Posledních cca 200 km mi začala MX-5 dělat takovou nepříjemnou věc - když jedu ustálenou rychlostí v rozsahu cca 40 - 70 km/h, občas mi něco píská od pravého předního kola (jakoby brzdy?), když ťuknu do brzdového pedálu, pískání přestane. Nevíte někdo, co by to mohlo být? A jestli to může mít význam, začalo to po odstavení auta v garáži po jízdě v dešti...
Tak přesně tohle mi teďka dělá levý přední. A začalo to po návratu ze Sosny . Žeby zkroucenej kotouč z přemíry brždění? Sundal jsem kolo a koukal na to - skřípe jedna čtvrtina kotouče. Už jsem objednanej na servis
Řídit MX-5 je nejzábavnější činnost z těch, kdy člověk může zůstat oblečenej
To bude prach z destiček. Nechal bych to být a když se to bude zhoršovat, tak rozebrat, vyčistit pístky a při té příležitosti dát lepší destičky. Ty co tam máš (co si tak pamatuji) brzdí příšerně. U Raduny to samé .
Díky, tak zkusím ještě chvilku počkat... S destičkami máš pravdu, jsou tam Nipparts a brzdí to opravdu mizerně, plánoval jsem je vyměnit za nějaké EBC...
Ahoj, mam podobny problem tak obnovim tohle starsi tema.
Mam NA s vetsima brzdama a zacalo mi piskat leve predni kolo - dela to vodici plisek desticky (horni vnejsi), ktery strejcha o kotouc. Menil jsem vsechny gumicky na celem trmenu a promazaval jsem vodici cepy. Dukladne jsem cistil trmen pod plisky i dosedaci plochy desticek; bez uspechu. Napadlo me, ze by to mohlo bejt dochazejicima destickama, ale ty maj min 50%.
Nejaky napady nebo zkusenosti? Maji se plisky nekde necim mazat?