S Andrem nezbyva nez souhlasit. Pokud by nebylo stelvio otevrene, da se jet pobliz stelvia hodne podobnymi silnickami (tam jsem udelal zapékané brzdové destičky s omáčkou z pneumatik jako přílohu
) Hlavne je dulezity se nepriblizovat k mistum kolem Como, Lecco, Varese a okolí. Protože tam odsud ještě nikdo nenašel cestu ven, cedule vedou tak, že jezdíš pořád do kolečka. My tam jezdili celou noc pořád dokola. Už jsem myslel, že to ze zoufalství shodím ze srázu
Co se týče Lago di Garda, doporučuju koupání v Nagu nebo Torbole a moc se mi líbí pizzerie v ulici Via Legionari Cecoslovacchi (silnice československých legionářů) v Arcu, která má terasu přímo pod 200m vysokou a několik km dlouhou skalní stěnou, která je plná lezců a hezky se na to u výborného jídla kouká
My tam jezdíme lézt
A kousek od Pizzerie je i levný (cca 9€/noc) camp, kde se dá zabydlet a delat odtud vylety kolem horni casti Lago di garda. Kolem jezera jsou i skvele silnicky na blbnuti, auta tam moc nejezdi, ale je tam dost cyklistu. Na 200m stenu u pizzerie se da i zadni cestou vyjit pesky (pizzerista poradi) a jsou odsud pak prekrasne vyhledy. Odpoledni vychazka.
Nicmene Portofino, Recco, Rapallo a okoli bych nevyndaval, tam mi to prislo opravdu nadherne. Prekrasne hory s kaplickama vysoko nad morem a pritom blizko, da se najit i opustena plaz a jsou tam fakt pekne a prazdne silnice.
S Tyrolskem souhlasim, ale zrovna Grossglockner bych vynechal, miliarda lidi a 99% z nich Arabove
A v Italii bacha na nocni benzinky, jedna samoobsluzna mi sezrala prachy a benzin nikde