Čidlo airbagu spolujezdce

Čidlo airbagu spolujezdce

Příspěvekod MJNick » 22 čer 2011, 15:28

Ahoj všem,
nedávno jsem se rozhodl, že najdu to čidlo co má bejt v sedačce spolujezdce, ale když jsem sedačku vyndal, tak k ní nevedl ani jeden drát. Z čehož usuzuju, že tam to čidlo vubec není. Tak mě napadlo, jestli někdo neví, jak se dá nějak jednoduše vyřadit ta kontrolka aby furt otravně neblikala! Díky
MJNick

Re: Čidlo airbagu spolujezdce

Příspěvekod kousmen » 22 čer 2011, 15:44

Jednoduše ji vyndej. Předchozí majitel sundal v mojí majdě origo volant s bagem a dal tam tuzérskej kýč bez, takže když jsem ji koupil, tak jsem vyndal budíky a žárovku zahodil... Ale ten volant stejně musí co nejdřív pryč :D
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod George » 22 čer 2011, 16:21

čidlo airbagu v sedačce? jestli máš vystřelenej airbag spolujezdce, prostě místo něj připoj odpor určitý hodnoty(miata.net/garage nemám čas to teď hledat) a všechno si bude myslet, že tam pytel je. Jinak v sedačce pokud je mi známo žádné čidlo není... to co airbag vystřeluje je vepředu u nárazníku a pod palubkou u spolujezdce je počítač, který ty airbagy řídí

Samozřejmě při tom vypoj baterku, ať ti to nebouchne pokud máš některej airbag funkční(jen taková bezpečnostní vložka) :D
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod MJNick » 22 čer 2011, 16:39

George píše:čidlo airbagu v sedačce? jestli máš vystřelenej airbag spolujezdce, prostě místo něj připoj odpor určitý hodnoty(miata.net/garage nemám čas to teď hledat) a všechno si bude myslet, že tam pytel je. Jinak v sedačce pokud je mi známo žádné čidlo není... to co airbag vystřeluje je vepředu u nárazníku a pod palubkou u spolujezdce je počítač, který ty airbagy řídí

Samozřejmě při tom vypoj baterku, ať ti to nebouchne pokud máš některej airbag funkční(jen taková bezpečnostní vložka) :D

No mě bylo řečeno že tam je čidlo, co pozná když tam někdo sedí a když ne! A podle toho se rozhoduje jestli při bouračce má vystřelit. A že to čidlo je poškozený. Tak jsem ho hledal. Jinak nevim jestli je vystřelenej airbag. Už jsem to koupil blikající. A první co bych kontroloval je pojistka, jenže v pojistkové skříni pod volantem jsem nenašel příslušné označení pro airbag.
MJNick

Příspěvekod George » 22 čer 2011, 16:44

jestli něco, tak bude nějaké čidlo v pásech, jestli jsou zapnuté nebo ne, aby to vědělo jestli vystřelit patronu... jestli je vystřelenej poznáš jednoduše, pokud máš zavařený ten plast, který ho kryje... pokud ne a máš podezření, že by tam přesto nemusel být, stačí otevřít kastlík a šahnout skrz něj do míst kde má airbag být.
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod MJNick » 22 čer 2011, 16:56

George píše:jestli něco, tak bude nějaké čidlo v pásech, jestli jsou zapnuté nebo ne, aby to vědělo jestli vystřelit patronu... jestli je vystřelenej poznáš jednoduše, pokud máš zavařený ten plast, který ho kryje... pokud ne a máš podezření, že by tam přesto nemusel být, stačí otevřít kastlík a šahnout skrz něj do míst kde má airbag být.

tak fajn. prolezu to. Když tam ten bag nebude, tak asi nezbude nic, než tu žárovku fakt vymontovat. A když tam bude, tak budu zase na začátku. :-(
Díky za rady.
MJNick

Příspěvekod kubec99 » 16 říj 2011, 14:09

mna by zas zaujimalo, kde presne hladat v narazniku snimac na spustenie airbagu. Ked som mal totiz dole naraznik tak som si tam nic take nevsimol. Tak teraz neviem ci tam airbagy mam alebo nie. Mate niekto foto toho snimaca?
Obrázek
NBfl Sportive r.2001 1.8l, Torsen, 6st. prevodovka, BC Racing 6/5, Buddy Club P1 Racing SF...
kubec99

Obrázky: 8

Příspěvekod kubec99 » 22 led 2012, 14:15

juchúúú našiel som hóóó :-D
Obrázek
NBfl Sportive r.2001 1.8l, Torsen, 6st. prevodovka, BC Racing 6/5, Buddy Club P1 Racing SF...
kubec99

Obrázky: 8

Příspěvekod riderhenry » 23 led 2012, 03:04

tady je jeden spolujezdcuv airbag bez spolujezdce v akci (cau 0:45) :D

http://www.youtube.com/watch?v=XkzBm-AXBgc
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Pavel260 » 23 led 2012, 17:40

to video je super jak je jim to uplne jedno :D
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Zpět na Technika MX-5