Bouchání od podvozku

Bouchání od podvozku

Příspěvekod radep » 04 kvě 2014, 02:09

Ahoj,
mám takový problém. Při lehkém zabrzdění mi něco dost bouchne, ťukne od podvozku. Jako bych to cítil z podlahy pod nohama.
Dělá to při lehkém sešlápnutí brzdy, ne při použití ručky, proto bych asi řekl že to jde z přední nápravy (přesně umístění nevím). Občas to bouchne na nerovnostech na cestě, ale prioritně to vždy dělá ta brzda.
Bohužel už fakt nevím kam dál... stabilizátory mají nové kosti, šrouby geo vypadají nehybně - zkoušel jsem je páčit, stejně tak šrouby na ramenech jsem kontroloval. Na destičkách jsou pružinky a plíšky jak mají... ale třmeny se rukou trochu hýbou, to je asi normální? Byl už jsem s autem dvakrát na STK na kontrolu podvozku i na kontrolu tlumičů a nic, všechno v pohodě. Čepy se ani nehnout, vůle nejsou cítit (ani vidět na STK). Tlumiče i jejich zavěšení vypadá snad ok...
Nenapadá něco někoho? :-) Může být nějaký problém s brzdou?
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Re: Bouchání od podvozku

Příspěvekod LordJames » 04 kvě 2014, 07:10

Já měl na daily něco podobného - siláč spodního ramene byl takovej, že už spíš nebyl. Někdy si to sedlo dobře, takže to nic nedělalo, ale většinou takový tupý rány od pravého předního kola - buď na nerovnostech, nebo při brždění, kdy sem brzdu nesešlápnul pořádně - kotouč malinko kopal, takže to při lehkym brždění rozvibrovalo to rameno.
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod ADix » 04 kvě 2014, 07:15

Asi silentblok v jednom z ramen
...because still in progress...
ADix

Příspěvekod MAXsport » 04 kvě 2014, 08:56

taky bych řekl, že to bude utrženej silentblok, ale divim se, že by si na STK nevšimli, že je vytrženej..
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod radep » 04 kvě 2014, 11:43

Od pohledu nevypadají zle, zkusím je ještě zapáčit... díky za rady... Je problém vyměnit silentbloky na předních ramenech? Resp co všechno k nim dokoupit? Šrouby na geo jsou samozřejmostí. Ale poškodí se například čepy?
Auto dám zřejmě do servisu, ale rád bych věděl, co všechno objednat...
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod LordJames » 04 kvě 2014, 13:34

Mel by se prodavat zvlast silac za cca 400
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod radep » 04 kvě 2014, 13:40

Siláče objednám z IL - chci ty jejich tvrdší už dlouho.... To je v pohodě. Jenom když už to budu objednávat, tak jestli mám něco přibrat...
radep

Příspěvekod radep » 09 čer 2014, 00:09

Tak... až někdo budete řešit bouchání od náprav, tak si zkontrolujte všechny šrouby na výztuhách co jsou pod převodovkou a pod diferákem.... :-D Nejlépe, ještě předtím, než si koupíte nové silentbloky :-D
Konečně problém vyřešen :mrgreen:
radep

Zpět na Technika MX-5