pokuta za parkování

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

pokuta za parkování

Příspěvekod hroche » 17 dub 2016, 20:55

zdravím,
potřeboval bych poradit jak se bránit pokutě za parkování na zákazu stání.
jde o to že jsem auto nechal stát na ulici a odjel na služebku. mezitím se provádělo čistění ulice
a já neměl možnost auto přeparkovat, když jsem byl o 300ta kilometrů jinde. když jsem tam auto parkoval tak tam samozřejmě žádná cedule zákaz stání nebyla.
jaká je možnost se bránit?
hroche

Re: pokuta za parkování

Příspěvekod Safa » 17 dub 2016, 21:04

Komunálové mají povinnost umístit tam ty přenosné cedule v dostatečném předstihu, nevím, zda by to nemělo být určeno nějakou místní vyhláškou (alespoň 10 dní?). Nech se pozvat na přestupkovou komisi, zkus se tam nepohádat a v klidu jim vysvětli, jak to bylo. Já měl před pár lety podobnou zkušenost. Na rozdíl od tebe jsem ale tu ceduli přehlídl a navíc mi auto odtáhli z Petřin až na Palmovku. Odtah mě vyšel na 1350 kč - drahá legrace. Na přestupkové komisi jsem nasadil smutný kukuč, sypal si popel na hlavu a dostal to symbolicky jen za kilo. A bez trestných bodů. Jestli se ti to stalo poprvé, měli by na to brát zřetel. Alespoň u mě to tak bylo. Otázka je, zda ti uznají ten argument se služební cestou a absencí té cedule v době, kdy jsi to tam zapíchl...
Kochám se, tedy jsem...
Videa z výletů - zde: http://www.youtube.com/user/Safabox/videos
Safa bloguje - zde: http://www.autickar.cz/blog/safablog
Safa

Příspěvekod phantomond » 17 dub 2016, 21:07

Ahoj.

Pokud máš zdokumentováno, žes byl od určité doby pryč - letenky, pas, účtenky ze zahraničí, můžeš to zkusit ve správním řízení na férovku po pravdě. V případě přestupku tam musí být zavinění, což ve tvém případě není. IMHO stačí prokázat, žes odjel, než tam dali cedule. Pravděpodobně se budou cukat, přinejhorším by se to mohlo dostat až k soudu, a ten už to podle mě musí shodit. Narozdíl od Úředů se u správních soudu vyskytuje jistá míra inteligence.

Pro jistotu ale doporučuju samostudium v případě jakéhokoli střetu s pomahači či městapem tady:
https://www.30kmh.cz/
phantomond

Příspěvekod Gomez » 17 dub 2016, 21:10

Stejnou věc jsem řešil před 5 lety. Ale s tím, že mi auto odtáhli. Já se po něm pak sháněl. Když jsem se dostal k MPíkům, kteří to řešili, byla z toho diskuze asi hodinová, včetně rozmluvy s jejich bossem. Nakonec jsem pokutu neplatil, ale musel jsem zacálovat odtah.

Auto jsem zaparkoval v době, kdy o plánovaném čištění nebyla na ulici zmínka. Oni argumentovali tím, že plán čištění ulic je na netu. Já zas oponoval tím, že mi nic neukládá se o tomto informovat a beztak jsem byl mimo civilizaci (chicht). Nakonec to shodili, páč náčelník uznal, že na net vložili datum čištění pozdě a na úřední desce nic neviselo.

Každopádně trocha sebevzdělávání neuškodí: https://www.30kmh.cz/ ;) Tam Ti lépe poradí.
Jedinečnost každé přítomnosti se neustále obětovává nějaké budoucnosti..
NB 12/1999 - 1.6 - ex
NC 12/2005 - 2.0
Gomez

Obrázky: 19

Příspěvekod mvrlik » 25 dub 2016, 14:45

Me se to stava pravidelne :) Posilam jim dopis, ze jsem byl mimo Prahu a v dobe, kdy jsem zaparkoval, nic tam nebylo a tudiz povazuju vec za vyrizenou. Nikdy se uz neozvali...
mvrlik

Příspěvekod hroche » 25 dub 2016, 20:05

díky za radu
hroche

Příspěvekod Ricardo » 20 črc 2016, 07:23

Ahoj, jak si dopadl? Vykecal si se z toho?
Ricardo

Obrázky: 2

Příspěvekod hroche » 20 črc 2016, 12:17

zatím se nic neděje
hroche

Příspěvekod Sedrik » 02 srp 2016, 16:44

Udělal bych to jako mvrlík - pokud tě pak předvolají, tak bych si vzal ssebou nějaký doklad, žes byl na služebce a vklidu bych jim to vysvětlil.
Lost but not forgotten: MaX NBFL 1.8l LSD Silver Blues
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Zpět na Diskuze o čemkoli...