Pancéřové brzdové hadice

Pancéřové brzdové hadice

Příspěvekod Otatoy » 26 lis 2014, 02:32

Čau všichni. Chtěl bych na svojí Miatku pořídit zmíněné brzdové hadice a po běžněm ohledání trhu mě trochu zamrazilo. Goodridge za 5000,- je teda docela rána a ty z IL vyjdou s poštou na podobné peníze. Nemá někdo zkušenosti s nějakýma jinýma (dostupnějšíma) značkama nebo hadicema skládanýma z uni dílů, případně kde to pořídit.
Díky!
NB 1,8i 1999 10th Anniversary (2587/7500) -Mystique-
NA 1,6i 1991 US verze, automat -Mia-
NA 1,6i 1995

http://www.icabrio.cz
Otatoy

Obrázky: 5

Re: Pancéřové brzdové hadice

Příspěvekod ADix » 26 lis 2014, 08:34

...because still in progress...
ADix

Příspěvekod LordJames » 26 lis 2014, 09:47

Nedavno se tu resilo. A ohledne IL urcite vis o stavajicim GB, tak si cenu propocitej znova ;-)
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod AndrewG » 26 lis 2014, 11:27

HEL hadice vyjdu lacnejsie z mx5 parts a budu tam mat tiez zlavu pocitam...a zda sa mi ze na mx5nutz maju GB na ne
AndrewG

Příspěvekod cafe-racer » 26 lis 2014, 12:10

Čau, těm penězům : naprosto částkám rozumím, hadice jsou s certifikátem a mají za sebou rozsáhlý testování, aby splnily podmínky pro silniční provoz.
Co se týče hadic montovaných svépomocí z dílů : proč ne, Buteo potvrdí že to funguje víc než dobře.
Ale :!: konktrétní příklad - svoje hadice jsem dával dohromady sám a měl jsem možnost použít na ně jak profi momentový klíč, tak i tlakové zkoušky přímo na vývojové zkušebně brzd. Ty dodané matice se žvejkly už na nějakých 40% stanoveného momentu ! Reklamoval jsem to u dodavatele, nejdřív se cukali že mám určitě hobby momenťák ; pak když zjistili odkud volám tak se omluvili, poslali novou sadu matic a doporučení abych dotahoval "na cit" :lol: což jsem udělal a hadice jsem tlakově ozkoušel do nějakých 90 bar.
Takže je to na každým soudruhovi a za sebe bych si na auto hadice bez certifikátu prostě nedal. Náhoda je blbec.
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod Andre_fux » 26 lis 2014, 12:20

připojuji se ke stejné zkušenosti.

Zkoušel jsem poptat brzdové hadice u firem, které dělají hydraulické hadice. Nikdo z těchto firem si to neveme na triko, aby udělali brzdové hadice. Přitom mají vše potřebné. Jsou ochotni udělat spojkovou hadici, ale brzdové ani za nic!

Brzdy jsou v autě životně důležitá věc a na tom se fakt nevyplatí šetřit!
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Příspěvekod m8rinek » 26 lis 2014, 13:25

Na jednu stranu máte pravdu, na druhou...

Montované hadice jezdí kde kdo(motorky, auta, závoďáky), na motorce je provozuji řadu let bez jediného problému, totéž moje okolí. Kdybych na MX5 pancéřky neměl, tak jdu cestou lisovaných hadic na míru.

Montované zde http://www.motorsportshop.cz/category/b ... uce/4.html na lisované bych musel sehnat kontakt...
m8rinek

Příspěvekod cafe-racer » 26 lis 2014, 14:45

m8rinek : o tom žádná. Ale jakmile to chceš s certifikátem, musíš zaplatit všechny ty zkoušky které jsou na brzdách nezbytné; na druhou stranu takový produkt vyhovuje všem (vč. dost obtížně realizovatelných) jízdním situacím za všech podmínek. Zatímco amatérsky montované hadice určitě splní ten základní požadavek (= brzdí to). Já ale nehodlám řešit situaci, kde bůhvíproč něco selže, dojde k nehodě a já pak budu přebírat zodpovědnost (protože šroubované koncovky nejsou homologované do silničního provozu a každý to na první pohled pozná).

A o tom je ta debata, především o rozhodnutí zda koupím hadice s homologací (a ty stojí to co stojí) nebo zda půjdu cestou koupených hadic bez certifikátu, popř. si hadice smontuju sám a zodpovím si případné (byť jakkoliv nepravděpodobné) následky.
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Příspěvekod buteo » 26 lis 2014, 15:14

Jak říká klasik: "Má pravdu, předsedo!"
My jsme s Widarem hadice na naše "závodní" auto fakt bastlili ze stavebnice sami a odjeli jsme s nimi bez problémů jednu "závodní" sezónu. Což reprezentuje odhadem 900 ostrých kilometrů na uzavřených tratích mimo silniční provoz a mimo příslušnou judikaturu, plus pak už jen prakticky dalších pár set km v provozu při přesunech na okruhy po ose.
Kdybych uvažoval o hadicích pro obvyklý režim MX5, tj. několik tisíc km ročně na silnici, určitě bych taky volil hadice s garancí. Nebo bych se spíš sám sebe ptal, na co pancéřové. Domnívám se totiž, že na silnici bych při jakémkoliv brzdění rozdíl mezi obyčejnými a pancéřovanými neměl šanci poznat.
Na druhé straně respektuju lidi, kteří si pro svůj dobrý pocit auto šperkují tím nejlepším (a někdy "nejznačkovějším"). Já zase dávám přednost funkčnosti.... ;)
buteo

Příspěvekod Spider » 26 lis 2014, 19:37

A nemaju nahodou tie pancierove za nasledok tvrdsi pedal a tym padom skorsi brzdny ucinok? Ved to je dovod preco sa tam davaju. Ono je celkom podstatna vec, ci auto zacne brzdit uz vo vyssej polohe pedalu, alebo v nizsej a medzi tym tzv gumovy efekt. Ak mi toto nedocielia, tak potom nevidim vyznam ich montovat
Spider

Obrázky: 40

Další

Zpět na Technika MX-5