Spotřeba

Spotřeba

Příspěvekod Winie » 06 dub 2011, 08:51

Ja vim, u kabria se tohle moc resit nemusi, ale zacina me ta spotreba u ty moji 1,6 docela srat. naposled to bylo 22litru a sto. Samozrejme pri ostrejsi jizde. To uz i me prijde trosku moc. Premyslim jestli neni chyba i nekde v aute. Napadl me zdebilnenej budik paliva, nebo necim rozhozeny mapy v jednotce? ale z vyfuku to nijak nekouri, takze by spalovani melo byt nejspis v poradku, sice obcas vylitne lisak, ale jelikoz nemam zadnej tlumic az na koncovej tak by se to dalo i cekat. Konkretni problem co jsem vypozoroval, tak je ze pri jizde po rovnym terenu je spotreba relativne ok, ale jakmile jedu kopce, tak je zle. to rucicka palivomeru klesa pred ocima. nemate nekdo nakej typ co by to mohlo bejt za problem?
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Re: Spotřeba

Příspěvekod Frankie Sporty » 06 dub 2011, 09:29

už jsem tu psal, taky mám 1,6, že ručička paliva leze k zemi když na to šlapeš a když se uklidníš, tak se uklidní i ručička a zase stoupne.. Samozřejmě, že spotřeba asi vylítne, ale těch 22/100 mi příde hrozně moc.. Já mám průměr 7,8l/100km když jezdím vklidu... ale ikdyž jedu zablbnout a pořádně to utáhnout, tak se nedostanu přes 13-14l/100km.. Otázka je jak do kopce, okamžitá tam asi bez problémů vyleze, ale zase 100km kopec jsem ještě nepotkal :) takže se to někde zase srovná....
No matter what you do in live... MAKE IT YOUR OWN!!
Frankie Sporty

Příspěvekod ADix » 06 dub 2011, 09:36

Teď sem najel na 40 litru 300 km...zatím moje nejlepší spotřeba :D (NB 1.6)
...because still in progress...
ADix

Příspěvekod George » 06 dub 2011, 09:45

pořád říkám, že je problém v autě, že taková spotřeba neni normální :D taky jsem měl straigt pipe až k zadnímu tlumiči a nikdy mi liška nevyletěla ať jsem jel sebeostřeji... průměrně jezdim nějakých 8,5/100 a max mám tak 13
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod Winie » 06 dub 2011, 09:52

no ja prave taky mivam vetsinou kombika kolem 15ti litru, ale ted sem fakt lital tady po kopeckach a je to na dne. Me by ani nevadilo kdyby to bylo zaslouzenejch 20 litru, ale proste v pomeru spotreba/vykon si to tu spotrebu nezaslouzi. Byla to defakto prvni divocejsi projizdka po zime a hned takovahle pecka.(benzin byl carrera 95 tankovanej ten den) Docela by me zajimalo proc jen moje auto je takovy rozezrany :x je fakt ze neco asi prihodi ten muj uchylnej vyfuk a otevreny sani by taky mohlo teoreticky neco pridat, ale zas tolik to nebude si myslim
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Příspěvekod PavelS » 06 dub 2011, 10:30

Ten tvůj vejfuk co bere půl výkonu už tak slabší 1.6? :D Hele, 22l mi přijde úplně nesmyslných, s NC jezdim kolem 10ti litrů město/mimo město - a to v tom je někdy i cesta 180-200km/h... Využívám dost výkon a nikdy mi to na nádrž nepřelezlo 11litrů... :o

NA to samý, když jsem piloval, tak max 10litrů - nechápu co s těma autama děláte :twisted:
PavelS

Příspěvekod George » 06 dub 2011, 11:06

ten tvůj úchylnej výfuk ti tak maximálně ubere trochu výkonu(vlastní zkušenost) a otevření sání neudělá nic, s tim KNkem se mi spotřeba nezměnila... těch mých 8,5 průměr je s tim, že tu jezdim víceméně akorát ty serpentýny za kterejma sem každý jezdí a ty mě většinou nenechaj v klidu :D
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod riderhenry » 06 dub 2011, 12:00

Winie: Co se objetovat v zajmu vedy a jednu nadrz jet jako clovek? Nebo ne jednu nadrz, ale par stovek km a pak dotankovat do plne a pocitat? :D Tezko se o necem bavit, kdyz clovek nevi, jak s tim jezdis. Jinak moje maximalni spotreba je 12 litru na celou nadrz, to jsem jezdil jako strasne hovado. Ale porad to nebyl nonstop pedal na podlaze - to snad na verejnych komunikacich ani nejde, najet takhle 400 km, nebo kolik...
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Ryba » 06 dub 2011, 12:52

vejfuk bych tu nerozebiral, čim víc zabředávám do týhle problematiky, tim víc si dělám názor na kouzelný slovíčko "zpětný tlaky", teď to eště dostatečně ověřit a otestovat v praxi.
Ryba
špion

Příspěvekod seatik » 06 dub 2011, 15:52

A to ja bych to klidne otevrel..je jasne nad slunce,ze atmosfera potrebuje protitlaky jinak se musi urcite poladit jednotka :)
A aby to nebylo turbinarum lito,je to u nich lautr to same...jiny vyfuk,vetsinou vice otevreny zada zmenu ridici jednotky..i kdyz vseobecne se traduje,ze u turba-cisty vyfuk,rovna se nejlepsi..ano mozna to lepe jede,ale motor vice trpi.
Jinak Winie ..tech 22l je strasne moc,to nejde pokud nejsi porad v cervenem :o
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Další

Zpět na Technika MX-5