekod birda » 13 pro 2012, 10:02

Timik: A nevpoměl by sis, jakou stavebnici si použil? A stabilizoval si napájení z auta,nebo ne?
Obrázek
birda

Příspěvekod Tomik » 13 pro 2012, 12:21

Koupil jsem 2ch zesilovač na ebay a naprasil jsem to místo rádia.
Jak jsem psal, elektrikář nejsem, takže jsem to nijak moc neřešil.
Napájení mám dokonce vytažené ze zapalovače, protože mi k rádiu z nějakého důvodu nejde proud.
Repráky jsem zapojoval podle značení drátů, to se taky dá najít na netu, nebo se ti můžu podívat doma jestli to někde najdu.
Mám to takhle rok a hraje to bez problému.
Pokud se ti s tím nechce dělat, tak se dají koupit zesilovače, které mají dálkové ovládání a mají v sobě i fm/am rádio. Jediný problém je, že se nevlezou místo původního rádia a je to třeba přidělat za sedačku, nebo místo airbagu spolujezdce.
Na CR je těch řešení popsaných celkem dost, tam jsem taky čerpal moudra.
Koukni na ebay co se prodává a podle toho uvidíš co budeš potřebovat.
´92 NA, No ESP, No ASR, No ABS -> fun as Fu*k
Tomik

Příspěvekod Mike » 19 pro 2012, 19:57

Docela mě tohle téma zaujalo.
Za prvé uvedu příklad autoradia, které mám už asi pět let a moje nadšení nezná mezí - není to pouťový, má to velice neobvykle dlouhej display, takže toho dost zobrazí a skvěle to hraje.
http://www.pioneer.eu/images/products/c ... ilpage.jpg
Aktuálně se to dá koupit za cenu čtyř bas piva bez záloh.

Ale vzhledem k tomu, že by se mi líbilo mít místo radia prostor pro budíky, tak by se optal, jestli si se někam posunul.
JInak k tý stabilizaci: asi to nebude nutný: ty zesilovací šváby většinou maji velkej rozsah pracovního napětí. Příklad 9-30V@10-35W. Takže to stabilizovat asi netřeba...spíš je otázka nějaký filtrace, aby to pak nepískalo s f=rpm.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Zpět na Technika MX-5