šestistupňový automat a mx5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: šestistupňový automat a mx5

Příspěvekod PavelS » 18 bře 2010, 10:11

Joseph - než tu R8 prodáš, tak nám jí musíš ukázat :twisted: Já jsem takovej milovník Audi teoretik :oops: :P

Njn, jsme malej trh, asi to tady bude vždycky potíž... Asi nezbyde než německo, ale stejně - ani v USA automat v MX-5 není běžnej, natož tady. Podle mě aspoň teoreticky jde vysosat informace z www.miata.net ;)
PavelS

Příspěvekod Koby » 18 bře 2010, 10:32

joseph: Vyměním mx5 s dobastleným automatem za R8 :D
Free willy2.0
Koby

Příspěvekod Joseph » 18 bře 2010, 10:47

To: Pavel

Klidně ukážu, dnes vyšel u Honzy Červenky ve Speedu inzerát s fotkou, minulý rok jsem byl s klukama s TypeRu s R8 jezdit v Mostě a někdo s mazdou MX5 tam byl.....odpoledne pak docela pršelo a tak mu ten zadek pěkně klouzal ....kdopak z vás to byl ? ? ?
od dětskejch let jsem byl magor do aut (začalo to angličákama) a skončilo pomalu rozvodem, protože žena tvrdí, že firma vydělává jen na mý auta.....ale upřímně, R8 je krásný, ale velmi nepraktický auto.....na stará nemocná kolena jsem se rozhodl že zmoudřím, začnu šetřit na důchod a zůstanu jen u Wranglera (před lety jsme založili klub s úžasnou partou lidí a spoustou akcí www.jeep-wrangler.cz) a druhý auto pro radost budu mít MX5 a myslím, že mi udělá víc radosti než R8 a hlavně s ní budu moci jezdit každý den, což s R8 nešlo..... Zbytek peněz za R8 věnuju ženě, aby po třicetiletech manželství taky ze mně něco měla.... :-)
TADY A TEĎ ..........
Joseph

Příspěvekod Joseph » 18 bře 2010, 10:48

To: Koby

budu o tom vážně přemejšlet..... :D :D :D
TADY A TEĎ ..........
Joseph

Příspěvekod George » 18 bře 2010, 12:20

Vy, pane, jste od nynějška můj vzor :lol: akorát u mě to půjde opačně, začnu s MX5 a postupně přidám caterham a podobné(ariel atom :oops: )
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod Joseph » 18 bře 2010, 13:07

To George:

Blázne ! ! ! :shock: :shock:

máš to nejlepší auto pro radost a běžný ježdění...... a pokud nechceš ruinovat rodinu a neustále vydělávat na automobilový průmysl, rozmysli si to.... I když, já mám tak akorát co radit, když se chlap zabejčí tak tu hračku musí mít....
Jo, někdo je děvkař, někdo gambler a moje žena říká, že já jsem patologickej magor do aut.....jak jsme začali podnikat a cash flow to jen trochu dovolilo, místo do dovolenejch s rodinou jsem začal postupně investovat do všech mejch automobilovejch snů, začal jsem s amerikama, ( pontiac tasrga trans am, corvette, jeep grand cherokee atp) Protože to nikdo v devadesátých letech neuměl opravit a co si budeme říkat, ameriky moc kvalitní auta nebyly, musel jsem mít i praktický auto, abych se dostal spolehlivě na nějaký jednání a tak jsem koupil v autopalace jednu z prvních 323F, kterou dovezli. Původně mi to auto moc nebralo, ale pak jsem se do ní zamiloval a zjistil, že mazdy mají něco do sebe a začali jsme do firmy kupovat pro změnu spolehlivý auta :-) 626, MX6, xedos6, xedos9, mazda3, mazda6 atp. 323F najezdila postupně se mnou a pak se zaměstnanci víc než půl milionu km,.....pak přišly už různý Audi až po R8 a Porsche 911 a a Wranglery, Discovera a nakonec ten Caterham. Podtrženo a sečteno: spousta vyhozenejch a prodělanej peněz (kromě Cata) a rozhodně neplatí, že čím dražší auto, tím víc zábavy. V tomto směru platí pouze jediná úměra: čím dražší auto, tím víc nasranejch lidí v okolí a tím větší snobárna kolem toho a o opravdovýho nadšence do aut u těchto drahejch aut moc nezavadíš ......a navíc vždycky při prodeji proděláš balík. Jo, a pořád jsi jednou nohou v rozvodovým řízení, a to i s tak svatou ženou, jako mám já...... Nakonec mi žena odhlásila všechny automobilový časopisy a zakázala kamarádit s magorama typu Honza Červenka ze Speedu. 8-)

moje rada:

Nejvíc radosti ti dá auto, se kterým můžeš trávit čas s rodinou a kamarády (pro mně je to wrangler s partou úžasnejch lidí) a doufám, že to bude i MX5. Ohledně všech ostatních aut ti ve finále líp vyjde, když si je na víkend půjčíš někde v půjčovně a ušetřené peníze vrazíš do rodiny....

Takže,..... chceš tu cestu taky risknout? 8-) 8-)

J
TADY A TEĎ ..........
Joseph

Příspěvekod George » 18 bře 2010, 13:17

to byl spíš vtip, nečekám, že bych se někdy dostal do tvé pozice :D já mám tohle pobláznění v genech, děda dělal v Aeru a podílel se na výrobě prvních Aerovek, otec se celý život hrabal v autech a motorkách, a tak jich taky vystřídal nespočet a já to zdědil taky a momentálně mám dvě MX5, první a druhou generaci :D nejlepší co si z rodiny pamatuju byl Dodge Challenger z roku 1970... takže ano, tuhle cestu klidně risknu a zatím je má drahá polovička chápavá, i když mám v ložnici část auta :lol:
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod Alessio » 18 bře 2010, 13:55

Josephe, jakožto automobilový novinář (pozdravuj Honzu ;) ) ti můžu říct, že jsem o předváděcí MX-5 bojoval ale nekonec jí škrtli a už nebyla k mání, to bude tak v listopadu minulého roku. Od té doby nemá ani import novinářské auto.

K automatu - pokud ho opravdu potřebuješ, tak si zkrátka kup auto v německu, tam s tím určitě nebudou mít problém. jetsli tě bolí koleno (taky jsem na kolena citlivej, nastesti spojku jeste stlacim v pohodě) tak opravdu nemá cenu se trápit. Ona ta spojka není moc tuhá ale lehká není určitě.
Alessio

Příspěvekod Joseph » 18 bře 2010, 14:47

To Alessio:

tak nevím, s tou předváděčkou asi jen lakujou lidi, čím dál tím víc si myslím, že to auto, co jsem z nich minulý pátek vypáčil, a co mají prý údajně pořád novináři, je jen vedeno v kolonce předváděčka pro novináře, aby se dalo zaúčtovat a někomu dát do osobní péče....

na internetu jsem našel jediný odkaz, kde to auto, se kterým jsem jezdil, opravdu někdo zkoušel....

http://www.youtube.com/watch?v=iFTP50s6BMU

nevíte, kdo to s ním na tom videu jezdí ?
Naposledy upravil Joseph dne 18 bře 2010, 17:06, celkově upraveno 1
TADY A TEĎ ..........
Joseph

Příspěvekod Krenstik » 18 bře 2010, 14:59

Redaktor tuším z Autowebu....
Mazda 3 a k tomu nějaký fašista.....
Krenstik

Obrázky: 36

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...