od martin_71 » 27 dub 2020, 17:14
Dnes jsem byl na doporučení místních na geo ve Vřesině (Pneuservis AR) a nějak z toho nejsem úplně šťastný.
Posledních pár let jsem jezdil tento setup, najezdím sice v mazdě celkem málo, ale když už, tak se rád svezu trochu ostřeji a tyto hodnoty se naposledy podařilo i docela přesně nastavit (dělali mi to u Auto Rubý v Mariánkách, ale ti už podle všeho nefungují). Takže toto byl požadavek i dnes.
Přední Levá / Pravá
Sbíhavost +0⁰05´ / +0⁰05´
Odklon -1⁰00´ / -1⁰00´
Záklon +5⁰00´ / +5⁰00´
Zadní Levá / Pravá
Sbíhavost +0⁰05´ / +0⁰05´
Odklon -1⁰30´ / -1⁰30´
Excentry šly všechny pohnout, takže hurá. Byl jsem celou dobu u toho co to mechanik dělal, byl docela v pohodě a hodnoty nastavení jsem mohl průběžně sledovat, prý tam jezdí několik mx-ek, takže auto znal. Při průběžném nastavování byly hodnoty hodně blízko požadovaným a byly minimální rozdíly mezi pravou a levou stranou. Nicméně když pak vše finálně přeměřil, vylezlo z toho toto, viz níže. Ohledně sbíhavosti tvrdil, že rozhodující je celková hodnota, ale přiznám se, že plus na jedné a mínus na druhé straně mě docela serou. A možná jsem paranoidní, ale jízdně mi to přišlo tupější než před geo, záklony byly před geo 4,5 - 5 stupňů, tak nevím, jestli mohou mít takové odchylky až takový vliv. Bohužel strávil jsem tam skoro hodinu a půl a už nebyl čas to řešit dále, tak jsem to zatím nechal tak. Ty
záklony na vyšší hodnotu nastavit jdou, prostor tam byl.
Co s tím? Mechanik mi v telefonu řekl, ať s tím když tak dojedu, ale moc se na to netvářil. Mám to i celkem z ruky, tak nevím. Nechci to nechat korigovat někde, kde mazdu zespodu nikdy neviděli. Co myslíte?
- Přílohy
-
'96 Cosmo / Koni Sport / BBK