Jaké pneu ....

Re: Jaké pneu ....

Příspěvekod willy2.0 » 07 bře 2011, 18:16

Když se mi hne zadek, tak mě to děsí...RADUNO, to nemyslíš vážně máš MX5 :lol: !!!!

Ne vážně, vždy je podle mě lepší dát to horší na zadek, je tomu tak u předokol, u zadokol asi taky určitě...Prostě zachováš řiditelnost jakoby. A když víš, že máš na zadku méně, dáš si většího majzla na mokru apod.(na suchu máš pak zas kapku větší zábavu:-)..Ale když máš prd na předku je to mnohem horší záluďárna, o tom nepolemizuju , to vím moc dobře :lol:
Samozřejmě, u mě je guma zlato, takže nejlepší je, když je to všechno echt...Ale když není zbytí, to horší jde na zadek.Mám ted o dost sjetější gumy na zadku, dá se říct pomalu před výměnou a není problém...hlavně se bavím, auto drží pěkně pořád a když chci , hodím si tam zadkem jak chci....Lepší jak přefoukávat gumy na zadku, jak někteří umělci radí...to je průser mnohem větší.
Naposledy upravil willy2.0 dne 07 bře 2011, 18:33, celkově upraveno 1
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod Ryba » 07 bře 2011, 18:25

přefoukávat gumy na zadku je naprosto běžná drift praxe. Ale nevim o nikom, že by to radil do běžnýho provozu... Každopádně lepší gumy určitě na předek, to je to, kde máš většinu brzdný síly a hlavně volant.
Ryba
špion

Příspěvekod riderhenry » 07 bře 2011, 18:27

willy2.0 píše:Prostě zachováš řiditelnost jakoby.

Presne tak. Alespon pro me je dulezitejsi, aby auto poslouchalo rizenou napravu.

Ted jsem si jeste vzpomnel: Pretacivy smyk vydesi spolujezdce, nedotacivy ridice. Uz nevim, kde jsem to cetl nebo slysel, ale celkem s tim souhlasim, v mem pripade. :D
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod radep » 07 bře 2011, 19:56

riderhenry píše:
willy2.0 píše:Prostě zachováš řiditelnost jakoby.

Presne tak. Alespon pro me je dulezitejsi, aby auto poslouchalo rizenou napravu.
Ted jsem si jeste vzpomnel: Pretacivy smyk vydesi spolujezdce, nedotacivy ridice. Uz nevim, kde jsem to cetl nebo slysel, ale celkem s tim souhlasim, v mem pripade. :D

Řekl bych (a doporučuje to tak i http://www.michelin.cz/cz/auto/auto_cons_bib_pqr_neuf.jsp), že je lepší mít dobré pneumatiky na zadku. Mám 2 zadokolky, BMW a MX5ku (s BMW jezdím denně i v zimě a bydlím na vesnici = sněhu dostatek)... A musím říct, že s říditelností přední nápravy jsem neměl nikdy problém. Ale zadek mi párkrat ustřelil takovým způsobem... Že mi bylo úplně jedno, že předek drží (měl jsem 4 nové zimní Pirelli)... To samé při brždění, k čemu jsou dobré pneu na přední nápravě (potencionálně kratší brzdná dráha), když mi zadek auta jede bokem do škarpy nebo protisměru? Zkuste si to někdy v zimě z kopce :-) Stejně pak nemůžu brzdit naplno.
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod willy2.0 » 07 bře 2011, 20:27

Beru to dle toho , jak by to mělo bejt na sport.autě, při normál podmínkách sucho,déšt...
Moje i kamarádů zkušenost. Zimní podmínky jsem nebral vůbec úvahu (to si doplnil správně!). Co se týče zimy, předpokládám, že na zimu si na zadokolu obuju perfektní zimní pneu, s perfekt vzorkem na obou nápravách ... a stejně je to někdy u zadokoly jedno, to máš pravdu asi...Takže tak :lol: ;)
Já si myslím, že na zimu je zadokola na daily úplně na prd...Nedovedu si představit, že by s tím třeba jezdila ženuška, kort když je víc sněhu. Samozřejmě je to jen můj názor.....
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod radep » 07 bře 2011, 20:37

Jenže nikdy nevíš na jakou cestu natrefíš (samozřejmě pokud nebereme v potaz pouze okruhy). Klasika, všude pěkné suché cesty, jenom za jednou prudkou zatáčkou v lese mokro a listí :-) naštěstí jsem nic netrefil, ale klouzal jsem se pěkně. A to jsem věděl, že ta zatáčka je moc a jel jsem pomalu.
Ano, děsím se toho, až přítelkyně bude jezdit s mým autem v zimě :-) čert vem to auto, ale aby se nic nestalo jí a lidem...
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod willy2.0 » 07 bře 2011, 20:46

No co na to říct, máš i pravdu. Já to třeba nějak rychlostně s MX5 nepokouším, prostě si v tom nevěřím tolik jako s předokolou...Jedu rychle, ale tam kde jsem si to, už projel. To je podle mě celkově zlatý pravidlo u zadokolky a odpověd na tvé první slova, musí se jezdit trošku opatrnějš zkrátka s žigulem:-) Ale o to víc je to funny i v menších rychlostech zas.
Samozřejmě je to všechno o naladění auta, samozřejmě existujou i zadokolky s kterejma se dá jezdit velmi rychle na okrsce(třeba v M3 jsem se cejtil mnohem líp, brzdilo to pořádně, sedělo), ale vždycky tam bude ten respekt, z tohodle pohonu...Musí se prostě víc počítat s tím, že na nezpevněným povrchu, tě ten zadek může vyučit, když to přepískneš.
Každopádně je to výzva proti předokolce, která je mnohem lehčí na řízení určitě jakoby, když se bavíme tedy o normál rychlostech..Pokud v té předokole budeš pak chtít ject taky ten Max limit např. na rozkákaný cestě... každej si na to taky netroufne, je to pak velký závodění.....
Ale ta zadokolka má nepochybně taky to svoje kouzlo, i proto jsem do toho šel.Jak se říká Flat Out:-).... Každá koncepce má to svoje.

Proto budu vždycky s předokolkou asi rychlejší, určitě si v ní věřím víc...Můj kámoš soutěžák říká, když se v tom necejtíš, jdi od toho. Není to tak horký, čapám ji po krku, já se aut nebojím...Ale nehoním to nějak do protahováků, to, už jsem psal,cejtím, že se to autu ani nelíbí.

Jinak co se týče MX5 vs žena vs sníh, tak to nehrozí, moje umí řídit dost dobře , ale sama řekla, že se toho bojí. I nějaké BMW se stabilizacema bych jí nenutil na zimu, v tomhle je u nás jasno, ikdyž fakt jezdí často, řidičák má 7let. Copak auto přesně tak, ale nerad bych taky, aby se jí něco stalo, nebo něco někomu jinýmu.... Prostě zadokola je podle mě pro ženskou na zimu, zbytečnej stress, nebezpečí. Ale tak, třeba jsou nějaké Michel Moutonové", kterejm to nevadí.
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod wenaNB » 07 bře 2011, 21:51

Zdravim vás kluci. Sleduju tady místní fórum už dlouho, nicméně doteď jen pasivně, zacož bych se chtěl omluvit, je to celkem ostuda, protože Mazdičku mám už nějakej pátek. :oops: Teď řeším koupi nových pneu a zajímalo by mě jak vysoký profil se mi vejde na šestnáctkovým disku do podběhu. Aktuálně jsem měl nazuto 215/40/16 ale když jsem viděl jak jsou kola zrychtovaný po minulý sezoně, tak by asi nebylo od věci tam dát něco většího co by zvládalo líp filtrovat nerovnosti a kopance od silnice. Nemáte někdo zkušenosti s vyším profilem pneu, např. 45, 50, 55. Myslím, že by neměl být problém je tam dostat, opticky je tam místa pořád dost, ale nerad bych pak někde na prvním příčným práhu drhnul. Jde mi o to ušetřit aspoň trochu disky, než případně narazím na slušnější patnáctky. Budu rád za každej postřeh.
wenaNB

Příspěvekod PavelS » 07 bře 2011, 22:00

Lepší vzorek by měl jít vždycky dozadu - tam se auto nejen při brždění odlehčuje. Jednoduchý a jednoznačný pravidlo škol smyku...
PavelS

Příspěvekod PavelS » 07 bře 2011, 22:02

wenaNB: jakej máš motor? 215 je strašně moc... Kup 195/50, nebo 205/45 asi...

edit: někde jsem na netu viděl kalkulačku průměru kola - abys zůstal +- v původním rozměru při změně šířky/výšky apod...
PavelS

PředchozíDalší

Zpět na Kola, pneu a geometrie