od tohico » 14 bře 2017, 01:38
Ahoj,
asi hlavní rada co mohu dát, tak před impregnací si igelitem překryj a zalep naprosto vše, co není canvas. Spousta lidí ti řekne, že třeba ze skel to dostaneš snadno dolu, s čímž dle mé zkušenosti naprosto nesouhlasím :D
Dále spíše jen info pro usměrnění - Impregnace jde na sucho i na mokro. Co je lepší, těžko říct, u auta jsem praktikoval zatím jen na sucho, ale u bot jedu na mokro a problém s tím nemám. Zatím jedinou výhodu v impregnaci na sucho vidím to, že se lépe uhlídá rovnoměrná aplikace. Každopádně pokud to budeš dělat na sucho, tak auto ideálně nenechávej vysušit před impregnací venku – ono mezitím za těch pár hodin na tu střechu nalétá hodně bordelu. Eventuálně počítej s tím, že ji budeš ještě dodatečně čistit od toho co tam nalétalo. Jinak při čištění je klíčové canvas nedřít, aby z něj po čase nezačaly trčet vlákna. Na to je podle mě nejlepší jemný kartáč, obdobně jako je na boty, ten je myslím dostatečně šetrný a přesto dobře vyčistí. Hrubší kartáč bych použil maximálně na místa, kde jsou nějaké usazeniny – u záhybů, atp; ale ideálně vůbec. Každopádně většinou k čištění dostaneš houbu, se kterou to také jde, ale se šetrností a účinností je to něco mezi než u těch kartáčů imho.
Co se týče produktu, tak já zatím použil sadu jen od Autoglymu. Řekl bych že ok, na doporučení / nedoporučení nemám zas tolik zkušeností – zatím jsem to dělal jen párkrát a jen preventivně. Na to, aby to byla potřeba či jsem zpozoroval nedostatky impregnace, tak na to jezdím moc málo.