buteo píše:Snížením podvozku se mění (zvětšuje) především příklon kola, u př.nápravy se asi mírně mění sbíhavost a možná i záklon čepu.
Použitím podložek se naopak jmenované parametry, které se při seřízení geo nastavují, nezmění. (Ale samozřejmě mění se tím další parametry podvozku a řízení.)
TeeJay píše:Podložky (aspoň nějaké silnější), čistě fyzikálně, prodlouží páku, tudíž se víc stlačí pružiny, .
hroche píše:zdravím,
stojím před nepěknou situací. Moje NCčko tahne za jízdy do prava a mělo volant na křivo. zajel jsem na geometrii a požádal je o nastavení na tovární hodnoty.
viz. protokol níže. Volant je sice krásně rovně ale táhnutí do strany se neodstranilo. včera jsem preventivně rozebral a pročistil brzdy na pravé straně zda náhodou nepřibržduje pravé přední(zadní kolo) bez výsledků. Hledám radu na co se mám zaměřit/zkontrolovat teď abych našel kde je příčina táhnutí auta do prava zda v geometrii nebo jinde.
v servisní knížce se nic krom standartní výměny filrtů, oleje atd. nic o vážném poškození nepíše.
Krenstik píše:hroche píše:zdravím,
stojím před nepěknou situací. Moje NCčko tahne za jízdy do prava a mělo volant na křivo. zajel jsem na geometrii a požádal je o nastavení na tovární hodnoty.
viz. protokol níže. Volant je sice krásně rovně ale táhnutí do strany se neodstranilo. včera jsem preventivně rozebral a pročistil brzdy na pravé straně zda náhodou nepřibržduje pravé přední(zadní kolo) bez výsledků. Hledám radu na co se mám zaměřit/zkontrolovat teď abych našel kde je příčina táhnutí auta do prava zda v geometrii nebo jinde.
v servisní knížce se nic krom standartní výměny filrtů, oleje atd. nic o vážném poškození nepíše.
Protoze ti nechali spatne nastaveny zadek.
Krenstik píše:A ten odklon na predku uz mohli taky doupravit. nechat tam pul stupne rozdil....
vhml píše:Krenstik píše:A ten odklon na predku uz mohli taky doupravit. nechat tam pul stupne rozdil....
Kolik minut má hodina?
Zpět na Kola, pneu a geometrie
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků