Brúsenie a leštenie laku

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Brúsenie a leštenie laku

Příspěvekod whisper » 17 dub 2013, 12:26

Ahojte,

keďže viem, že je tu veľa šikovných ľudí, chcel by som vás poprosiť o radu v nasledovnej veci:

Musel som dať z Hondy dole nálepky a zistil som, že auto niekto lakoval cez ne. Takže na miestach, kde bola nálepka chýba nový lak a rozdiel je dosť viditeľný. Je mi jasné, že bez striekania s tým nespravím žiadne zázraky, ale chcel by som to aspoň rozleštiť, aby sa zmiernili hrany na okrajoch nového laku. Keďže som to nikdy nerobil, rád by som vedel, či je to niečo, čo viem v garáži spraviť sám s rotačnou brúskou, alebo je to príliš citlivá robota a mám si radšej niekoho zaplatiť (kľudne aj odtiaľto, ak by do toho niekto išiel). Som otvorený aj iným možnostiam, napr. to prestriekať len cez chýbajúci lak alebo iné - chcem nájsť najlepšie riešenie v pomere cena versus výsledok.

Ďakujem.
Přílohy
lak.jpg
Ponúkam celý sortiment produktov SkidNation so zľavou pre členov - napíšte správu.

Radosť je moje palivo.
whisper

Obrázky: 6

Re: Brúsenie a leštenie laku

Příspěvekod Raketak » 18 dub 2013, 20:55

btw, v laku ti neviem poradit, ale mas famozne auto! ak je to origo type-r tak neries zovnajsok, ale porob si motor a napravy:)
Raketak

Příspěvekod seatik » 18 dub 2013, 21:00

Ahoj,ja pouzival pastu na svoji mazdu od
Gtechniq P1 a dolestovaci pastu P2 . http://www.detailing.cz/viewtopic.php?f=7&t=838
Ucinky a vysledek vyborny. Dle tve fotky ale není moc poznat, v jak hroznem stavu to je. Nejlepsi asi zajet do autolakovny a zkusit to tam rozlestit. Nemelo by te to zase tolik zruinovat. Furt to vyjde levneji nez si ty pasty kupovat,mne to vyslo na 1200.- ty dve pasty. Lesticku sem mel pujcenu.Docela by mi zajímalo,jak je mohli oblakovavat,to musela byt piplacka to zakryt.
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Obrázky: 1

Příspěvekod Winie » 18 dub 2013, 21:09

tohle nepujde, jakmile mas ruzny vrstvy laků, tak to v domácích podmínkách neprobrousíš. to je na odvoz do lakovny. BTW: neni to nahodou ten, jak mel ten silenej tribal polep na boku?
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Příspěvekod LordJames » 18 dub 2013, 21:11

se vsad, ze je, je to na ty fotce krasne videt, kdyz si ji zvetsis :)
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod Winie » 18 dub 2013, 21:47

no jooo :lol: ale ten ma tusim sahnuto do motoru, ne?
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Příspěvekod Andy4 » 19 dub 2013, 09:39

Moja mazda mala podobne lakovaný jeden blatník (prekrytie lepiacou páskou počas striekania a následné strhnutie) a začalo sa mi to na tej hrane časom lúpať. Som to brúsil rôznymi pastami, ale odskok bol stále. Prelakovali mi to napokon.
fully restored NB '98 1.6 LSD
Andy4

Obrázky: 2

Příspěvekod whisper » 19 dub 2013, 09:58

Ja som sa o tom bavil s klampiarom a on vravel, že to je k*k*tská robota, že nech s tým za ním ani nejdem, take mi nedal ani cenovú predstavu.
Problém je v tom, že ju predávam a toto odradí polovicu záujemcov - čo si nemôžem dovoliť, lebo všetci si dnes kupujú "lacnejšie" dízle a CTR málokto.

Predtým vyzerala takto... Čo sa týka motora, žiadne špeciálne úpravy tam nie sú, okrem sania K&N. A jasné, že je to Type-R a nie nálepky +20 koní :D
Přílohy
auto.jpg
motor.jpg
Ponúkam celý sortiment produktov SkidNation so zľavou pre členov - napíšte správu.

Radosť je moje palivo.
whisper

Obrázky: 6

Zpět na Diskuze o čemkoli...