BlaXpirit - představení a dotaz

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

BlaXpirit - představení a dotaz

Příspěvekod BlaXpirit » 07 úno 2014, 13:48

Ahoj všichni,

jmenuju se Michal a jsem z Prahy. Je to už nějaký čas, co jsem se tu registroval, tak jsem si řekl, že by bylo dobré se tu alespoň představit, abych tu nebyl jako další leklá ryba.

Co se týče aut, tak jsem jich od udělání řidičáku projezdil docela dost, ale na poměry tohodle fóra to, myslím si, bude slabý standard. Jednalo se převážně o koncernovky, nějaký Fordy a teď jsem relativně spokojeným vlastníkem Oktávky RS TDI z roku 2007, bez chipu, bez úprav, která mě denně vozí do práce a často jezdí dálky.

Jak ale tak pořád jezdím, pořád si říkám, že to není ono a že by to chtělo nějakou tu zábavu. Přišlo na řadu vybírání a padla volba na šampiona mého srdce a to na Mazdu MX-5 NB. To je můj stávající favorit a podle mě asi to nejlepší, co by pro mě mohlo být, co se týče poměru cena/výkon/zábava/vzhled/potenciál auta. Zatím bohužel nejsou finance ani na auto samotné, natož na úpravy, tudíž jsem pořád ve fázi plánování, shánění informací, rad a tak obecně. Samozřejmě budu rád za jakékoliv potenciální rady (tímto bych rád poděkoval za ty dosavadní riderhenrymu). Takže díky za přijetí a budu se těšit na spoléčné "fórování" s váma všema.

Tolik k představení a teď k mému dotazu (už jsem se na to (mimo jiných věcí) ptal henryho, ale ten mi řekl, že je to dost indiviudální). MX-5 je sice nádherné auto, ale poněkud malé. Naneštěstí pro mě měřím nějakých 187 cm, ramena ne úplně úzká, nohy ne úplně krátké :D a tak by mě zajímalo, jestli je tu někdo podobného vzrůstu a vzezření, kdo vlastní/vlastnil MX-5 NB a mohl by mi povědět své osobní pocity ze svezení v tomhle autě. Díky moc. ;)
Octavia RS 2007 TDI - daily
MX-5 NB 10AE - doufejme, že to brzo vyjde
BlaXpirit

Re: BlaXpirit - představení a dotaz

Příspěvekod hava » 07 úno 2014, 13:55

Tak vítej mezi náma, ikdzž já sem taky ještě zelenáč :D
Odkud jsi? Když by si byl z Prahy, tak neni problém aby sis to u mě vyzkoušel jak se do toho vejdeš a i se projet ;)
hava

Příspěvekod BlaXpirit » 07 úno 2014, 13:59

Jsem z Prahy a pracuji tady. Bydlím v Letňanech, ale není problém dojet kamkoliv. Pokud by jsi byl tak hodný a ochotný, rád bych tvojí nabídky využil. Stačilo by se akorát domluvit. :)
Octavia RS 2007 TDI - daily
MX-5 NB 10AE - doufejme, že to brzo vyjde
BlaXpirit

Příspěvekod Pochtli » 07 úno 2014, 14:33

Dlouhý nohy tam naskládáš (mám 185), delší trup spíš ne.. Zajdi do nějakého bazaru nebo se s někým dohodni a hned budeš vědět, na čem jsi.
NB 1.8 -> NB 1.6 -> NBFL 1.8 -> NB 1.6 Miracle (2000)
Toyota Avensis kombi 2.0 VVTi (2005)
Suzuki Swift 1.3 (1999)
Pochtli

Obrázky: 3

Příspěvekod MAXsport » 07 úno 2014, 14:39

Já mám NBfl se sparco sedačkou, tak jestli chceš, tak jsem ze severních Kyjí, což je z Letňan kousíček :)
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod Bass.Boi » 07 úno 2014, 15:45

heh, ja mam 198cm a cajk, po uspesne foamaktomii jsem v poho.
Jen nesmim pouzivat zimni boty :D
...::: NC 2.0 Sport, 118kW/160 HP, LSD, 6speed, Bilstein :::...

..:: Ex ::..
...::: 1.8 NB Miracle, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech :::...
...::: Ex - 1.6 NB 81kW/110 HP' - "Rote Sau" :::...
Bass.Boi

Obrázky: 5

Příspěvekod hava » 07 úno 2014, 16:38

Ted budu mit cas az od stredy, tak mi posli nekdy SZ a dohodnem se
hava

Příspěvekod Otatoy » 08 úno 2014, 01:33

Vítej! Hele mám 189cm a 98 kg, ramena docela široký a žádnej huběňour. Když jsem do mojí NB vlezl poprvé, tahali mě z ní 2 lidi a já měl dost rozpačité pocity. Po cca. měsíci ježdění jsem si našel svojí polohu a naopak si vždycky libuju, jak tam zapadnu! 2. možnost je, že se mi už začali kroutit kosti do tvaru Miaty. :D

Nejvíc mi tam překáží volant, mám ho přesně v úrovni kolen a vadí na meziplyny- budu to řešit prodloužením řídící tyče o 10cm. V oblasti ramen a loktů je místa akorád a chybějící boční vedení stock sedaček nevadí, neb nemáš, kam by si z ní sklouznul :) Na výšku mám místo i s nataženou střechou, ale s helmou už drhnu a při pohledu zvenku je na střeše boule :D, takže plánuju foamectomy.. Taky je dobrý mít na chladnější dny čepici, protože ti bude foukat na hlavu mnohem víc, než tvojí 170cm vysoké přítelkyni..
NB 1,8i 1999 10th Anniversary (2587/7500) -Mystique-
NA 1,6i 1991 US verze, automat -Mia-
NA 1,6i 1995

http://www.icabrio.cz
Otatoy

Obrázky: 5

Zpět na Diskuze o čemkoli...