LED na pristrojovku

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

LED na pristrojovku

Příspěvekod mvrlik » 27 dub 2014, 10:15

Uvazuju o predelani podsvetleni pristrojovky do LED. Na ENG forech dopurucuji vetsinou toto:
https://www.superbrightleds.com/moreinf ... e/206/919/
Jsou potreba 4, ale postovne do CR prijde na totez co LEDky. Nechtel by se nekdo pridat k objednavce? Popr. pokud mate zkusenosti s jinymi LED, rad se priucim...
mvrlik

Re: LED na pristrojovku

Příspěvekod Andre_fux » 27 dub 2014, 10:28

v autě mám momentálně ledky od autolampu (obyč za pár kaček..)
CLD-L0201__(1).jpg

předtím jsem tam měl
T10-4SMD.JPG

takto svítili v noci (obrázek je z první verze budíků) :
DSC_0208.JPG

Současný stav snad v brzké době vyfotím
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod MXfanda » 27 dub 2014, 15:28

mvrlik píše:Uvazuju o predelani podsvetleni pristrojovky do LED. Na ENG forech dopurucuji vetsinou toto:
https://www.superbrightleds.com/moreinf ... e/206/919/
Jsou potreba 4, ale postovne do CR prijde na totez co LEDky. Nechtel by se nekdo pridat k objednavce? Popr. pokud mate zkusenosti s jinymi LED, rad se priucim...

Nevim, jestli je to ta sama, ale z DX je postovne vzdy zdarma ( resp. zapocitane v cene ;) ) a zatim mne doslo vse ok.

http://www.dx.com/p/t10-194-w5w-1w-100l ... 1zEeNoaySM
MXfanda

Obrázky: 64

Příspěvekod jessthedog » 27 dub 2014, 22:48

Předělával jsem na tento typ LED (v červené). Fungují dobře, jenom bych doporučil skutečně vzít ty s pěti panely (jeden nahoře, čtyři po stranách) a to kvůli rovnoměrnému osvícení. Kupoval jsem z ebay s dopravou zdarma za pár korun. Dávej si pozor akorát na Čínu, ty už po pár měsících zhasnou (vlastní zkušenost).
2002 NBFL 1.6 - černá. Potkáme se buď na Slovácku, na západním konci Prahy nebo někde mezi.
jessthedog

Příspěvekod mvrlik » 28 dub 2014, 07:11

jessthedog píše:Předělával jsem na tento typ LED (v červené). Fungují dobře, jenom bych doporučil skutečně vzít ty s pěti panely (jeden nahoře, čtyři po stranách) a to kvůli rovnoměrnému osvícení. Kupoval jsem z ebay s dopravou zdarma za pár korun. Dávej si pozor akorát na Čínu, ty už po pár měsících zhasnou (vlastní zkušenost).

No prave :) Proto se chci vyhnout ebay, dx a podobne. Normalne tam nakupuju bezne, ale vrtat se kazdou chvili v pristrojovce, protoze LED opet chcipla se mi nechce a radsi priplatim za kvalitu...
mvrlik

Příspěvekod jessthedog » 29 dub 2014, 00:16

Ono LEDky můžou být levné a současně kvalitní, když objednáš přímo ze skladu od výrobce a vynecháš ohřívače vody uprostřed. Na ebay nejsou jenom výtvory z Číny. Nicméně předělání těchto LEDek v přístrojovce (minimálně tedy u NB) je práce na 5 minut se vším všudy, žádná hrůza.

Nejvíc bych se bál místních prodejců/umělců, kteří velmi rádi chtějí pomalu 50 korun za jednu LEDku a dostaneš právě ty největší šméčka z Číny.
2002 NBFL 1.6 - černá. Potkáme se buď na Slovácku, na západním konci Prahy nebo někde mezi.
jessthedog

Příspěvekod jessthedog » 29 dub 2014, 19:14

Jinak v soukromých zprávách mám dotaz, jak to přesně vyměnit, tak to hodím sem veřejněji, aby si nikdo nic nepolámal. Asi natočím i (tento týden) video, protože to není poprvé, co to někdo po mně chtěl vyměnit nebo se ptal, jak přesně na to. Je to fakt jednoduché, ale je v tom maličký háček.

Po paměti (možná to bude maličko nepřesné):
1) První povol zespodu tu krytku za volantem (tři šroubky tuším). Mám pocit, že sundávat ji úplně ani nemusíš, je to jenom kvůli snadnějším přístupu.
2) Vem si nějaké malinké (nejlépe plastové) páčidélko, protože teď musíš sundat ten velký plastový kryt přístrojovky. Já používám ze sady na výměnu pneu u jízdního kola, takové ty plastové háčky. Čím užší, tím lepší. Ten kryt drží asi 4 kovové spony a tady je ten trik - vědět, kam ty páčidélka strčit. Musíš to strčit do té mezery mezi plasty jakoby za páčky na blinkry/dálkové na obou stranách. Tlač ten plastový kryt přístrojovky k sobě, dokud to nelupne (neboj se trošku zatlačit, ale šrubovákem to fakt nedělej nebo do toho plastu uděláš rýhy - drží to totiž docela dobře). Udělej to tak na obou stranách, abys uvolnil celý spodek toho krytu.
3) Kryt teď drží už jenom nahoře úplně u předního okna. Sedni si normálně jako řidič, chyť ten kryt nad budíkama nahoře a tahej k sobě. Chce to se zase nebát trošku zatlačit. Dělal jsem to už asi 5x a nikdy jsem nic nezlomil. Nahoře jsou asi tři háčky a jedna vodící plastová kravina.
4) Vydělej ten plastový kryt s plexi ven normálně přes volant.
5) Teď je přímo ten přístrojový panel obnažený. Drží po rozích na čtyrech černých šroubcích. Vem magnetický šroubovák nebo jak ti ten maličký šroubek spadne pod volant za nějaký plast, tak strávíš víc času hledáním toho zmetka než vyměňováním LEDek.
6) Jakmile všechny čtyři odděláš, netahej ten panel moc ven, ať se ti něco nevypojí. Já ho v případě výměny žárovek jenom nahnu k sobě za horní hranu. Takhle tam dostaneš prsty k těm paticím žárovek.
7) Já si pak stoupnu z boku, přes přední sklo se podívám, kde přesně jsou ty patice s žárovkami, co chci měnit. Jsou tam, tuším, menší černé patice (to jsou blinkry apod.), a pak šedé větší a to je právě to podsvícení. Možná se mi teď ty barvy popletly, ale to už zjistíte tak, že pokud jste to nikdy neměnili, tak chcete vytáhnout žárovku s gumovým barevným (červeným) potahem. Konečně pak jenom připomínám samozřejmé, že pokud LEDka nesvítí, tak ji stačí o 180° otočit a svítit bude.
jessthedog

Příspěvekod Andre_fux » 29 dub 2014, 20:23

NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod widar » 30 dub 2014, 07:34

K bodu 1) ten kryt kolem páček je ze dvou částí, z horní a dolní. Přišroubovaná je pouze dolní. Pro celou operaci postačí tu horní z dolní vycvaknout. Odšroubovat se to nemusí.
K bodu 6) NA má dva konektory, NB tři, nedají se prohodit, klidně je můžete odpojit (mají v horní části pacičku, kterou stačí zamáčknout a konektor tahem za konektor! ne za dráty vytáhnout) a budíky si vytáhnout. Nemusíte se bát, že nebudete vědět jak je zapojit zpátky.

z mobilu
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Zpět na Diskuze o čemkoli...