Jaké pneu ....

Re: Jaké pneu ....

Příspěvekod dopr » 01 bře 2012, 03:12

Uprimne, tvuj nazor na Toya mne nechava chladnym. Ja je na aute mel a nemel jsem s nimi problem, krom najezdu, ktery by mohl byt vyssi, natoz abych je nazval nebezpecnymi. Jen jsem sdelil svoje zkusenosti, ktere na rozdil od tvych jsou vice relevantni, nebot vychazi primo pro dane auto, ne nejake splasene predokolky nebo auta upravena pro motorsport. Nikomu svuj nazor necpu. Je to moje zkusenost, tecka. At si kazdy auto obouva jak chce, mne je to srdecne jedno.
K tlaku u Dunlopu. Predepsany 1.8 je uplne k nicemu. Toya jsem foukal na 2,2 a u Dunlopu jsem osciloval mezi 1,8 a 2,4. Na konec mi nejlepe sedly 2,0. Rizeni bylo jednoduse lehci a zpetna vazba slabsi, nez jsem byl zvykly. Taky jsem to u jineho auta nezazil a mozna je to tim, ze jsou vsechna natolik odtazita, ze to proste nepoznas vis ;) Nevim co vic bych k tomu dodal.
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod riderhenry » 01 bře 2012, 12:00

willy2.0 píše:...asi jsem lopata totiž...

dobry postreh ;)

willy2.0 píše:Já dneska už nemusím ani koukat na čem je auto obutý a pokud je to značka kterou jsem už jel...tak poznám co je obuto...jsou to mnohdy velký rozdíly prostě :lol:

Tak o to bych se s tebou moc rad vsadil! :D Teda tvoje povest nadpozemskeho ridice te predchazi, ale tohle mi prijde moc i na tebe :mrgreen: Nevim teda jak na jinych autech, ale kdyz uz jsme na MX-5 foru... MX-5 je na zmenu tlaku docela nachylna, a to nemyslim okruh. Navic, kdyz zminujes porad "semislicky", tak tam to plati dvojnasob - kdyz R1R nafoukas na 2.0, tak klouzou mnohem vic, nez kdyz je nechas na 1.8, navic i odskakuji a proste to nefunguje. T1R foukam zase naopak na 2.0 a vypada to, ze jim to vyhovuje nejvic (ale zase si myslim, ze jit nejak vyrazne pres 2.0 povede uz k tomu, ze guma bude "sisata" - asi nema moc smysl snazit se nahradit mekke bocnice vyssim tlakem, guma je pak na limitu kousavejsi).

Konkretne k T1R uz jsem rekl svoje v docela obsahlem tematu na JDM a vetsina mela nazory spis negativni, takze na tom neco byt muze, navic to muze byt auto od auta. Ale rozhode to nejsou na MX-5(!) zadne nebezpecne gumy, co by snad v prvni zatacce explodovaly... Tohle je proste blbost. Vic k tomu asi nema smysl dodavat. :)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod willy2.0 » 01 bře 2012, 12:37

Dopr,Dopre bo jak tě mám skloňovat...
Dunlopy jsem foukal někde mezi 2,0-2,2 což je prostě normál u rozměru 195/50/15. MX5 má hezkej převod na řízení, což mě sem tam ted chybí u některých aut...Ale vyvaroval bych se říkat, že další auta jsou odtažitá...Jsou i jiné auta, které dokážou vtáhnout do děje, jsou kompletně celek (podvozek, motor, zpětná vazba vše akorát) a máš pocit, že ty a auto jste jedno prostě...MX5 si povídá velmi pěkně, ale zas ji třeba nenazvu sportovním autem. Je vidět, že máš zkušenost asi jen s tímhle autem. Rozhodně je , ale super, že je to typ auta se kterým dokážeš jet poměrně rychle limit...To vždy ocenuji na autě, nemyslím rychlost...ale to, že víš kam až můžeš zajít s autem...
To, že je MX5 náchylná na tlak s tím souhlasím. Díky za slušnou reakci...Zatímco Riderhendry je prostě hulvát někdy, ale to se ví. Tudíš, nebudu ani reagovat na to co si napsal milý Riderehenry... nehledě na to, že ani není na co...Krom urážky, tam nevidím žádnou jinou přidanou hodnotu...zminuješ věci, který už všichni víme. Nebudeme si vysvětlovat, že když přehustíš gumu tak je šišatá a tudíš kousavější, někdo to přehustuje u rwd na zadku schálně zas třeba. Takovejch už bylo co měli cinty a když jsem je svezl do noci mě psali sms jak to bylo fajn, UVĚDOM si jednu věc...Nesuď lidi na dálku,neznáš mě a nemáš JEDINEJ důvod mě urážet hlavně. Kolik ti je? Víš prdlajs co mám naježděno, odzkoušeno...Byl jsem dřív ofensivnější, což zpětně beru tak, že jsem měl kolikrát některý nedorozumění" přejít mlčením radši...Bohužel jsem nemohl pochopit , proč mě kolikrát dotyčnej začal hned urážet, když jsem psal jen věcně k daný problematice...Jenže tak to je, dokud si určitý věci nezažiješ, tak vycházíš ze zcela úplně něčeho jinýho. Nemám patent na všechnovědění okolo aut, ale určitý věci, min.ty základní mám zažitý... řídil jsem snad vše ostřejší-zajímavý do milionu od roku 85...mám okolo sebe lidi ze závodů, kde se aplikujou prostě věci co fungujou...zkrátka je to moje hobby, takže když už k něčemu píšu, tak zpravidla vím o čem a nedovolím! si psát k něčemu, kde si nejsem kovanej(tímhle se plno lidí na forech neřídí jsem si všiml)......Bohužel plno lidí v tomhle státě, žije strašně rádo předskudkama a strašně rádi hnedka urážej,když máš třeba diametrálně jinej postoj k věci, nebo suveréní (u mě to neznamená ale se někomu posmívat, prostě hovořím narovinu a fakta)...

Možná by se taky dalo na náš národ aplikovat jedno JAPONSKÝ přísloví: "Když přečuhuje někde nějaký hřebík, zatlučte ho"...................Takže, take it easy :lol:
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod ADix » 01 bře 2012, 13:15

notak kluci klííííd
...because still in progress...
ADix

Příspěvekod Pavel260 » 01 bře 2012, 13:17

Tudíš, nebudu ani reagovat na to co si napsal milý Riderehenry

nehledě na to, že ani není na co...Krom urážky, tam nevidím žádnou jinou přidanou hodnotu...zminuješ věci, který už všichni víme. Nebudeme si vysvětlovat, že když přehustíš gumu tak je šišatá a tudíš kousavější, někdo to přehustuje u rwd na zadku schálně zas třeba.

jak si to hezky vydržel nekomentovat :lol:
ty tvoje namachrovaný kecy jsou docela směšný - poznám gumu podle vlastností :D
ale kdo ví třeba seš vážne tak kurevsky dobrej :lol:
Hulvát pavel260 ;)
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Příspěvekod kousmen » 01 bře 2012, 16:17

Necpěte se jim do toho, konečně se tady mluví o tématu. :D Jenom škoda, že to musí být obalený sebechválou na deset řádků, to se mi pak nechce číst. :lol:
Jinak co se týče T1R, tak jsme se o tom bavili a mám na ně stejnej názor jako riderhenry, ikdyž moc vypovýdající to v mým případě není protože jsem je jel jenom chvíli. Ale hlavně mi na nich vadí jak se sjíždí hrany, ty byly OK když jsem je koupil a při prodeji po pár jízdách už KO...
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod willy2.0 » 01 bře 2012, 16:30

Bavme se o tématu a ne o mě zas, to je furt dokola, ješitnost některých nezná mezí...Když už nevíte co k tomu říct, tak si aspon kopnete do uživatele, hrozný drbničky..:-).. Tak to někteří polkněte, já si dokazovat nic prostě nemusím... žádnou sebechválu tam nevidím, prostě jen konstatuju.
Nevím jestli jsem kurevsky dobrej, ale rád řídím asi jako většina lidí zde na foru... Už toho nechte, nebudu ani večeřet jak jsem zas nakrmenej tím, jak jsem zlej a namachrovanej...to snad nemyslíte vážně, neřešte někoho koho neznáte proboha...Bavte se k tématu jednou.. dám si zas voraz na chvíly...na tohle nemám patrony :lol: nemá to vejšku...radši mlčet, kupujte si co chcete, já jsem jen uvedl, že ty gumy nejsou dobré prostě.
Naposledy upravil willy2.0 dne 01 bře 2012, 16:32, celkově upraveno 1
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod dopr » 01 bře 2012, 16:32

kousmen, jo to je fakt. Hrany jdou dolu hodne rychle a to ja ve predu tak vzadu. Kdyz jsem ty gumy po cca 20 000 vyhazoval, uprostred mely jeste okolo 4-5mm, ale hrany uz ani nesly videt. Bylo to tak u obou sad, co jsem mel obuty.
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Příspěvekod Vavris » 01 bře 2012, 17:17

Taky patřím mezi ty, kterým se T1R nelíbila. Bočnice měkká, takže se guma žvýkala, hrany byly hned pryč, ale nejvíc mi vadilo, že mi tahle pneu přišla na limitu nevyzpytatelná, nepoužil bych slovo nebezpečná, ale zkrátka jsem s T1R neměl dobrý pocit. Auto se na hraně tak nějak podivně vlnilo a chvoání bylo nekonzistentní, nikdy jsem nepoznal, jestli ještě můžu přitlačit nebo už ne...

Takže T1R už má ke mě zákaz vstupu.
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Henges » 01 bře 2012, 17:59

To že jdou hrany rychle dolu mi stačí a zavrhuju :mrgreen: Co se dá teda doporučit co vydrží, nesjíždí se, je levné a nejsou to uplné *****? Nemusí to být nějaké zázraky, potřebuju at se to nesjíždí, ale zase nechci barumky :D
Henges

Obrázky: 5

PředchozíDalší

Zpět na Kola, pneu a geometrie