Poistenie auto na 1/2 roka model v CR.

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Poistenie auto na 1/2 roka model v CR.

Příspěvekod SVK_Fox » 11 lis 2014, 22:32

Presnea ko pises, ale najviac s ami pozdav posley prispevok, proste poistit auto na niekolko mesiacov a ostatne mesiace auto nemat moznost vytiahnut von na cesty.
MX-5NB FL, 1.6, 81kW, 2004, Memories III
SVK_Fox

Obrázky: 5

Příspěvekod cavan » 12 lis 2014, 09:59

ono.. z druhej strany.. neviem ci to stoji za to sa s tym vobec zapodievat. ak je napriklad tak teplo ako tento rok, tak sa auto aj motorka da vyuzit skoro celorocne. ak by si mal poistku na pol roka, urcite nebude taka cena aby to bola polovica ceny.. ak sa ho chystas odhlasovat, usetris kolko? musis ist na urady - 2 prac. dni (prihlasenie/odhlasenie) + poplatky a usetris kolko? 50€? to budem radsej v tej robote a usetrim si nervy.. :D
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod SVK_Fox » 12 lis 2014, 15:05

To by som uz nechal na kazdeho ci sa mu to oplati a kedy a ako si to poriesi, v kazdom pripade dat ludom moznost volby je lepsie ako momentalny stav ked si vybrat nemozu.
MX-5NB FL, 1.6, 81kW, 2004, Memories III
SVK_Fox

Obrázky: 5

Příspěvekod PetrH » 10 pro 2014, 11:39

To sezonni pojisteni vypada zajimave, hlavne odpada nutnost platit nejake poplatky, odmontovavat SPZ a jit nekam na urad.
Nasel jsem na netu, ze Allianz nabizi za kazdy mesic, kdy auto nebude provozovano slevu 7% z rocni sazby.
Kdyz si vezmu, ze minimalne od listopadu do brezna stoji Mazda v garazi, dalo by se usetrit az 35% coz uz je neco pres 1000 Kc.
Budu muset poptat podrobnosti.
PetrH

Obrázky: 1

Příspěvekod m8rinek » 10 pro 2014, 12:11

Sezónní pojištění řešilo problém, kdy přestože neprovozované vozidlo na soukromém pozemku za které odpadá povinnost platit povinné ručení napadla ČKP s tím, že chce doplatit měsíce nepojištěné. Ovšem tato povinnost ze zákona není a ČKP využívala jenom neznalosti. Sám jsem dokazoval, že mi nevzniká povinnost platit, když je vozidlo v renovaci na soukromém pozemku...

Naštěstí se někomu rozsvítilo a tyhle nekalé praktiky budou tuším od nového roku potlačenu. Takže když vozidlo nebude provozováno (např. letní provoz) nemusí mít ani povinné ručení a bude na ČKP, aby dokázala, že to tak není (dosud to bylo naopak).

Více zde: http://ifaster.cz/ze-by-poslanci-trefili-do-cerneho/

Vidím to tak, že sezonní vozidla pojišťovat solo na každý rok (na podzim zruším pojistku na mazdu, motorku a erko). Alespoň si na jaře vždy přepočítám povinné ručení, které se se stářím vozidla stále snižuje...
m8rinek

Příspěvekod PetrH » 10 pro 2014, 14:21

Kdyz si sjednam sezonni pojisteni, je auto pojistene po cely rok. Jen v pripade, ze bych se vyrazil projet v zime, kdy auto nema byt v provozu a zpusobil nehodu, musel bych zaplatit spoluucast. Ale auto ma povinne ruceni po cely rok a odpada nutnost nekam na podzim a na jare chodit a zase domlouvat. A mesice, ktere nebudu jezdit, se daji domluvit pri sjednavani povinneho ruceni.
Zitra to skocim do Allianz probrat podrobne.
PetrH

Příspěvekod m8rinek » 10 pro 2014, 14:29

Vím jak funguje sezona, u Allianz mám motorku... Ale pokud mám auto rozebrané nemusím za něj platit nic (sezona nelze udělat na 12měsíců :))) a nejsem si jist, že za měsíce kde mám 90% spoluúčast neplatím vůbec nic...
m8rinek

Příspěvekod Mike » 10 pro 2014, 15:57

Pro ilustraci:

poptával jsem sezonní povko na >2.5l. Nejníž jsem se dostal na 2,7. Vzehledem k tomu, že standartně platím cca 3k8. Tak jsem se na to vybodnul...kvůli litru ročně a kýblu úřadování mi to za to nestojí.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod LordJames » 10 pro 2014, 16:00

Jakto? Sezonni prave usetri uradovani. Oproti tomu je uradovani s jeste vetsi usporou v podobe vraceni preplatku za dobu, kdy byly znacky v depozitu.
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod PetrH » 10 pro 2014, 17:00

Ok pokud nejezdis vubec, tak nema smysl platit sezonni pojisteni.
Pokud ale vis, ze 5 mesicu v roce nevyjes, tak tim prave odpada to uradovani se znackama a 1000 Kc na rocnim pojistnem neni uz zanedbatelna castka. Navic ja behani na magistrat se znackama absolvovat nechci, takze pro me stejne celorocni pojisteni, jen vyrazne levnejsi.
PetrH

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...