od IvanGS » 01 srp 2012, 21:05
Máš pravdu, Alpy jsou celé krásné. Ale byl jsem tam na motorce 6x, vždy jsme jeli trochu jinudy a objevovali jsme i hezčí místa než předtím. Měl bych s dovolením několik připomínek, Tvoje trasa vede zhruba dobře, ale pokud chceš vidět ty nejkrásnější průsmyky 2000 metrů a výš a vidět to nej, tak se jim dost těsně vyhýbáš, třeba je to ale záměr, nevím. Osobně bych se zaměřil na 3 oblasti. Jednou je Grossglockner (pokud jsi tam už byl, můžeš to vzít třeba Tvou trasou). Druhou, podle mne nejkrásnější oblastí jsou centrální Dolomity, cca mezi Cortinou a Bolzanem, tam je spousta nádnerných průsmyků (Giau, Fedaia, Falzarego, Sella atd.) a odtud bych jel směrem co Ty do třetí super oblasti, tj. cca trojúhelník Stelvio (Ty jedeš těsně kolem něj relativně nezajímavou silnicí), Bormio a Livigno, do Bormia bych ale přijel přes Passo Tonale, Ponte di Legno a průsmyk Gavia, který je naprostá bomba. Z Bormia na Livigno, tunelem do Švýcarska, podél hranic do Santa Maria a tam doprava na Stelvio. Z něj dolů na severovýchod 48-mi vlásenkami a napojit se na Tvou trasu a někudy domů, buď na Insbruck nebo Landeck a Garmisch-Partenkirchen. Ale jsou to moje zkušenosti a moje vnímání alpské krásy a někdo má zase jiné, záleží na tom co chceš vidět.
- Přílohy
-
Nejkrásnější NBFL na světě!